Nyhedsbrev
Lokalafdeling Vordingborg

Kære medlem,

I dette nyhedsbrev kan du læse:

 • Siden sidst:

  • August smagningen hos Ugledige Gaardbryg
  • Ølletsdag
  • September smagningen med Bad Luck Brewing
  • Small's Ølklub oktober stævne
  • Pubcrawl
  • Årsmøde med Krenkerup
  • November smagningen med Hoppes Garagebryg
  • Øludskænkning i Meny

 • Kommende:

  • Julefrokost (husk at tilmelde dig)
  • Januar smagning med vinderøl
  • Februar smagning hos Skjold Burne

Siden sidst

August smagning hos Ugledige Gaardbryg
Tirsdag d. 21. august afholdte vi vores medlemsmøde hos Peter og Camilla på Ugledige Gaardbryg.
Vi var 11 ialt, og alle var med til spisning inden smagningen. Vi havde en dejlig aften, og fik smagt på 5 dejlige øl. Vinderøllen blev Ugledige Saison på 5,6%. En dejlig tør saison brygget med hyldeblomstsirup og kirsebær.

Den komplette liste af øl vi smagte kan ses HER.

 

Ølletsdag
Øllets dag blev i år afholdt lørdag d. 1. september. Vi var denne dag tilstede tre steder i kommunen. Hhv. i Meny i Præstø, Skjold Burne i Vordingborg samt SuperBrugsen i Lendemark ved Stege.
Vi havde en rigtig god dag med masser af interesserede besøgende, som fik smagt noget godt øl og hørt lidt om vores velsmagende forening. Flere havde ikke hørt om foreningen før. Bl.a. var der flere turrister forbi vores stand i SuperBrugsen, og det blev også til et nyt medlem. Der var ca. 130 der fik smagsprøver.
Lidt mere stille stod det til i Vordingborg og Præstø. I Skjold Burne i Vordingborg blev det ikke til nogle medlemmer, men vi fik nogle gode snakke kunderne, og delt lidt materiale og smagsprøver ud.
Alt i alt en god dag, hvor vi faktisk havde nok medhjælpere. Så stor tak til jer, der trådte til med kort varsel og kunne hjælpe til.

 

November smagning med Badluck Brewing
Lørdag d. 15. september fandt vores september medlemsmøde sted. Vi havde Daniel Pilloni og Thomas Schøn fra Bad Luck Brewing på besøg. To meget kompetente og entusiastiske herrer, når det kommer til øl og udfordringer i branchen generelt, og de havde rigtig meget på hjerte og en kæmpe viden at dele ud af - og de ville meget gerne.
Vi havde en rigtig spændende aften. Øllene var af meget høj kvalitet og standard - udfordrende men også ekstremt balancerede - og snakken gik lystigt på kryds og tværs af bordet. Der blev diskuteret livligt og spurgt ind til de forskellige øl. Hver gang fik vi et langt og fyldestgørende svar fra bryggerne. Der er ingen tvivl om, at de virkeligt brænder for det, de laver.

Vinderøllen blev Witch Saison, en tør og krydret saison på 7%.

Den komplette liste af øl vi smagte denne aften kan ses HER.

Vi var 10 i alt inkl. bryggerne.

 

Small's Oktober stævne
Fredag den 5. oktober holdt vi nummer to i en række af samarbejdsarrangementer med Small Stars Ølklub i Vordingborg.
Først præsenterede formanden vores velsmagende forening både lokalt og nationalt og derefter holdt webmasteren, Søren Hansen, et ølforedrag og ølsmagning.
Øllet var fra Amerikanske Rogue fra Oregon, og temaet for ølforedraget var den amerikanske vs. den danske ølrevolution. Det var krydret med lidt fakta om DØE og ølbranchen lokalt og globalt, alt sammen for at uddele noget viden og nogle facts om det gode øl, og nogle af de udfordringer, som branchen står overfor, hvilke mange danskere ikke er bevidste om.
Støttet af informative powerpointslides og en anderledes indgangsvinkel til smagningen (alle skulle først smage øllet og selv komme med egne holdninger om det inden afsløring af, hvilken slags der var tale om!), styrede Søren publikum gennem et meget vellykket foredrag. 

Vi ser frem til yderligere samarbejds arrangementer til næste år.

 

Hornbeer Finalesmagning
Fredag d. 12. oktober var Jørgen og Gunhild fra Hornbeer inviteret til en 'finale'-smagning i Næstved af vores region. Det foregik på Grønnegade Kulturcenter i Næstved.

Aftenen startede med en lille velkomsttale af Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (som er medlem af lokalafdeling Næstved). Han havde fundet et hul i sin travle kalender, og havde derfor mulighed for at deltage.

Derefter gik Jørgen på 'scenen' og introducerede deltagerne for de nye ejere af bryggeriet, Jan Sandgreen Jensen og hans ene søn, som var tilstede på aftenen.

Derefter gik han i gang med smagningen, og med sin vanlige selvironiske og lune humoristiske facon fortalte han undervejs om bryggeriets historie, krydret med en masse anekdoter fra deres mange rejser, oplevelser og udfordringer. Ikke mindst om de sjove etiketter og tekster på øllene, og de problemer der har fulgt i kølvandet på dem.

TV Sydsjælland optog hele smagningen, som de har kogt ned til en halv time i videoform. Den kan ses på Facebook på følgende link:
https://www.facebook.com/tvsydsjaelland/videos/2063753157020153/

Der kan også ses lidt billeder fra aftenen på vores Facebook side.

Generelt vil billeder fra vores arrangementer også kunne findes på vores hjemmeside under arrangementer.

 

Pubcrawl
Lørdag d. 20. oktober var vi igen på en lille pubcrawl rundt i lokalområdet. I år blev det til to byer, nemlig Præstø og Vordingborg. Vi startede i Præstø kl. 11, hvor vi først var på Torvecaffeen, hvor vi delte et par øl fra Næstved Bryghus. Der var bestilt bord til kl. 12 på Tapavino, så da klokken nærmede sig 12 gik vi mod Tapavino. Her fik vi lidt at spise. Flere valgte en af de lækre tapasanretninger og en øl.

Efter at have fået lidt at spise, beluttede vi os for at tage bussen til Vordingborg. Her startede vi med at gå på Old Irish Pub for at tjekke deres øludvalg ud. Vi blev der et par timer og gik derefter op ad Algade, for at se hvad der ellers var af fristelser. Efter at have konstateret at Cafe Einstein havde lukket, endte vi på Cafe Klint oppe ved Slotstorvet. Her fik vi igen lidt mad (klokken var alligevel også blevet mange) og et par øl. Vi sluttede turen på Old Irish Pub. Dem der skulle retur til Præstø tog bussen hjem ved 21-tiden.

Vi havde en rigtig hyggelig dag, og der er ingen tvivl om, at denne tradition er kommet for at blive. Flere af vores medlemmer har udtrykt sig meget positivt overfor initiativet.
Vi var 7 deltagere på turen i alt.

 

Årsmøde med Krenkerup
Tirsdag d. 23. oktober afholdte vi vores årsmøde.

Vi var to til spisning kl. 18 (undertegnede og formanden). Lidt i 19 dukkede Jannie fra Krenkerup op (som jo er et vores lokale medlemmer) med sin trolley fyldt med øl. Lidt efter mødte resten af medlemmerne op. Vi endte med at blive 6 i alt til mødet og smagningen.

Årsmødet blev afholdt i henhold til vedtægterne og forløb planmæssigt og fulgte dagsordenen. Formanden Keith kom med en meget positiv beretning fra året der er gået, men pegede også på flere ting der kan gøres bedre. Beretningen kan læses HER.
Undertegnede Søren Hansen blev valgt som næstformand og fortsætter som lokalredaktør. Keith Duddles blev på posten som lokalformand.

Til smagningen havde Jannie Røngaard fra Krenkerup valgt at tage 8 forskellige af bryggeriets øl med.
Vinderøllen blev som forventet Doppel Bock'en på 8,3%, som har været med i flere af vores smagninger før. Hele listen af de øl vi smagte kan læses HER.

Filer:

 

November smagning med Hoppes Garagebryg
Medlemsmødet d. 21. november med Hans Jørn Hoppe fra Hoppes garagebryg var en meget hyggelig og vellykket aften for de seks fremmødte medlemmer.
To medlemmer spiste mad først sammen med Hans Jørn og hørte derefter nærmere og hans brygning og præsentation af hans øl.
Så kom smagningen, hvor HJ havde en bonus runde “før og efter” som bestod af en hjemmepresset æblemost og derefter en let tør velsmagende cider på 8%. En lækker start på de 7 øl der fulgte efter. Øllene var af så høj kvalitet, at det var meget svært for de deltagende medlemmer at blive enige om aftenens vinderøl. Det endte med at blive Hoppes Whisky Ale, som til HJ’s stor forbavselse, faldt i god smag hos alle medlemmerne. Det plejer åbenbart at være en øl, som deler vandende.

Øllisten:
Der kan ses den komplette liste med alle detaljer HER.

- German Weizen

- Us West Coast IPA

- Belgisk Rug Kloster Ale

- Brown Ale Med Valnødder

- Whisky Ale

- Christmas Ale 2018

- Belgisk Zwartbier

HJ havde øl med til salg bagefter, og de blev revet væk. Han har lovet at komme og brygge øl igen til Fransk Forårs Markedet I Præstø I maj måned.

Øludskænkning i Meny
Fredag d. 23. november var der gourmetaften i Meny. DØE Vordingborg var tilstede og skænkede smagsprøver ud af noget af deres gode øl. En del nyssgerige kunder smagte på Kongebrygs juleøl med bl.a. Menys egen Købmandsgårdens Juletapning, der var en populær øl, som fandt vej ned i indkøbskurvene. Der var også flere kunder, der viste interesse for DØE og tog medlemsblade og tilmeldingsblanketter med hjem.

 

 

Julefrokost

Vi synes det var rigtig hyggeligt til vores julefrokost sidste år, så det har vi besluttet at gøre til en tradition.
I år holder vi julefrokosten i aktivitetshuset Bernhard (baglokalerne til Bio Bernhard).
Konceptet bliver magen til sidste år. Der bliver købt noget lækkert julemad udefra.
Hver især tager alle to øl med til en fælles pulje, som vi drikker under og efter frokosten.
Derudover tager alle 1 indpakket øl med, som skal bruges i vores pakkespil.

Det koster 220 kroner at deltage.

Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 12. december kl 18 til formand Keith Duddles på mail eller MobilePay.
Mail: keith.duddles@ale.dk
Se 'Tilmelding og betaling' i højre spalte.

Vi glæder os til at se jer!
Mvh bestyrelsen

Januar smagning med vinderøl fra 2018

Januar medlemsmødet bliver tirsdag d. 22. januar. På dette møde skal vi smage på alle 8 vinderøl fra 2018. Det bliver spændende at smage dem op mod hinanden. Synes vi mon stadig, at de er lige så gode, som da vi smagte dem sidst? 
Vi glæder os ihvertfald til at se hvilken øl, der bliver den endelige finalist.

Mere info når vi nærmer os. Begivenheden vil også blive lagt på Facebook meget snart.

Februar smagning hos Skjold Burne

Tirsdag d. 19.02. afholder vi vores medlemsmøde i samarbejde med Skjold Burne Vordingborg. Det kommer til at foregå i deres smagekælder, og øllene vi skal smage på, bliver købt gennem butikken. Temaet for smagningen har vi ikke lagt os fast på endnu. Enten bliver det til, at vi selv vælger, hvilke øl der skal købes hjem, eller også får vi en af Anders' leverandører/importører til at komme og holde smagningen for os.
Kontakt os endelig, hvis du har en idé til smagningen!

Mere info når vi nærmer os.

 

Højt Skum!

Keith og Søren

Bestyrelsen

 

 

 

 
Datoer 2018/19

14/12 - Julefrokost

22/01 - Medlemsmøde m. vinderøl fra 2018

19/02 - Medlemsmøde hos Skjold Burne

23/03 - Generalforsamling

23/05-25/05 - Ølfestival

31/05-02/06 - Fransk Forårs Marked i Præstø

 

 

Med forbehold for ændringer. 

Link til side med arrangementer.

 

 

Tilmelding og betaling

Man kan tilmelde sig vores arrangementer via MobilePay eller ved at indbetale på konto
Reg. 6140 Konto. 4094155

Ved indbetaling bliver man med det samme tilmeldt. Man får altså kun besked, hvis der er noget galt. 
Indbetaleren skal huske at oplyse medlemsnummer og navn, samt hvilket arrangement, det drejer sig om.
Hvis du har spørgsmål, så ring eller skriv til formand Keith Duddles.
Mail: Keith.duddles(at)ale.dk

Smagning Bad LuckFacebook

Du har også mulighed for at følge med på vores facebook side.

Klik her og du kommer ind på siden, hvor du så kan "synes godt om" siden, for at få nyheder og opdateringer.

 

 

 

Untappd

Flere af vores medlemmer er begyndt at bruge appen Untappd.

Find appen i enten Appstore eller Google Play.

 

 

Hjemmeside

Husk at alt nyt, der sker i lokalafdelingen kommer på hjemmesiden.

Så hold øje med: www.ale.dk/vordingborg/