Pubcrawl og spisning i Aarhus lørdag den 28/5

Klik på billedet for stort format

 

 

Så går turen mod Århus - afgang med regionaltog 3337 fra Vejle banegård kl. 12.10 - husk at afse tid til køb af billet inden.

 

 

En lille kulinarisk og ølmæssig tur til Jyllands ”hovedstad”, hvor vi skal besøge tre meget forskellige værtshuse, der har stærkt fokus på det gode øl.

Lokalafdeling Vejle har ikke hidtil gjort det i pubcrawl, men denne gang springer vi ud i det.

  

Kent har valgt 3 gode ølsteder i Århus ud, og på det ene spiser vi også, så der bliver god tid til at sidde og nyde de velsmagende dråber over masser af hyggeligt samvær, istedet for at sluge sin øl for at prøve at nå rundt på samtlige pubber i området.

En af vores lokale ølentusiaster Kent Wormsdorf, som har sin daglige gang i Århus, vil nemlig være vores guide denne eftermiddag.

 

***************************************************************************

 

"Vi starter med at besøge Die Kleine Bierstube i Frederiksgade 75, ikke langt fra banegården.

Her kan man fornøje sig med alt lige fra sprøde og lyse pilsnere, over de frugtige hvedeøl, til de kraftige og herrestærke bockøl.  

 

Vi skal dog ikke kun drikke øl men også have lidt til maven, og Katy, der ejer Die Kleine Bierstube, kan diske op med en lang række klassiske tyske egnsretter til moderate priser. (op til 99,-)

Køkkenet har lørdag åbent kl. 12.00 til 15.00 og igen kl. 18.00 til 20.00.

 

Da vi forhåbentlig har godt vejr den 28 maj, vil vi kunne nyde øllet og maden i den lille og hyggelige bier garden i gården bag Die Kleine Bierstube.

Under Køkkenets åbningstider finder man link til at downloade spise- og ølkort http://www.kleine-bierstube.dk/    

 

***************************************************************************

 

Når vi så er blevet tilpas mætte og har smagt os i gennem det tyske øl, fortsætter vi til Cockney Pub i Maren Smeds Gyde 8 tæt på Aarhus å og strøget.

Cockney Pub er en lille perle af en typisk engelsk pub, (perlen skal måske pudses lidt), hvor ”The Regulars” får sig en pint godt engelsk ale eller engelskinspireret dansk og udenlandsk øl.

 

Her kan især Cockney Pub’s egen Imperial stout ”Cockney Imperial Stout” anbefales, den er håndpumpet uden ”gas”.

Pub’en ikke er særlig stor, og der må ryges, men der er god plads ude på tovet foran Cockney Pub under parasollerne for dem, som ikke bryder sig om det.  

 

På Cockney Pub, kan man hurtigt få tiden til at gå, hvad mange andre ølglade århusianere også har opdaget så for, at tiden ikke skal forsvinde som sand mellem fingrene, skal vi videre.

Se bl.a. deres ølmenukort her http://cockneypub.dk/

 

***************************************************************************

 

Fermentoren i Nørregade 24, er en af disse ”moderne” ølbarer, som er skudt op som padehatte de sidste par år.

Ligesom de andre ølbarer, så er der lagt vægt på den gode øl oplevelse hos Fermentoren, hvor man kan smage sig i gennem en lang række af inden- og udenlandske stilarter, lige fra pilsner, over belgiske ales, (bl.a. Lambic), til eksperimenterende crossover stilarter af porter/stouts og andet godt.

 

Den unge betjening er kompetent og vidende og giver gerne råd, vejledning og smagsprøver.

Fermentoren har et meget varieret øludvalg og en stor udskiftning, så hvis man besøger stedet en gang igen, så er det ikke sikkert, at man kan find det samme udvalg igen.

Men kan man komme på en øltype, eller stilart, så har Fermentoren nok en øl, der minder om den.

 

Fermentoren er indrettet i en gammel bog bytte central, (tror jeg.) så indretningen er lidt sjov og rustik, men hvad gør dette, når blot øllet er godt. ? 

 

***************************************************************************

 

Når vi har været igennem et par smagsprøver på Fermentoren, er klokken nok ved at være mange, og så vil vi sige farvel og på gensyn til forhåbentlig flere gode øl oplevelser i Danske Ølentusiaster regi.

 

Togene til Vejle køre fra Aarhus banegård i minuttal 45 og 57, så når man ikke den ene, så når man nok den næste."

 

***************************************************************************

 

Man betaler selv undervejs for de øl og den mad, som man indtager - og selvfølgelig også for togbilletten - men af hensyn til spisningen som vi skal forvarsle stedet om - bedes I tilmelde jer på doodlen senest ONSdag den 25/5 klik her https://doodle.com/poll/vg3bbz9d58uakm4q

HUSK én linje pr. deltager.

 

 

Arrangementet er åbent for alle så tag gerne andre ølnydere med.

 

 

For yderligere information:

 

lokalformand Astrid Olufsen

tlf.: 51 89 54 00