Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

I den seneste tid har vi brugt at sende påmindelser i stedet for lange nyhedsbreve, fordi vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af aalborg.ale.dk

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

Se seneste nyhedsbrev HER.

Se seneste påmindelse HER.

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den bliver løbende opdateret af det lokale ølmærkeudvalg.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

KOMMENDE AKTIVITET - kig også under arrangementer.

SENESTE TILBAGEBLIK - samling med links til den seneste tids tilbageblik.

NYHEDER - både lokalt, nationalt og regionalt... væsentlig nyt, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

ELEKTRONISK HISTORIEBOG - her kan du læse om ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998 til nu - arrangementer/aktiviteter.

Andres arrangementer - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

 

 

 

 

NYHEDER - lokalt
Indkaldelse til Ekstraordinært Årsmøde 26/1

Der indkaldes til ekstraordinært årsmøde i Danske Ølentusiaster Aalborg lørdag den 26. januar kl. 16.00 - 16.45 i Foreningshuset, Torvet 5, 9400 Nørresundby.

 

DAGSORDEN

1) Valg af ordstyrer/dirigent

2) Valg af referent

3) Præsentation af opstillede kandidater til lokalbestyrelsen

Ole Riis Olsen, Anne Kettunen, Flemming Højsgaard, Ivan Nørgaard, Gert Svanborg Sloth, Erik Westergreen og Kurt Freiheit - herunder spørgsmål til kandidaterne

4) Valg af Lokalformand - Konstituereret Lokalformand Ole Riis Olsen stiller op 

5) Valg af Lokalnæstformand - Konstitueret Lokalnæstformand Anne Kettunen stiller op

6) Valg af Lokalbestyrelse - herunder valg af økonomimand og lokalredaktør

7) Redegørelse for emner til den kommende tid

8) Andre forslag fra forsamlingen til senere mødeemner

9) Eventuelt

 

Herefter ordinært medlemsmøde fra kl. 17.00 - 20.00. Smagning og foredrag om kombinationen øl og ost ved Hardy Jensen og Ole Riis Olsen - et luksuriøst indslag. Der er netop udsendt indkaldelse til ekstraordinært årsmøde, hvor man også kan læse om hvad man kan forvente sig ved det ordinære medlemsmøde bagefter.

  

 

Efter det ekstraordinære årsmøde er der ordinært medlemsmøde med ØL og OST

26. januar kl. 17.00, umiddelbart efter det ekstraordinære årsmøde, forestår Hardy Jensen og Ole Riis Olsen i en kombination af præsentation, samtale og interview en smagning af 6 oste, der kombineres med 6 øl.

Hardy Jensen er selvstændig konsulent i levnedsmiddelbranchen. Blandt hans kunder er Thise Mejeri, der har osten i centrum, Thorupstrand Fiskecompani, Halkær Kro & Kulturhus og COOP. Desuden er han medinitiativtager til det alternative innovationsmilieu Copenhagen Food Space.

Han er aktiv i Slow Food bevægelsen og bl.a. medarrangør af Slow Cheese Copenhagen, en festival om alle aspekter af ost. Hardy Jensen har været medlem af Danske Ølentusiaster næsten siden starten. Han er blandt initiativtagerne til Halkær Kros Øllaug og Bryghus, hvor han lige nu er oldermand.

Ole Riis Olsen har været medlem af Danske Ølentusiaster siden 2000 og siden starten i 2002 også af Tordenkalvens Øllaug i Vesthimmerland, hvor han de seneste 12 år har været kasserer sekretær og organisatorisk omdrejningspunkt. Desuden har han hvert år siden 2005 arrangeret øl- og kulturrejser til attraktive øllokaliteter i Europa under navnet Tordenkalvens Øl- og Kulturrejser Aars. Samtidig har han siden 2004 været engageret i Musikforeningen Nordboerne, Kelterne & Økologerne ved Halkær Kro & Kulturhus, hvor han i alle årene har været kasserer og organisatorisk omdrejningspunkt af koncerter indenfor folkemusik, roots og jazz.

Begge er hjemmehørende i Aars og har sammen arrangeret ølsmagninger, bl.a. 5 smagninger i Aars og Esbjerg med den belgiske ølguide Marie Vanhellemont, som de mødte i Leuven under en af ølrejserne og hentede til Danmark til en uges smagninger af øl fra bryggerier i Flamish-Brabant.

 

Personprisen for deltagelse i denne oste- og ølsmagning er kr. 200,00, som skal indbetales på konto 9280-4585609396. Men først sender I en mail til hoejsgaard(at)privat.dk, hvorefter I får besked, om I er mellem de 50, der er plads til i Foreningshusets lokale på Torvet i Nørresundby.

Absolut seneste tilmelding er 22. januar. Når de 50 tilmeldte er nået, meddeles det via mail og facebook.

Bemærk - det er ekstraordinært årsmøde som starter klokken 16:00. Medlemsmødet går først i gang 17:00.

Vores NØDRÅB virkede - så NU er der kandidater til de tunge poster

Som I alle ved har vi ledt med lys og lygte efter folk som vil tage de tunge poster, så vi fortsat har en lokalafdeling i Aalborg.

Efter at have afviklet et godt møde i starten af november kunne vi på Julefætter 2018 præsentere en Lokalformandskandidat, en Lokalnæstformandskandidat samt et bud på en ny økonomi-mand og tilmelder.

Vi har fået grønt lys af Landsbestyrelsen til allerede nu at begynde at køre de nye folk ind - selvom de først kan lovformeligt vælges på vort Ekstraordinære Årsmøde som foregår i Foreningshuset på Torvet 5 i Nørresundby, lørdag 26/1 2019. Indkaldelse og dagsorden er på vej. Vi stiler efter et lidt kortere og langt mere konstruktivt møde end det vi fik afviklet 6/10.  

Efter det Ekstraordinære Årsmøde vil der være ordinært medlemsmøde med ØL & OST med Hardy Jensen og Ole Riis Olsen. Der arbejdes heftigt på program for første halvår 2019.

 

 

Lokalformandskandidaten er Ole Riis Olsen fra Aars. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2000 og gennem en årrække været aktiv i Tordenkalvens Øllaug i Vesthimmerland, hvor han også har været i front for deres øl- og kulturrejser til en lang række spændende øl-destinationer. Og han er aktiv hos Musikforeningen ved Halkær Kro & Kulturhus. Han er pensioneret lektor fra Vesthimmerlands Gymnasium & HF.

Lokalnæstformandskandidaten er Anne Kettunen fra Støvring. Hun har været medlem af Danske Ølentusiaster siden januar 2005. Hun har været i bestyrelsen hos løbeklubben AMOK. Arbejdsmæssigt er hun projektleder hos CGI Group i Nørresundby.

Den nye pengemand og tilmelder, som skal afløse Tommy, er Flemming Højsgaard fra Nibe. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2011. Han er frivillig hos Nibe Bryghus og pensioneret sekretariatsleder fra KMD i Aalborg.

 

 

Konstitueret Lokalformand
Ole Riis Olsen

Konstitueret Lokalnæstformand
Anne Kettunen

Kommende Økonomimand og Tilmelder
Flemming Højsgaard

KOMMENDE AKTIVITET

26/1 - Ekstraordinært Årsmøde

Vi afvikler Ekstraordinært Årsmøde med valg af Lokalbestyrelsen herunder de vigtige tillidsposter. Det koster sædvanen tro ikke noget at deltage i et Årsmøde og der er heller ingen tilmelding. Da vi denne gang har alle kandidater på plads, og kan præsentere et program for hele 2019, forventer vi at det bliver et kort møde - vi har afsat 45 minutter til det. Se planen højere oppe på denne side...

 

 

 

26/1 - ØL & OST

Præsenteret af Hardy Jensen og Ole Riis Olsen.

Straks efter det Ekstraordinære Årsmøde vil der være ordinært medlemsmøde med Hardy og Ole som præsenterer 6 gode oste der kombineres med 6 øl. Læs mere om dette i et selvstændigt opslag højere oppe på siden.

DER ER KUN 50 PLADSER

Prisen er 200 kroner pr. person.

Indbetal de 200 kr til vores KONTO 9280  458 560 9396  - når du har fået besked fra tilmelderen om, at du er noteret...

Bindende tilmelding via hoejsgaard@privat.dk

SENESTE MULIGE TILMELDING er 22/1 klokken 18.

Der er aktuelt 39 tilmeldte - så der er kun 11 pladser tilbage...

 

 

25/2 ØLnyhedssmagning

Finalefeltet til Årets danske Ølnyhed er fundet. Lokalbestyrelsen har lagt billet ind på en sending øl, så vi håber og krydser fingre for at vi kan skaffe alle 8 kandidater. Smagningen kommer til at foregå mandag den 25. februar i Foreningshuset, Torvet 5 i Nørresundby i tidsrummet 19:30 til 22:00. Husk at du skal deltage i en officiel smagning for at få ret til at stemme. Vi bestiller øl nok til 40 deltagere. Vi ser os i øjeblikket ikke i stand til at sætte tilmelding i gang - men nu er datoen ude. Prisen kommer også senere. Vær opmærksom på at det foregår en hverdagsaften...

 

 

SENESTE TILBAGEBLIK

Herunder har vi samlet Tilbageblik i form af lidt tekst og fotos fra vores fire seneste aktiviteter i 2018.

Vil du se flere tilbageblik kan du kigge i historiebogen, hvor det er muligt at læse om al aktivitet i Danske Ølentusiaster gennem årene...

 

 

 

 

 

Med den nye lokalformand til Flæsk, ØL og Bold 11/12 hos Søgaards...

ER I DER, AALBORG?

- En aften med FLÆSK, ØL OG BOLD på Missing Bell Brewpub.

Af Ole Riis Olsen, Lokalformand DØE Aalborg.

 

Klokken var 19.01 en tirsdag i december – og nu, nu, nu, nu skete det. Det var som at høre salig Gunnar i radioen, ham som de fleste ølentusiaster sagtens kan huske. Ja, nu, uden den forsvundne klokke, annoncerede Steen Knørr bistået af Søgaard hamselv, at banen var givet fri til knap 4 timer med fri adgang til alle fadølshaner, stegt flæsk, persillesovs, kartofler og rødbeder plus champions fodbold kørende for og bag.

Fri er så meget sagt. Vi havde forlods betalt kr. 275,00 for alle herlighederne, men man skulle have spist og drukket meget hjemmefra for, at det ikke var en fin deal. Rigeligt med mad og hele øltavlen plus den 3-retters juleøltavle til fri afprøvning.

15 var vi, ud af ca. 25 gange så mange lokalmedlemmer. ER I DER, AALBORG?, som flere bands råber fra scenen om sommeren i Skovdalen. Jaa, bliver der så råbt tilbage. De prøver igen: ER I DER, AALBORG? JAAAAAAAA, bliver der nu råbt tilbage. Havde vi spurgt om det samme den aften på Missing Bell, havde svaret utvivlsomt været JAAHH, fra nogle ganske få………vi fra den omliggende provins havde nok ikke følt os truffet. Men anyway. Tak til alle de passive medlemmer for, at vi kunne have en herlig aften. I må også gerne være med, til den aften og alle de andre, hvor entusiaster fortæller om nogle øl, de godt kan lide og giver jer mulighed for at smage, hvorfor. Det er jo det, det hele handler om. Øllet og alle dets former…..og hyggen og snakken og historierne, røver- eller ej.

Og øllet?......denne aften var Søgaards Årets Bryghus. De andre fra kanten af Sverige skal stå tidligt op og have vendt amagerstangen nogle gange, før de kan tackle Clockwork Orange Wit og Schwarzwälder Kirsch Stout, for ikke at tale om…………

Og fodbold? Ikke alle var specielt interesserede i det. Det var som underlægningsmusik og hverken Messi eller Eriksen vandt. Det gjorde flæsket, persillesovsen og ØLLET. Næste gang må vi vælge en kamp med forlænget spilletid og straffespark, så dommeren kan vente lidt længere med at fløjte af for ØLLET.

Se lidt flere fotos i tilbageblikket...

 

 

Endnu engang lykkedes det at lave en dejlig aften med juleøl, julemad og kinesisk lotteri i skøn forening. 72 glade ølentusiaster havde en hyggelig eftermiddag/aften sammen.

Det var den nye bestyrelses første arrangement sammen. Og de kunne oven i købet præsentere løsninger i forhold til de tunge poster i lokalafdelingen - der blev præsenteret ny konstitueret lokalformand, ny konstitueret lokalnæstformand og orienteret om ny mand som tilmelder og økonomimand...

Der blev spist lækker julemenu fra Vejgaardhallen. Uddelt 48 gevinster ved kineserlotteriet. Smagt 8 øl udvalgt af Gert, Ivan, Tommy, Anne Lise, Anne, Steen og Erik. En hyggelig aften i Den Gamle Byrådssal i Nørresundby hos Foreningshuset. LÆS MERE...

Efter Årsmødet var der besøg af Årets Bryghus gennem de 3 seneste år - Thisted Bryghus. Brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger kjeld Vang Lauritsen præsenterede 10 meget forskellige øl fra sortimentet.

De kom selvfølgelig også ind på hvordan bryghuset fra Thy bruger lokale ingredienser - blandt andet malt fra Gyrup og smagsgivere fra Thy Nationalpark og andre steder. LÆS MERE...

Der var Årsmøde 6/10. Tordenskjolds soldater var slidte efter at have kørt lokalafdelingen i mere end et årti og ønskede at andre overtager - ingen meldte sig til de tunge poster.

Det endte i en temmelig træls hårdknude og det eneste som kunne vælges var en gruppe der arbejder videre (for fra) med at finde nye frontpersoner for Aalborg.

Ivan Nørgård, Gert Svanborg Sloth, Anne Kettunen, Erik Westergreen og Kurt Freiheit - blev valgt til "jobbet". LÆS MERE...

Hjælp Danske Ølentusiaster med din udadvendthed og smittende entusiasme

 

Danske Ølentusiaster har brug for at de entusiastiske medlemmer viser glæden og passionen for øllet frem for andre mennesker, som jo er potentielle medlemmer.

 

Vi stiller som forening gerne op, når vi får en synlighedsmulighed. Gennem en årrække har vi taget forskellige udadvendte initiativer for at vise andre hvem vi er og hvad vi laver.

 

Vi har brug for hjælp fra baglandet. At vores medlemmer gør en aktiv indsats for at byde nye indenfor i vort entusiastiske foreningsfællesskab.

 

Byd endelig ind med din hjælp - der er brug for den...

Se kontaktoplysninger til Lokalbestyrelsen

i højrespalten på www.aalborg.ale.dk

Vores facebookgruppe har nu mere end 600 medlemmer - hjælp med at få flere med

 

 

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg, der blev lanceret 1. april 2013, fejrer snart sin 6 års fødselsdag og har mere end 600 medlemmer.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til www.ale.dk/aalborg/http://aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er DU på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet. Det vil vi gerne opfordre til...

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Vores gruppe skal gerne blive stedet hvor man bliver oplyst hvad det er der sker i ølmiljøet i Aalborg & omegn - og det må I meget gerne hjælpe med at få til at ske...

NYHEDER - regionalt

TOPmøde 2019 foregår 6/4 - skal DU med?

I Nordjylland har vi noget alle andre regioner misunder os. Det er det herlige TOPmøde, der giver mulighed for at ølentusiaster fra hele regionen mødes og hygger sig sammen med godt øl i centrum. Næste gang er det femte gang det foregår, og som de fire tidligere gange er det hos Erling Christensen Møbler i Hørmested det sker. 

Se mere om fænomenet TOPmøde og put endelig datoen 6/4 2019 i din kalender.
Se også Tilbageblikket fra TOPmøde 2018.

 

 

Ny regionsbestyrelse i Nordjylland

Alle 7 nordjyske lokalafdelinger afviklede Årsmøde i oktober, og så vidt vides blev de fleste afviklet uden de store sværdslag og revolutioner og uden de helt store udskiftninger rundt omkring.

Dog lykkedes det, som ventet, ikke at finde en ny lokalformand i regionens antalmæssigt største lokalafdeling - Aalborg. Øv. Men der er nu fundet folk som formentlig vælges på Ekstraordinært Årsmøde 26/1 .

De udpegede repræsentanter for lokalafdelingerne mødtes til Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i november måned - hvor der blev fundet ny regionsformand og ny regionsformand og ny regionsredaktør.

Claus Nørgaard blev ny Regionsformand, Jørn Leander Skou Jensen blev ny Regionsnæstformand og Arnold Simonsen blev ny Regionsredaktør. Gert Svanborg Sloth fortsætter som Superbruger i forhold til CMS-systemet TYPO3 og hjælper Arnold i en overgangsperiode.

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

Så er vi startet på et nyt ølentusiastisk år og lokalafdelingerne er enten færdige med nyt årsprogram eller i fuld gang med det. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi er på plustal, og er med i toppen i forhold til at have de bedste tal i foreningen. Lige nu er vi 6 flere medlemmer end på samme tid i fjor - og der er nøjagtigt 1029 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer - selvom vi lige nu blot er nummer tre på landsplan. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 0,59% plusvækst det seneste år. 60,16% personlige medlemmer og 39,86% husstandsmedlemmer. 23,71% kvinder og 76,29% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at vi forhåbentligt snart vil indtage førstepladsen igen... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 4 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Fjerritslev, Thisted, Hjørring og Skagen. I Frederikshavn, Aalborg og Brønderslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Fjerritslev er der plusvækst på 9,09%. Der er 65 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 29% husstandsmedlemmer og 71% personlige medlemmer. Her af cirka 12% kvinder og 88% mænd.

I Thisted er der aktuelt 8,66% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 267 lokale medlemmer og 9 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 44% husstandsmedlemmer og 56% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Hjørring er der lige nu 73 lokale medlemmer og 9 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er fremgang på 3,80% det seneste år. Cirka 34% husstandsmedlemmer og 66% personlige medlemmer. Her af cirka 15% kvinder og 85% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - og de har siden kæmpet med at komme tilbage på sporet igen, lige nu er skagboerne i plusvækst på 1,01%. Der er 93 lokale medlemmer og 5 der har tilvalgt. Cirka 65% husstandsmedlemmer og 35% personlige medlemmer. Her af cirka 39% kvinder og 61% mænd.

I Frederikshavn er der er der minusvækst på 1,71%. Der er 102 lokale medlemmer og 13 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 35% husstandsmedlemmer og 65% personlige medlemmer. Her af cirka 23% kvinder og 77% mænd.

I Aalborg er der er der minusvækst på 2,48%. Der er 366 lokale medlemmer og 27 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 36% husstandsmedlemmer og 64% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd.

I Brønderslev er der aktuelt 5,56% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 49 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 31% husstandsmedlemmer og 69% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd.

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

267 nye medlemmer i DØE Nordjylland på 2 år

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 134 nye nordjyske medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 267 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

I 2018 er der samlet tilkommet 134 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 46 til Aalborg. 44 til Thisted. 13 til Hjørring (som dermed har fået næsten tre gange så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 11 til Frederikshavn. 8 til Skagen, 5 til Fjerritslev og 4 til Brønderslev. (De 3 du mangler i regnestykket er medlemmer bosat udenfor regionen, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her...

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2018 uddelt på Øllets Dag i Nordkraft i Aalborg

Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement på Turbinetorvet i Nordkraft på lørdag 1/9 kunne Regionsredaktør hos Danske Ølentusiaster i Nordjylland og lokalnæstformand i Lokalafdeling Aalborg, Gert Svanborg Sloth, afsløre modtageren af Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Nordjylland 2018. Johann Mar Gudbergsson ølmester hos Wildebeest Gastropub i Aalborg modtog diplom og hæder.

Danske Ølentusiaster hædrer Wildebeest Gastropub med Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland, fordi stedet har en brændende passion for øl og i deres særprægede lokaler fås en særlig kulinarisk oplevelse med mad og øl som spiller rigtigt godt sammen.  

Se begrundelserne HER.

NYHEDER - nationalt

Så er finalefeltet i Årets danske Ølnyhed fundet

De danske bryghuse er innovative og udvikler øl, der både udfordrer smagsløgene og er harmoniske. Otte øl er med i finalistfeltet til prisen, der uddeles i marts.

Årets danske Ølnyhed er Danske Ølentusiasters fejring af de innovative og spændende øl i Danmark. Otte gode, danske øl er med i feltet af finaleøl.

- Danske Ølentusiasters 20 års kamp for det gode øl har resulteret i, at vi i Danmark har en lang række dygtige bryggere og bryghuse. Årets danske Ølnyhed og det endelige felt med otte fremragende øl fra hele landet, Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm, viser, at de danske bryggere fortsat er innovative. Det giver et alsidigt og stærkt ølmarked til glæde for ølkunderne, siger Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Amager Bryghus og Bang & Harbo - Håndbryg har hver to øl i finalen. CooLAB & mother, Det Lille Bryggeri, Flying Couch Brewing og Small Batch Brewery har hver én kandidat i finalistfeltet.

To smagepaneler, sammensat af ølentusiaster, øldommere, sommelierer og -bloggere, har udvalgt de i alt otte finalistøl, som medlemmerne af Danske Ølentusiaster i februar skal smage og stemme på.

Årets danske Ølnyhed 2018 findes ved finalistsmagninger i lokalafdelingerne. Her kan Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer smage de otte finaleøl og afgive deres stemme. Smagningerne løber af stabelen i februar og arrangeres af foreningens 51 lokalafdelingerne fordelt over hele landet.

Kandidaterne til Årets danske Ølnyhed er indstillet af de danske bryggerier og Danske Ølentusiasters medlemmer. Kravene til øllet er blandt andet, at opskriften skal være ny eller væsentligt modificeret, og at øllet har været til salg på det danske marked i 2018.

Der arrangeres i år i alt 23 smagninger af finalefeltet over hele landet. I Nordjylland er der mulighed for at smage finaleøllet og stemme hos følgende fire lokalafdelinger: Hjørring 21/2, Thisted 22/2, Brønderslev 23/2 og Aalborg 25/2...

Den endelige vinder bliver offentliggjort ved Danske Ølentusiasters generalforsamling lørdag den 23. marts i Odense.

KANDIDATERNE TIL ÅRETS DANSKE ØLNYHED 2018

Black Nordic Skies, Amager Bryghus/Modern Times Beer, USA (Imperial Stout, 10%)

Black Nordic Skies er et samarbejdsbryg mellem Amager Bryghus og californiske Modern Times Beer. Der er tale om en dobbeltmæsket, kraftfuld Imperial Stout brygget med kaffe. Kodeord er naturligvis kaffe, samt lakrids, vanilje, kakao og toffee. På en gang både fløjlsblød og subtil bitter.

Pink Farts & Unicorns, Amager Bryghus (India Style Lager, 4.6%)

Amager Bryghus mener selv, at de har skabt den nøjagtige duft af en enhjørnings prut. Fakta er, at der er tale om en tørhumlet IPA, og fra bryghuset lyder det: – Tænk lækkert tropisk, tænk fugtig citrus, tænk… duften af dine mest lækre drømme. Og hvis du lukker øjnene, kan du endda se farven. Det er rigtigt, det er lyserødt. Denne øl er for alle damer og mænd, der vælger at tro at eventyr faktisk eksisterer.

Dark Vader, Bang & Harbo - Håndbryg (Schwarzbier, 4.8%)

Bang & Harbo - Håndbryg er et fantombryggeri udsprunget af to håndbryggeres succes ved danmarksmesterskaberne i håndbryg. Bryggeriets nøgleord er sort, blid og indbydende med koldmæskede sorte malte. I smag og aroma er der noter af hø, tørrede frugter, karamel og humle.

Sort Soma, Bang & Harbo - Håndbryg (Imperial Stout, 8.9%)

Bang & Harbo - Håndbryg er en hyldest til at udvikle øl sammen. Derfor er der tale øl en open source øl. Det betyder, at opskrifterne er frit tilgængelige. Denne øl, som er brygget på Randers Bryghus, er en potent, sort øl, hvor der er i aroma og smag er indslag af ristet malt, havre, røg, kaffe og brød.

Mother IPA, CooLAB & mother (IPA, 5,5%)

Claus Christensen og Pia Winther Bargholz fra CooLab har isoleret en gærstamme fra mother-restauranternes surdej og skabt tre spændende øl. En af dem er mother IPA, hvor der er aromatiske noter af ananas og citrus. Den passer perfekt til parmesan og parmaskinke på en pizza, som selvfølgelig er lavet på mothers surdej.

Blod, Sved & Tårer, Det Lille Bryggeri (Imperial Stout, 11.5%)

Signaturbryg for 2017. Det Lille Bryggeri, som ligger i den lille landsby Bringstrup udenfor Ringsted, udvidede  i løbet af 2017 deres bryggeri. Det nye brygværk krævede dog en del blod, sved og tårer, før det hele var på plads. Men Blod, Sved & Tårer blev dog først lanceret i foråret 2018 og på Danske Ølentusiasters Ølfestival. Der er tale om en kraftfuld Imperial Stout, som er tilsat rosinsirup og efterfølgende egetræslagret med rom og kaffebønner.

Hazed And Infused, Flying Couch Brewing (IPA - New England, 7.2%)

Den flyvende sofa fra København Nordvest bidrager med en støvet, ravfarvet øl med et beige hoved. Aromaen har noter af eksotiske frugter, humle og malt. Smagen er sød med noter af malt, halm, humle og eksotiske frugter, hvilket giver en bitter finish.

Dirty Dozen 5.1 - Back In Black, Small Batch Brewery (IPA - Black, 6,3%)

Bornholms mindste bryggeri, Small Batch Brewery, på Tværmolen i Rønne, har brygget forskellige versioner af IPA’en Dirty Dozen. Version 5.1 er en sort IPA, hvis kendetegn er Cascade-humlens citrusaroma i skøn forening med mørke maltes kaffesmag og brændthed. Nænsomt tørhumlet. Robust, men alligevel en let drikkelig ale.

 

Amager Bryghus Årets danske Bryggeri 2018

Amager Bryghus er Årets Danske Bryggeri 2018. Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden. Bryghusets lokale forankring, kvalitetsøl og innovative tilgang til øllet sikrer prisen.

- På Amager Bryghus tillader vi os at være stolte i dag. Stolte over, at de danske ølentusiaster belønner efterhånden mange års svedigt og støvet knokleri med denne fornemme pris. Og stolt over, at Danske Ølentusiaster i år har turdet træde ud af skyggerne og vove lidt andet og mere end at belønne mainstream, siger Morten Lundsbak, direktør på Amager Bryghus.

Amager Bryghus’ øl produceres udelukkende på Amager og er derfor så lokalt, som det kan være. Morten Lundsbak og Jacob Storm fik i begyndelsen sparring af Danske Ølentusiasters lokalafdeling Amagers medlemmer. Det var den opbakning, der gjorde, at de turde tage skridtet ind i den professionelle brygverden og grundlægge Amager Bryghus i 2007.

Morten Lundsbak og Jacob Storm er gymnasievenner. Idéen til bryghuset kom gennem en skoleopgave. I dag er bryghuset blandt de bedste bryggerier på verdensplan.

 

 

- Morten Lundsbak og Jacob Storm er med til at udvikle brygkunsten og er med til at udbrede det gode ølbudskab. Det er netop to hjørnesten i Danske Ølentusiasters arbejde. Derfor er jeg utrolig glad for at tildele prisen til netop Amager Bryghus, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster.

Morten Lundsbak og Jacob Storm modtog på Danske Ølentusiasters Ølfestival i maj Den Danske Ølpris 2018 for at være en af grundstenene i ølrevolutionen. Årets danske Bryggeri 2018 understreger dermed Amager Bryghus’ betydning for det danske ølmarked.

Årets danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters cirka 8.600 medlemmer. 1.123 medlemmer stemte ved årets afstemning, hvilket kun er lidt over 13% af alle medlemmerne. Men det er dog en stigning i forhold til i fjor.

Nummer to denne gang blev Ebeltoft Gaardbryggeri og de seneste 3 års vinder Thisted Bryghus blev nummer 3.

Lokalafdeling Aalborg havde helt tilbage i januar 2012 et fantastisk besøg af Amager Bryghus. Læs mere om det HER.

Nordjyske Bo L. Jensen ny formand for EBCU

Nordjyske Bo L. Jensen skal stå i spidsen for 200.000 europæiske ølforbrugere fra 15 lande og 18 medlemsorganisationer.

European Beer Consumers Union (EBCU) har fået ny, dansk formand. Bo L. Jensen, tidligere landsformand i Danske Ølentusiaster, skal de kommende år stå i spidsen af organisationen. 

Han blev valgt som formand for organisationen ved EBCU’s delegeretmøde på Amager Bryghus. Her var 32 europæiske repræsentanter for de nationale organisationer samlet. 

Bo L. Jensens er ikke en ny mand i øllets verden. Hans arbejde i øllets sag begyndte tilbage i 2004, hvor han blev valgt som formand i Danske Ølentusiasters lokalafdeling Frederikshavn.

Fra 2009 til 2015 var han ansvarlig for Danmarks første og største festival for øl, Ølfestival, og i samme periode, fra 2010 til 2013, var han landsformand. I 2008 blev han valgt som danske delegeret i EBCU, og fem år efter, i 2013, blev han valgt til EBCU Executive.

Danske Ølentuasiaster har siden stiftelsen i 1998 været medlem af EBCU, som en europæisk sammenslutning af ølforbrugerorganisationer. I øjeblikket dækker EBCU over 18 nationale medlemsorganisationer med et samlet medlemstal på over 200.000 fra 15 lande; Danmark, Sverige, Norge, Schweiz, Irland, Østrig, Polen, UK, Finland, Tjekkiet, Holland, Italien, Belgien, Frankrig, Spanien og Grækenland.

 

Bo L. Jensen overtager pladsen som EBCU-formand fra hollandske Henri Reuchlin, der har været formand siden 2012.

 

 

ELEKTRONISK HISTORIEBOG

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 393
Antal medlemmer for et år siden: 403
Vækst det seneste år: -2.48%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.61%
Kvinder: 22.39%
Personlige medlemmer: 63.61%
Husstandsmedlemmer: 36.39%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (112) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (17) - 9210 Aalborg SØ (22) - 9220 Aalborg Øst (15) - 9230 Svenstrup J (17) - 9240 Nibe (20) - 9260 Gistrup (21) - 9270 Klarup (8) - 9280 Storvorde (6) - 9293 Kongerslev (2) - 9310 Vodskov (15) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (5) - 9380 Vestbjerg (3) - 9400 Nørresundby (39) - 9430 Vadum (6) - 9440 Aabybro (9) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (8) - 9530 Støvring (14) - 9541 Suldrup (5) - 9560 Hadsund (9) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (4) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (3) - 9681 Ranum (0)
I alt 366 medlemmer.

Siden er senest opdateret 22. januar 2019

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 11 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Der kunne desværre ikke vælges en Lokalformand på Årsmødet 6/10, men der blev valgt en lille gruppe på 5 medlemmer som fik til opgave at sende et NØDRÅB ud til medlemmerne og finde nye frontfolk.

Der er nu samlet en lokalbestyrelse, som består af 7 medlemmer - og de tre tunge poster, herunder tillidsposterne, er nu besat.

Ind til videre er ny lokalformand og ny lokalnæstformand blot udpeget / konstitueret - og altså ikke lovformeligt valgt efter vedtægterne på et Årsmøde eller et Ekstraordinært Årsmøde. Men efter aftale med Landsbestyrelsen indgår de og den nye økonomimand og tilmeldingsansvarlige allerede i Aalborgs Lokalbestyrelse.

 

 

 

 

Lokalformand

Ole Riis Olsen
Ansgarsvej 12
9600 Aars
004523984386
ole.riis.olsen(at)remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Anne Kettunen
Hulvejen 76
9530 Støvring
21717375
42562646
anne.kettunen(at)remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af syv medlemmer.

 

 

KONSTITUERET LOKALFORMAND

Ole Riis Olsen

Ansgarvej 12

9600 Aars

Mob.: 2398 4386

ole.riis.olsen(at)remove-this.ale.dk

 

KONSTITUERET LOKALNÆSTFORMAND

Anne Kettunen

Hulvejen 76

9530 Støvring

mob.: 4256 2646

anne.kettunen(at)remove-this.ale.dk

 

LOKALWEBREDAKTØR

Gert Svanborg Sloth

Langgade 48

9000 Aalborg

Mob.: 2120 9699

gert.svanborg.sloth@ale.dk

 

 

MENIGE MEDLEMMER

 

Flemming Højsgaard

Solbakken 87

9240 Nibe

Mob.: 2913 2802

hoejsgaard@privat.dk

 

Ivan Nørgård

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk

 

Erik Westergreen

Rosengården 20, 1. th.

9200 Aalborg SV

mob.: 23312103

westergreen(at)remove-this.gmail.com

 

Kurt Freiheit

Nørregade 26, 1. tv

9000 Aalborg

98160214

freiheit-n(at)remove-this.mail1.stofanet.dk

 

 

 

KALENDER

 

 

2019

 

Lørdag 26/1 Ekstraordinært Årsmøde + ØL & OST

Valg til Lokalbestyrelsen - de tunge poster skal besættes...

Bagefter er der ØL og Ost ved Hardy Jensen og Ole Riis Olsen.

 

Lørdag 2/2 Regions- og Stormøde i Danske Ølentusiaster

De tillidsvalgte i hele landet får mulighed for at mødes.

 

Mandag 25/2 Årets danske Ølnyhed smagning

De 8 udvalgte øl smages og der kan stemmes

 

Lørdag 23/3 Generalforsamling i Danske Ølentusiaster

Alle medlemmer har mulighed for at deltage - der skal vælges ny Landsformand

 

Mandag 25/3 TOP2 Årets Bryggeri.

Vi smager 3 øl fra Amager og 3 fra Ebeltoft

 

Lørdag 6/4 TOPmøde hos Erling Christensen i Hørmested

Du har mulighed for at møde - og hygge dig med - ligesindede fra hele regionen

 

Lørdag 4/5 Aalborg besøger vidunderlige Viborg

"Bryg & Brosten" og besøg på Viborg Bryghus. Mulighed for at besøge Ølluminati og Latinerly

 

Torsdag - Lørdag 23/5 - 25/5 Danske Ølentusiasters Ølfestival 2019

Den originale ølfestival

 

Tirsdag 4/6 En hverdagsaften med Hjort Beer

Tidligere DM i Håndbrygvinder Carsten Hjort Bjerre - nu kontraktbrygger - kommer på besøg

 

Lørdag 24/8 Århus-tur

Det har været oppe før - vi arbejder igen på et fornuftigt program...

 

Lørdag 7/9 Øllets Dag i Nordkraft

Vi håber at lave lige så stort et brag som sidst

 

4 dage i uge 39 ØLrejse til Zagreb

Ole viser vej til nye eventyr. Tidspunktet er afhængig af flypriser

 

Lørdag 26/10 Årsmøde og efterfølgende ordinært medlemsmøde

Besøg af Bang & Harbo smagning af deres øl og foredraget "fra håndbrygger til fantombrygger"

 

Lørdag 23/11 Julefætter 2019

Der arbejdes på det...

 

En hverdagsaften med Flæsk, ØL og Bold

Steen Knørr er igen i front i dette snart historiske projekt


 

Ovenstående er ikke hele programmet. Og vi tager forbehold for mulige ændringer.

Der skal lige helt styr på aftaler og lokaler og aftaler. Der er stadig nogle huller, men der arbejdes hårdt på det.

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn til planlægning

og indkøb...

 

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

 

Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en lille uge før arrangementet af hensyn til planlægning og indkøb - så tilmeld dig i god tid.

TILMELDING foregår bindende og senest klokken 18:00 tirsdagen før arrangementet til Flemming Højsgaard via hoejsgaard(at)privat.dk

Vi er ved at køre Flemming ind som ny tilmelder og økonomimand, som substitut for Tommy - det er planen at han overtager fuldstændigt efter det Ekstraordinære Årsmøde 26/1 - og så skal han naturligvis udstyres med en alemail.

 

Forhåndsbetaling foregår

- STRAKS efter tilmeldingsfristen

til KONTO 9280  458 560 9396
Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

 

 

 

Lokalafdelingen får mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

El Mariachi

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

London Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

Søgaards Bryghus / Missing Bell Brewpub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 20% rabat ved køb af øl. Rabatten gælder for kortindehaveren og ikke med andre tilbud.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

Lidt om Landsforeningen...

 

 

 

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Der er blevet åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af det næste nummer # 108 er i fuld gang.

 

 

 

ØLentusiasteN # 105 udkom i august 2018 og er et særligt vendemagasin med to forsider og 64 siders jubilæumstema og 48 siders almindelig ØLentusiasteN. Et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af speciel nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om Vrå Bryghus der er tæt på åbning samt en 2-siders artikel om Beerwalk i Ålbæk. Og så er selve jubilæumsdelen faktisk rigtigt godt.

 

 

ØLentusiasteN # 106 udkom i oktober 2018. Endnu et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af særlig nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om at der er kommet ny brygger hos Søgaard i Aalborg, en ditto om tre nye rabataftaler i Aalborg, samt en dobbelt O&U om ny salgschef og blomsterøl på Thisted Bryghus. Plus artiklerne om Øllets Dag landet rundt og Årets Regionale Ølpriser og værtshushistorien Det Brune Aalborg "Live".

 

 

Det seneste nummer af foreningsbladet ØLentusiasteN # 107 udkom i december 2018. Endnu engang har den gode Madsen fået komponeret et godt blad med masser af timers læsning. Skønt.

Ret dine medlemsoplysninger

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger", og du har adgang til at rette dine medlemsoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

 

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

 

 

Andres arrangementer

Nu er det heldigvis ikke kun Danske Ølentusiaster som laver ølrelaterede arrangementer. Flere Udskænkningssteder og Indkøbssteder samt andre aktører står bag interessante tiltag.

Vi skriver hellere end gerne om hvad der er i gære i forhold til øl arrangementsmæssigt i Aalborg og omegn...

Desværre sker det bare alt for sjældent at vi informeres i god tid om ølmæssige aktiviteter eller begivenheder. OG - får man ingen info, så kan man heller ikke videreinformere!

Vi vil så gerne informere bredt om hvad der foregår - men vi kan jo kun formidle det vi har kendskab til - så hjælp os...

 

 

Aalborg Håndboldklub afvikler sin årlige ØLmesse 9/2