Nyhedsbrev April 2018
Lokalafdeling Vordingborg

Kære medlem,

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om:

  • Siden sidst

    • Medlemsmødet på Tapavino
    • Uddeling af Dansk Ølmærke
    • Ølsmagning i Meny
    • Generalforsamling

  • Small's Ølklub Aprilstævne

  • Gourmetaften i Meny

  • April-smagning med Røde Port

  • Nyt udvalg af øl i Meny

  • Fransk Forår

Siden sidst

Medlemsmøde på Tapavino og uddeling af Dansk Ølmærke:

Tirsdag den 20 marts mødtes vi i Tapavino tapasbar og restaurant i Præstø til mad og ølsmagning af deres egne lækkerier.

Aftenen startede med overrækelsen af Dansk Ølmærke til Jonas Cramer Petersen, søn af ejerne af Tapavino, overværet af redaktøren på Ugebladet, som efterfølgende lavede en fin artikel med billeder i både Sjællandske og Ugebladet. God reklame for vores velsmagende forening!

Derefter blev de 8 medlemmer præsenteret for en lækker varm ret med skaftkotelet, kartoffelbåde, sauce og grønt fra Tapavinos køkken. Hertil købte vi selv flaske- eller fadøl.

Dernæst præsenterede Jonas os for følgende række af øl, som han havde valgt ikke at sige så meget om. Han syntes, vi selv skulle danne vores egne indtryk:

  • Flying Dog: Dogie Style Pale Ale 5,5%

  • Anchor (1876): IPA 6,3%

  • Siren: Bourbon Coffee Broken Dream (stout) 6,5%

  • Næstved Bryghus: Fest Øl (champagne øl) 7,1%

  • Avery: Czar Imperial Stout 8,5%

  • Avery: Mephistopheles Stout 17,1%

Nogle lækre øl som allesammen findes som sortiment i Tapavino - så længe lager haves, da de snart står for en udskiftning.

 

Ølsmagning i Meny:

Dagen efter, altså onsdag den 21. marts, var vi i Præstø igen, men på den anden side af vejen, hos Meny, til en ølsmagning sammen med Niels Kiens fra Kongebryg.

Formanden præsenterede seks øl fra Meny og Niels fire fra Kongebryg. Her var der en ændring i forhold til tidligere ølsmagninger i Meny, hvor ti øl fra deres faste sortiment blev smagt. Ølmanden, Steffen, havde bestilt 12 nye øl til sortimentet, og blandt dem skulle alle 39 gæster på aftenen smage på 4 af dem og stemme om, hvilke to af de fire, som skal blive en fast del af sortimentet.

Ølliste:

  • 1.Kongebryg: Christian den 9 Hefe Weizen

  • 2. Sapporo pale lager 4,7%

  • 3. Kirin Ichiban Pale Lager 4,9%

  • 4. Tiger Beer pale lager 5,0%

  • 5. Alhambra Reserva 1925 (pilsner) 6,4%

  • 6. Founders All Day IPA 4,7%

  • 7. Kongebryg: Erik Lam

  • 8. Kongebryg: Helle Bock

  • 9. Founders: Centennial IPA 7,2%

  • 10. Kongebryg: Number Station (en solbær-sour drukket til dessert og som passede fortrinligt!)

Øl nummer 4 og 5 vandt afstemningen, og bliver dermed en fast del af sortimentet fremover.

Til smagningen havde Meny's slagter og delikatesse præpareret nogle små lækre tapas-retter. De havde også tilberedt en varm ret (inkl. ølmarineret oksekød) og en dessert (æblekage med hvid chokolademousse) til efter smagningen. Til desserten blev Kongebryg's Number Station serveret.
Til maden, var der øl fra smagningen, som folk selv kunne hente.
Velsmagende mad og fantastisk værdi for pengene for de betalende gæster.

Set fra DØE øjne, var denne smagning en stor succes - arrangementet blev hurtigt udsolgt og udvidet fra 30 til 39 pladser, og Meny havde bestilt ti specialøl fra mindre kendte bryggerier som OHaras, Founders og Lagunitas, som alle nu er at finde i butikken.

Til efteråret er det mørkere og stærkere øltypers tur, hvor Meny igen udvider sortimentet.


Generalforsamling:

Vi var tre fra lokalafdelingen til årets generalforsamling, der forløb uden de store problemer.
Vi havde en rigtig hyggelig dag. Grundet DØE's snarlige 20 års jubilæum her til september, var der gjort lidt ekstra ud af det. Ølsmagningen efter maden var også lidt anderledes end den plejer at være, og den var i år kombineret med musikalske indslag undervejs.
Den fulde beretning vil snart kunne læses på vores hjemmeside under arrangementer.

  • Under offentliggørelsen af årets ølnyheder 2017, kom Anders Busse Rasmussen, direktør for Indslev Bryggeri og Ugly Duck, med et interessant og tankevækkende debatoplæg - det kan læses HER.

  • Landsformanden kom ind på nogle af de samme ting i hans beretning - som kan læses HER.

  • Gæstetaleren i år var Niels Buchwald fra Aarhus Bryghus. Talen kan læses HER.

  • Årets danske ølnyheder 2017 blev kåret, og listen kan ses her.

  • Årets lokalafdeling blev Bornholm - pressemeddelelsen som PDF kan læses HER.

  • Den nye sammensætning af bestyrelsen kan ses HER.

Small's Ølklub Aprilstævne

På fredag d. 6. april fra 16:30 - 18:30 afholder Small's Ølklub's deres aprilstævne, og denne gang er det Danske Ølentusiaster Vordingborg, som står for smagningen. 
Hvilke øl der skal smages på, og hvem den efterfølgende taler ér, kan vi desværre ikke røbe endnu.

Billetter koster 95 kr, og købes på Stars' hjemmeside (efter først til mølle princippet).

Læs mere om Small's Ølklub i vores nyhedsbrev fra februar HER

Gourmetaften i Meny

Den 19. april fra kl. 20 til 22 er der gourmetaften i Meny i Præstø.

Hele butikken vil være fyldt med stande med forskellige delikattesser, og der vil være mulighed for at smage på- og høre om en masse spændende varer.

DØE Vordingborg vil være tilstede med en stand på aftenen, så kom forbi og smag på noget godt øl, samt en masse af de andre spændende delikatesser.

Dette arrangement er et samarbejde med Meny i Præstø.

Billetter til aftenen købes i Meny i Præstø.

April-smagning med Røde Port

Denne aften får vi besøg af Røde Port fra udkanten af Roskilde.

Arrangementet kommer til at foregå som sædvanligt. Inden smagningen vil der være mulighed for at få et varmt måltid mad. Derefter vil der være foredrag og ølsmagning.

Smagningen starter klokken 19., men har du lyst til at spise med, er det kl. 18.

Pris:
- smagning og foredrag: 160 kr.
- smagning, foredrag og mad: 250 kr

Mere info kommer på hjemmeside og Facebook senere.

Nye øl på hylderne i Meny

Meny i Præstø har fået opdateret deres udvalg af øl.

De er begyndt at handle øl hos importøren Premium Beer - se evt. deres hjemmeside www.premiumbeer.dk, hvis du vil vide mere.

12 nye øl er det blevet til indtil videre, primært øl i den lyse ende af skalaen. Til efteråret bliver sortimentet udvidet igen, men da vil det være med øl af en mørkere og stærkere kaliber.

Til smagningen i Meny Præstø onsdag d. 21. marts, blev der afholdt en afstemning om, hvilken blandt fire udenlandske pilsnere, som skal have fast plads i deres sortiment. Det må da siges, at være et godt træk fra Meny's side, at lade deres kunder have indflydelse på den slags!

Det skal dog nævnes, at vores formand Keith Duddles har haft lidt medindflydelse, både med hensyn til ny importør, nyt øludvalg, samt at der blev en afstemning til smagningen. Der ligger en del arbejde og flere møder med Meny bag.

Fransk Forår

Traditionen tro er Danske Ølentusiaster Vordingborg igen i år tilstede på Fransk Forår.

Det sker i dagene 11. - 13. maj.

Vi vil, som vi har haft de sidste par år, have to stande.
På den ene stand, vil vi afholde en blindølsmagning, hvor der vil være flere ølpræmier på højkant.

På den anden stand vil der være tre dygtige håndbryggere - både fra egne rækker og fra Hoppe Garagebryg fra Nordvest Sjælland - som på skift i løbet af de tre dage vil brygge øl.  
Der vil her være mulighed for at se, dufte og spørge ind til den spændende process, som ølbrygning er.

Derudover vil bryggerierne Krenkerup og Brewify have boder på markedet, og vil sælge og udskænke smagsprøver af deres udvalg af øl.

Medhjælpere kan man aldrig få for mange af - specielt ikke til et marked som Fransk Forår.
Derfor vil det være til stor hjælp, hvis der er nogle friske folk, der kunne have lyst til at give en hånd med. 

Bestyrelsen er godt i gang med planlægningen, og formanden vil gerne lave et vagtskema for folk, der vil hjælpe til med bl.a. blindølsmagning (hæld øl op i glas og giv det til publikum), hjælpe håndbryggerne og fortælle om foreningen (altsammen med erfarne ølentusiaster).

Hvornår kan du hjælpe? Et par timer / en dag / flere dage?
To-tre timer (eller mindre) en af dagene er helt fint - lidt er bedre end ingenting. Vi forventer med andre ord ikke, at du bruger alle tre dage på markedet. 

Der vil være øl, mad og en DØE t-shirt til alle frivillige hjælpere.

Hvis du har lyst til at være med, så kontakt formand Keith Duddles, på keith.duddles@ale.dk eller telefon.

Vores deltagelse på markedet sker i samarbejde med Fransk Forår.

 

 

 

 
Datoer 2018

06/04 - Ølsmagning i Small's Ølklub - Vordingborg

19/04 - Gourmetaften i Meny - Præstø

21/04 - Medlemsmøde - Smagning med Røde Port - Vordingborg

11/05 - 13/05 - Fransk Forår i Præstø

31/05 - 02/06 - Ølfestival i København

20/06 - Medlemsmøde - Smagning m. Juels bryghus - Stege

21/08 - Medlemsmøde - Smagning m. Ugledige Gaardbryg - Præstø

25/08 - Køge Øldag

01/09 - Ølletsdag

15/09 - Medlemsmøde - Smagning m. Badluck Brewing - Vordingborg 

02/10 - Ølsmagning i Meny - Præstø

05/10 - Ølsmagning i Small's Ølklub - Vordingborg

23/10 - Årsmøde - Smagning m. Krenkerup - Stege

08/12 - Juleøludskænkning

14/12 - Julefrokost

 

Med forbehold for ændringer. 

Link til side med arrangementer.
 

Tilmelding og betaling

Man kan tilmelde sig vores arrangementer via MobilePay eller ved at indbetale på konto
Reg. 6140 Konto. 4094155

Ved indbetaling bliver man med det samme tilmeldt. Man får altså kun besked, hvis der er et eller andet galt.
Indbetaleren skal huske at oplyse medlemsnummer og navn, samt hvilket arrangement, det drejer sig om.
Hvis du har spørgsmål, så ring eller skriv til formand Keith Duddles.
Mail: Keith.duddles(at)ale.dk

Facebook

Du har også mulighed for at følge med på vores facebook side.

Klik her og du kommer ind på siden, hvor du så kan "synes godt om" siden, for at få nyheder og opdateringer.

  

Untappd

Flere af vores medlemmer er begyndt at bruge appen Untappd.

Find appen i enten Appstore eller Google Play.

I appen kan du søge efter og tilmelde dig gruppen DØE Vordingborg.

Hjemmeside

Husk at alt nyt, der sker i lokalafdelingen kommer på hjemmesiden.

Så hold øje med: www.ale.dk/vordingborg/

Smagning Tapavino