Ølsmagning i Meny

Onsdag den 21. marts, var vi i Præstø igen, men på den anden side af vejen, hos Meny, til en ølsmagning sammen med Niels Kiens fra Kongebryg.

Formanden præsenterede seks øl fra Meny og Niels fire fra Kongebryg. Her var der en ændring i forhold til tidligere ølsmagninger i Meny, hvor ti øl fra deres faste sortiment blev smagt. Ølmanden, Steffen, havde bestilt 12 nye øl til sortimentet, og blandt dem skulle alle 39 gæster på aftenen smage på 4 af dem og stemme om, hvilke to af de fire, som skal blive en fast del af sortimentet.

Ølliste:

  • 1.Kongebryg: Christian den 9 Hefe Weizen

  • 2. Sapporo pale lager 4,7%

  • 3. Kirin Ichiban Pale Lager 4,9%

  • 4. Tiger Beer pale lager 5,0%

  • 5. Alhambra Reserva 1925 (pilsner) 6,4%

  • 6. Founders All Day IPA 4,7%

  • 7. Kongebryg: Erik Lam

  • 8. Kongebryg: Helle Bock

  • 9. Founders: Centennial IPA 7,2%

  • 10. Kongebryg: Number Station (en solbær-sour drukket til dessert og som passede fortrinligt!)

Øl nummer 4 og 5 vandt afstemningen, og bliver dermed en fast del af sortimentet fremover.

Til smagningen havde Meny's slagter og delikatesse præpareret nogle små lækre tapas-retter. De havde også tilberedt en varm ret (inkl. ølmarineret oksekød) og en dessert (æblekage med hvid chokolademousse) til efter smagningen. Til desserten blev Kongebryg's Number Station serveret. 
Til maden, var der øl fra smagningen, som folk selv kunne hente. 
Velsmagende mad og fantastisk værdi for pengene for de betalende gæster.

Set fra DØE øjne, var denne smagning en stor succes - arrangementet blev hurtigt udsolgt og udvidet fra 30 til 39 pladser, og Meny havde bestilt ti specialøl fra mindre kendte bryggerier som OHaras, Founders og Lagunitas, som alle nu er at finde i butikken. 

Til efteråret er det mørkere og stærkere øltypers tur, hvor Meny igen udvider sortimentet.