Overrækkelse af Dansk Ølmærke 2016/2017 i Vejle

 

Klik på billedet for større format

 

 

 

Foreningen Danske Ølentusiaster uddeler hvert år Dansk Ølmærke til en række udskænkningssteder og for anden gang i år også til en række udsalgssteder.

 

Dansk Ølmærke tildeles på baggrund af indstillinger fra lokalafdelingerne i Danske Ølentusiaster.

 

Formålet med Dansk Ølmærke er dels at oplyse foreningens medlemmer samt andre med interesse for øl om steder, hvor man kan få en særlig øloplevelse, dels at give disse steder en anerkendelse og en opmuntring til at fortsætte indsatsen for det gode øl. 

 

Diplomet, som er det synlige bevis på, at et ølsted har modtaget Dansk Ølmærke, er designet af Mediegrafikerelev Jane Rasmussen, Syddansk Erhvervsskole, Odense og uddeltes første gang i 2003. 

 

 

 

Lørdag den 18. juni 2016 overraktes dette diplom af lokalbestyrelsen i Danske Ølentusiaster i Vejle til:

 

 

 

Ølhandleren v/Rune Glud Elbek.


Det er Dansk Ølmærke udvalget selv, som her har stået for indstillingen, og Ølhandlerens butik i Farre eller hans hjemmeside er absolut et besøg værd.

 

Som han selv beskriver det:

”At være Ølhandler, betyder for mit vedkommende, at udbrede og dele glæden ved det gode øl med så mange som muligt. Det er derfor mit mål, at indsamle og videreforhandle noget af det øl, jeg selv sætter så stor pris på.

Mit udvalg vil ikke være begrænset af hverken landegrænser, eller bestemte øltyper. Men når det er sagt, så har jeg en forkærlighed for de belgiske mørke stærke Ales.

Som så mange andre kvalitetsprodukter, skal godt øl behandles ordentligt og med respekt.

Dette giver udslag på flere fronter. Dels vil jeg gerne have kontrol med øllets opbevaring og transport, i det omfang der er muligt. På den måde importere jeg fx selv alt mit belgiske øl, på en måde kan jeg garantere for at øllet er transporteret under forsvarlige forhold, og ikke unødvendigt er blevet udsat for lys og varme.

På samme måde insisterer jeg også på selv, at levere øllet til dig der bestiller det. For dig som kunde betyder det en billigere og mere skånsom behandling af øllet.

Jeg skylder min far, Bjarne Glud Jensen, en stor del af æren for at jeg opdagede glæden ved det gode øl. Han har siden 2003 drevet en gårdbutik med salg af specialøl. Han kendes som Øl Handleriet og har til huse på Langeland få kilometer syd for Rudkøbing. Skulle du komme på disse kanter, så giv dig selv den oplevelse at møde den erfarne ølmand.”

 

 

 

Havnens Vin & Tobakshus og Kenneth Pape.


Lokalbestyrelsen har begrundet deres indstilling til modtagelse af diplomet med:

 

”Havnens Vin & Tobakshus har et meget stort og spændende udvalg på ca. 400 forskellige danske og udenlandske specialøl.

De har viden om den øl, som de forhandler, der udleveres hver måned en oversigt over deres ølsortiment, og de giver rabat til medlemmer af Danske Ølentusiaster med gyldigt medlemskort.

Havnens Vin & Tobakshus har stået for præsentation af øl til arrangementer med lokalafdelingen, og de afholder derudover også selv ølsmagninger.

De står endvidere for afholdelse af "Lille Øllets Dag" i samarbejde med Danske Ølentusiaster i Vejle.

Så de yder absolut en stor indsats for udbredelse af kendskabet til godt specialøl.”

 

 

 

The New Cat Pub v/Jeff Rudebech og Daniel Sandø.


I indstillingen har Lokalafdeling Vejle begrundet det således:

 

”Ved Dæmningen i Vejle ligger byens engelske pub, med et stort bredt udvalg af øl og cider som bliver skiftet jævnligt, så sortimentet følger med årstiderne.

Pubben har desuden Vejles største udvalg af fadøl altid minimum 15 slags, samt 20-25 flaskeøl.

Ejerne gør alt for at gæsterne får den bedste vejledning om øllet, og giver selvfølgelig altid gæsten mulighed for at smage på øllet, før der skænkes en hel pint.

Dertil har de også afholdt smagning med Cask Ale med spisning i indeværende år.”

 

 

 

Nogle af de stolte modtageres efterfølgende reaktion på Facebook skal da lige med, for det var med til at gøre uddelingen ekstra festlig.

 

 

 

Ølhandleren:

 

”WUHUUU!! Er så glad lige nu...

I butikken i Farre har vi netop haft besøg af Danske Ølentusiaster, fra Vejles lokalafdeling.

De kom for at overrække "Dansk Ølmærke 2016, for en særlig øloplevelse".

Mange tak for anerkendelsen.”

 

 

 

The New Cat Pub:

 

”Så har vi i dag som det eneste udskænknings sted i Vejle fået overrakt Dansk Øl Mærke 2016 fra De Danske Ølentusiaster!!!

 

Dette er overrakt til os på The New Cat Pub på baggrund af vores store udvalg af både fad og flaske øl, samt den altid gode vejledning om vores sortiment. Derudover nævnte formanden også tiltag som bl.a. ølsmagninger, open mic nights, livemusik, pub mad mm.. 

Vi er selvfølgelig både stolte og meget glade for, dette klap på skulderen over vores store indsats i, at give Vejle en ægte engelsk pub med et kæmpe udvalg af øl samt gode oplevelser!!!”

 

 

 

Højt Skum Vejle