Referat fra Baladin 06.09.16

Klik på billedet for større format

 

 

Tirsdag lige efter Øllets Dag havde Vinoble i Vejle inviteret til gratis ølsmagning med det italienske bryggeri Baladin, som er kåret til bedste bryggeri i Italien i både 2013 og 2014.

 

 

Og ingen ringere end brygmesteren selv Alvise Lunardi stod for at fortælle om øllet og bryggeriet.

Han fortalte også om byen, som de samarbejder tæt med omkring sociale event, og bl.a. mødes til spisning og hygge med - samt ikke mindst deres egne specielle ølglas.

 

 

I 1986 åbnede Teo Musso ølbaren Baladin i den lille italienske by Piozzo, og baren blev i 1996 til en brewpub, da de begyndte at brygge deres egen øl.

Da produktionen ikke kunne følge med efterspørgselen, måtte han inddrage familiens hønsehus til gæringstanke, men da Baladin fortsat skulle være en Brewpub, fik han den íde at føre et 300 m langt rør fra bryganlægget i Brewpubben, hen til gæringstankene.

Siden er produktionen udvidet drastisk, så de nu brygger 1,2 mio liter om året, på et separat bryggeri, og spiller en aktiv del i den nye italienske øl-revolution.

 

 

Siden 1996 har Baladin øl været synonym med italiensk håndlavet øl.

De første flaskeøl er gradvist blevet efterfulgt af mange andre, som har tiltrukket et stigende antal forbrugere i Italien og udlandet.

Takket være stor kreativitet og engagement, bliver Baladins håndlavede øl nu serveret i de mest raffinerede restauranter og indgår i sortimentet hos de bedste pubber og butikker.

Bryggeriets kompromisløse stil har ført til, at de nu dyrker alt deres basemalt selv, og at de har lanceret deres første øl, hvor humlen er dyrket på egen mark.

Denne uendelige kærlighed til bryggefaget har ført Baladin til toppen af den italienske bryggeri himmel, og hvert produkt er helt unikt.

 

 

Denne eftermiddag havde da også lokket en flok ølentusiaster til, som nød smagsprøver på det gode øl og brygmesterens levende fortællinger.

Ingen tvivl om at dette bryggeri og byen kunne være et attraktivt feriemål.

Og øllene, som Vinoble fører, er også værd at gå efter på de mere hjemlige breddegrader.

 

 

Højt Skum Vejle