Comaco / Refsvindinge Bryggeri v/Jan Christensen lørdag den 20.01.18

Klik på billedet for større format

 

Kl. 13-16 lørdag den 20. januar mødes vi igen i Bridgeklubben, Skovgade 15B, Vejle til en underholdende smagning.

 

Vi får besøg af Jan Christensen fra Comaco og med sig bringer han godt øl fra Refsvindinge Bryggeri.

 

Har man blot en smule interesse for danske specialøl, så kender man også til Bryggeriet Refsvindinge, det østfynske mikrobryggeri der ligger mellem Ørbæk og Nyborg, der for alvor satte gang i den brede danske interesse for specialøl omkring årtusindskiftet.

Du kender den blå - der er slet ingen tvivl om at bryggeriets mest kendt bryg er deres Ale no 16.

Denne øl fik for alvor sat det lille bryggeri på både Danmarks- men også verdenskortet i starten af dette årtusinde.

Sortimentet er løbende blevet udvidet ved Refsvindinge, så der nu præsenteres en bred vifte af forskellige øl og øltyper.

Der er er både lette og stærke, lyse, mørke, søde, bitre og røgede.

 

Bryggeriet er grundlagt i 1885 og var i begyndelsen et hvidtølsbryggeri.

Den første pilsner blev brygget i 1986, og derefter kom guldøl og senere ale, samt mange andre øl.

Bryggeriet drives i dag af 4. generation af familien Rasmussen.

 

Bryggeriet er kendt for at brygge gamle danske øltyper, som ellers er forsvundet, hvor den mest kendte er den meget røgede Skibsøl.

De mest udbredte øl fra Refsvindinge Bryggeri er AZ Ale no. 16 og Mors Stout.

AZ Ale no. 16 blev i 1997 kåret til "Danmarks bedste øl", og blev siden udnævnt til nummer 1 på verdensplan for tredje gang i streg af Verdens Bedste Øl Awards.

Sidstnævnte blev i 2003 kåret til "Årets Ølnyhed" af Danske Ølentusiaster.

 

 

Udover godt øl byder Jan også på masser af gode historier.

Hør bl.a. om:

Hvorfor har alle bryggeriets hvedeøl en edderkop på etiketten?

Hvorfor er der en der hedder Torsk?

Hvordan fik Porter sit navn?

Hvordan opstod IPA?

Hvorfor vil John ikke lave en IPA, og hvorfor gør han det alligevel?

Hvordan opstod Ale No. 16, og hvordan fik den sit navn?

Er Bryggeriet mere end et bryghus, og har de altid været det?

Kom og hør disse historier og 50 til - alle fortalt med smil.

 

 

Men forkælelsen stopper ikke her.

Michael Barrett Andersen er igen gået i køkkenet for ølentusiasternes skyld - denne gang for at lave chili con carne - og der er ingen tvivl om, at det bliver noget at glæde sig til!

 

 

Pris: kr. 245,- 

 

Sted: Bridgeklubben, Skovgade 15B, 7100 Vejle 

 

Tilmelding: sidste frist er søndag den 14. januar og sker via hjemmesiden klik her 

 

Betaling: skal ske samtidig på konto 1551-11020127

Husk altid navn/medlemsnr. samt dato for arrangement ved indbetaling.

 

 

Arrangementet er naturligvis åbent for alle medlemmer, men er du ikke medlem så kontakt lokalformand Astrid Olufsen enten på mail eller tlf.: astrid.olufsen(at)remove-this.ale.dk eller 51 89 54 00

 

 

For yderligere information:

  

lokalformand Astrid Olufsen

astrid.olufsen(at)ale.dk

tlf.: 51 89 54 00