Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

I den seneste tid har vi brugt at sende påmindelser i stedet for lange nyhedsbreve, fordi vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af aalborg.ale.dk

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

Se seneste nyhedsbrev HER.

Se seneste påmindelse HER.

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den bliver løbende opdateret af det lokale ølmærkeudvalg.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

KOMMENDE AKTIVITET - kig også under arrangementer.

SENESTE TILBAGEBLIK - samling med links til den seneste tids tilbageblik.

NYHEDER - både lokalt, nationalt og regionalt... væsentlig nyt, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

ELEKTRONISK HISTORIEBOG - her kan du læse om ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998 til nu - arrangementer/aktiviteter.

Andres arrangementer - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

 

 

 

 

HER er de ting som du skal/kan tilmelde dig inden udgangen af marts

MARTS er erfaringsmæssigt en vigtig måned i foreningen Danske Ølentusiaster. Det er her der generalforsamling.

MEN marts er specielt vigtig på både lokalt og regionalt plan, fordi det er NU du kan tilmelde dig 3 vigtige begivenheder som alle har deadline i denne måned. Derfor vil vi her skynde os at lave reklame - så der forhåbentlig er flere som tilmelder sig. Det drejer sig om Aalborgs TOP2-smagning 25/3, som foregår i Nørresundby - hvor der er deadline 24/3 - vi har valgt at forsøge os med så sen en deadline for at hvilken effekt det kan få på antallet af tilmeldte. Regionalt TOPmøde, der foregår 6/4 i Hørmested - deadline 31/3. Og endelig Aalborgs Viborg-tur 4/5 - her er der også deadline 31/3. 

Medlemsmødet i marts - TOP2-smagningen - foregår mandag 25/3 og her skal der smages 6 spændende øl - 3 fra Amager Bryghus som vandt flest medlemmers gunst i afstemningen om at blive kåret som Årets danske Bryggeri 2018. Ebeltoft Gaardbryggeri fik en flot andenplads og derfor skal der også smages 3 lækre øl fra deres sortiment.

Det er ikke kun lokalt der er aktivitet. Nationalt og regionalt sker der også noget. Lørdag 23/3 er der generalforsamling i Danske Ølentusiaster i Odense. Lørdag 6/4 er der Regionalt TOPmøde hos Erling Christensen Møbler i Hørmested. Fra torsdag 23/5 til lørdag 25/5 er der ølfestival på Lokomotivværkstedet i København. Alle disse arrangementer kan der læses meget mere om under kommende aktivitet herunder...

 

I maj måned foregår den månedlige smagning i Viborg.

Vor lokalformand har skrevet nedenstående om dette projekt:

 

BRYG OG BROSTEN I VIBORG.

Gert ved det (se artiklen fra ØlentusiasteN nr. 104), Ulrik Wilbek ved det og Visitviborg har udnyttet det sammen med Viborg Bryghus: Der er noget særligt ved Viborg og godt øl.

Vi må se, om det passer…..DERFOR henlægger vi maj måneds ølsmagning til Viborg.

Tid: Lørdag den 4. maj kl. 10.00.

Sted: Hele Viborgs bymidte. Mødested: Domkirkepladsen.

Sluttidspunkt: I afgør næsten selv, hvornår bussen går hjem fra Viborg.

Pris:

1. Bryg og brosten med ølsmagning på bryghuset. kr. 150,00

2. Bryg og brosten med ølsmagning på bryghuset + frokost på bryghuset kr. 269,00

3. Bryg og brosten med ølsmagning på bryghuset + frokost på bryghuset + rundvisning på bryghuset kr. 304,00.

På den måde bliver punkt 1 obligatorisk og 2 og 3 tilvalg, hvor I, der ikke ønsker tilvalgene, kan stå af inden punkt 2 eller 3.

FORKLARING:

I finder selv til Viborg og er på Domkirkepladsen senest kl. 10.00, men der går X-bus fra Aalborg kl. 08.30 med ankomst Viborg Busterminal 09.44, hvorfra der er ca. 10 minutters gang til mødestedet.

Bryg og brosten er et arrangement under Visitviborg, der består af en guidet rundvisning i Viborg, bl.a. til de lokaliteter, der har givet navn til nogle af øllene fra Viborg Bryghus. Gåturen slutter på Viborg Bryghus med en smagning af 6 øl i ca. festivalstørrelse. Denne del (punkt 1) er obligatorisk for alle deltagere og varer til ca. kl. 12.00.

I kan derefter tilvælge punkt 2 og, hvis I gør det, også punkt 3. Frokosten er enten tapas eller pølsebord (det afgøres senere) og er uden øl, som I kan købe til, hvis I vil have mere end de 6, der indgik i smagningen.

Nogle vil måske sige: Vi står af efter punkt 1 og tager frokosten på et ølkvalificeret sted ude i byen. Så er der f.eks. Latinerly, hvor man spiser godt til en rimelig pris.

Eftermiddagen kan så foregå med besøg på de fortrinlige øllokaliteter, som Gert har beskrevet i ØlentusiasteN.

Der går x-bus hjem til Aalborg i timedrift sidst på eftermiddagen (kl. 17.00 og 18.00).

Bestyrelsen håber, at mange vil tage med på denne hyggelørdag til Midtjylland Nord. Vi har forlods booket hele denne dags arrangement til max. 40 personer. Det eneste, I betaler ved tilmeldingen, er ovennævnte punkt 1 plus tilvalg, hvis I ønsker det. Så ved tilmeldingen angiver I, om I efter punkt 1 også ønsker punkt 2 eller punkt 2 og 3. Transport, mad og øl resten af dagen klarer I selv undervejs.

Når vi ser, hvor mange der ønsker hvad, laver vi et forslag til tiden efter bryghuset, f.eks. bordbestilling på Latinerly til dem, der måtte ønske at spise der.

Tilmelding med angivelse af ønskede punkter til Flemming Højsgaard hoejsgaard(at)remove-this.privat.dk senest 31. marts, hvorefter I vil få opgivet et kontonummer til indbetaling af prisen for de ønskede punkter, som de er angivet ovenfor.  

KOMMENDE AKTIVITET

NATIONALT:

23/3 Generalforsamling

Alle medlemmer af Danske Ølentusiaster har mulighed for at deltage i foreningens generalforsamling lørdag den 23. marts 2019 på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Tilmelding til generalforsamlingen og efterfølgende spisning og ølsmagning skal ske på ale.dk senest 4. marts 2019.

Forslag til punkter som ønskes behandlet under dagsordenen skal fremsendes til Landsformanden senest den 23. februar 2019.

Nærmere information om dette arrangement kan findes på ale.dk.

LOKALT:

25/3 TOP2 Årets Bryggeri

Amager Bryghus og Ebeltoft Gaardbryggeri blev stemt ind som nummer 1 og 2 i Danske Ølentusiasters konkurrence om Årets danske Bryggeri 2018. Se mere HER. Vi vil derfor give vores medlemmer mulighed for at smage på nogle af de to bryggeriers lækre øl. Vi præsenterer 3 skønne øl fra hvert bryghus - og har skaffet øl nok til 50 deltagere. Smagningen kommer til at foregå mandag den 25. marts i Foreningshuset, Torvet 5 i Nørresundby i tidsrummet 19:00 til cirka 21:30. Bemærk at vi har rykket arrangementet en halv time frem i forhold til den oprindelige advisering.

Fra Amager skal vi smage The Bastard Princess DB, dryhopped neipa 6,0%, den legendariske Lust, Belgian Strong Ale 9,2%, der blev forbudt i Sverige på grund af etiketten samt den ikoniske Hr. Frederiksen, Imperial Stout 10,5%.

Fra Ebeltoft Gaardbryggeri skal vi smage Lust for life session IPA 4,9%, Raw Power DB IPA 8,5%, der endte på tredjepladsen i afstemningen om Årets danske Ølnyhed 2017 i kategorien over 7% samt Deep Blue dark ale på 6,9% som er deres hyldest til belgisk inspireret stærk mørk ale.

Personprisen for deltagelse i denne ølnyhedssmagning er kr. 90,00, som skal indbetales på konto 9280-4585609396.

Men først sender I en mail til hoejsgaard(at)privat.dk, hvorefter I får besked, om I er mellem de 50, der er plads til.

Der er aktuelt 22 tilmeldte. Så der er 28 pladser tilbage...

Da vi har så meget øl har vi netop ændret tilmeldingsfristen, så vi først lukker leddet søndag 24/3 klokken 18, så vil du med, skal du tilmelde dig inden dette tidspunkt. Vores hensigt med dette er bl.a. at teste om en senere tilmelding giver flere deltagere.

REGIONALT:

6/4 Regionalt TOPmøde

For femte gang i træk afvikler Danske Ølentusiasters Region Nordjylland i samarbejde med Erling Christensen Møbelhandel i Hørmested Det Regionale TOPmøde i Nordjylland. Det foregår 6. april 2019.

Alle nordjyske medlemmer har mulighed for at møde og hygge sig sammen med andre ølentusiaster - også dem fra andre lokalafdelinger end sin egen. 

Se mere om hvad projektet er for noget - og se tilbageblik fra de første fire år HER.

Der er NU sat gang i tilmeldingen - skal du med denne gang?

Tilmeld dig HER

Du tilmelder dig direkte til Erling Christensen ved at købe en billet i deres webshop. Lokalafdelingen har sådan set intet med det at gøre - det er et samarbejdsarrangement mellem Regionen og Erling Christensen...

LOKALT:

4/5 Tur til vidunderlige Viborg

ØLentusiasteNs Gert Svanborg Sloth kunne i medlemsbladets # 104 konstatere at Viborg helt bestemt er et besøg værd for øl-interesserede. Derfor har lokalbestyrelsen besluttet sig for at give 40 medlemmer mulighed for at opleve Vidunderlige Viborg 4/5. Se artiklen HER.

Arrangementet starter på Domkirkepladsen i Viborg klokken 10. Man skal altså selv sørge for at komme fra og til Viborg. Der kører Xbus 960 fra Aalborg Busterminal 8:30 som ankommer til Viborg Busterminal 9:45. Herfra er der cirka 10 minutters gang til Domkirkepladsen.

Dagen deles op i 3 pakker med forskellige priser.

1. Bryg og brosten med ølsmagning på bryghuset kr. 150 (6 øl i festivalstørrelse)

2. Bryg og brosten med ølsmagning på bryghuset + frokost på bryghuset kr. 269 (uden øl som kan tilkøbes på dagen)

3. Bryg og brosten med ølsmagning på bryghuset + frokost på bryghuset + rundvisning på bryghuset kr. 304

Pakke 1 er obligatorisk og varer fra 10-12. Transport, mad og øl resten af dagen klarer I selv.

Der bør være rigeligt tid at gå rundt på egen hånd og eksempelvis besøge Restaurant Latinerly som huser Ulrik Wilbeks berømte ølklub samt Ølluminati Brewbar. Alting er i gåafstand...

I bestemmer selv hvornår I vil hjem. Men til info, så kører Xbus 960 fra Viborg Busterminal 17:00 med ankomst i Aalborg 18:15 samt 18:00 med ankomst i Aalborg 19:15 og endelig 19:40 med ankomst i Aalborg 21:04.

Lokalformand Ole Riis Olsen, der har arrangeret turen, har skrevet lidt om turen - læs det ovenfor. Det har også været med i marts måneds nyhedsbrev og vil tilmed snarest blive sendt ud i en speciel mail som primært handler om Viborg-turen.

Husk at oplyse navn og medlemsnummer samt hvilken pakke du vælger når du tilmelder dig. Herefter vil du få opgivet et kontonummer til indbetaling. Tilmeldingsfrist for dette arrangement er 31. marts.

Der er p.t. 7 tilmeldte til turen, så der er plads til mange flere - kom frisk!

 

 

NATIONALT:

23/5 - 25/5 ØLfestival 2019

Forberedelserne til Danske Ølentusiasters 25. ølfestival er godt i gang.

Billetsalget startede som det plejer lige op til jul, så ølentusiasterne har mulighed for at give dem de holder af en ordentlig julegave.

Som altid er der brug for masser af frivillige, så hvis du har lyst til at hjælpe til med at skabe Danmarks største ølbegivenhed, så mere via dette link.

Se hvordan du nemmest transporterer dig til ølfestival HER.

Se menuen på Restaurant Højt Skum HER.

Se hvilke udstillere der er med denne gang HER

Følg med i ølfestivalens nyheder HER.

Se mere om alle de herligheder du kan opleve på ølfestival 2019 via linket i bunden af denne spalte.

Klik HER.

LOKALT:

4/6 Besøg af Hjort Beer

Vi mødte Carsten Hjort Bjerre første gang, da han i marts 2016 deltog i vores Håndbrygsmagningsbattle og fik sølv og bronze i hver sin kategori. I 2017 vandt han guld og sølv ved DM i Håndbryg og valgte derfor at starte som kontraktbrygger under navnet Hjort Beer. Firmaet er registreret i Nørresundby. Vi har valgt at vores juni-møde skal handle om Hjort Beer. Tilmeldingen er endnu ikke sat i gang...  

SENESTE TILBAGEBLIK

Herunder har vi samlet Tilbageblik i form af lidt tekst og fotos fra vores seneste to aktiviteter i 2019 og de fire seneste aktiviteter i 2018.

Vil du se flere tilbageblik kan du kigge i historiebogen, hvor det er muligt at læse om al aktivitet i Danske Ølentusiaster gennem årene...

 

 

 

 

 

25/2

Finaleølnyhedssmagning for femtende år i træk i Lokalafdeling Aalborg. Denne gang med 21 deltagere - det mindste antal nogensinde. LÆS MERE...

 

26/1

Ekstraordinært Årsmøde. De konstituerede topfolk blev lovformeligt valgt og den øvrige lokalbestyrelse genvalgt - for et enkelt medlems vedkommende, dog nyvalgt, ved et hurtigt afviklet møde godt styret af Per Støve. LÆS MERE...

26/1

ØL & OST ved Hardy Jensen og Ole Riis Olsen. 42 medlemmer nød 6 skønne øl og 6 lækre oste. Det var nogle fine kombinationer de havde fundet frem til. LÆS MERE...

 

Med den nye lokalformand til Flæsk, ØL og Bold 11/12 hos Søgaards...

ER I DER, AALBORG?

- En aften med FLÆSK, ØL OG BOLD på Missing Bell Brewpub.

Af Ole Riis Olsen, Lokalformand DØE Aalborg.

 

Klokken var 19.01 en tirsdag i december – og nu, nu, nu, nu skete det. Det var som at høre salig Gunnar i radioen, ham som de fleste ølentusiaster sagtens kan huske. Ja, nu, uden den forsvundne klokke, annoncerede Steen Knørr bistået af Søgaard hamselv, at banen var givet fri til knap 4 timer med fri adgang til alle fadølshaner, stegt flæsk, persillesovs, kartofler og rødbeder plus champions fodbold kørende for og bag.

Fri er så meget sagt. Vi havde forlods betalt kr. 275,00 for alle herlighederne, men man skulle have spist og drukket meget hjemmefra for, at det ikke var en fin deal. Rigeligt med mad og hele øltavlen plus den 3-retters juleøltavle til fri afprøvning.

15 var vi, ud af ca. 25 gange så mange lokalmedlemmer. ER I DER, AALBORG?, som flere bands råber fra scenen om sommeren i Skovdalen. Jaa, bliver der så råbt tilbage. De prøver igen: ER I DER, AALBORG? JAAAAAAAA, bliver der nu råbt tilbage. Havde vi spurgt om det samme den aften på Missing Bell, havde svaret utvivlsomt været JAAHH, fra nogle ganske få………vi fra den omliggende provins havde nok ikke følt os truffet. Men anyway. Tak til alle de passive medlemmer for, at vi kunne have en herlig aften. I må også gerne være med, til den aften og alle de andre, hvor entusiaster fortæller om nogle øl, de godt kan lide og giver jer mulighed for at smage, hvorfor. Det er jo det, det hele handler om. Øllet og alle dets former…..og hyggen og snakken og historierne, røver- eller ej.

Og øllet?......denne aften var Søgaards Årets Bryghus. De andre fra kanten af Sverige skal stå tidligt op og have vendt amagerstangen nogle gange, før de kan tackle Clockwork Orange Wit og Schwarzwälder Kirsch Stout, for ikke at tale om…………

Og fodbold? Ikke alle var specielt interesserede i det. Det var som underlægningsmusik og hverken Messi eller Eriksen vandt. Det gjorde flæsket, persillesovsen og ØLLET. Næste gang må vi vælge en kamp med forlænget spilletid og straffespark, så dommeren kan vente lidt længere med at fløjte af for ØLLET.

Se lidt flere fotos i tilbageblikket...

 

 

Endnu engang lykkedes det at lave en dejlig aften med juleøl, julemad og kinesisk lotteri i skøn forening. 72 glade ølentusiaster havde en hyggelig eftermiddag/aften sammen.

Det var den nye bestyrelses første arrangement sammen. Og de kunne oven i købet præsentere løsninger i forhold til de tunge poster i lokalafdelingen - der blev præsenteret ny konstitueret lokalformand, ny konstitueret lokalnæstformand og orienteret om ny mand som tilmelder og økonomimand...

Der blev spist lækker julemenu fra Vejgaardhallen. Uddelt 48 gevinster ved kineserlotteriet. Smagt 8 øl udvalgt af Gert, Ivan, Tommy, Anne Lise, Anne, Steen og Erik. En hyggelig aften i Den Gamle Byrådssal i Nørresundby hos Foreningshuset. LÆS MERE...

Efter Årsmødet var der besøg af Årets Bryghus gennem de 3 seneste år - Thisted Bryghus. Brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger kjeld Vang Lauritsen præsenterede 10 meget forskellige øl fra sortimentet.

De kom selvfølgelig også ind på hvordan bryghuset fra Thy bruger lokale ingredienser - blandt andet malt fra Gyrup og smagsgivere fra Thy Nationalpark og andre steder. LÆS MERE...

Der var Årsmøde 6/10. Tordenskjolds soldater var slidte efter at have kørt lokalafdelingen i mere end et årti og ønskede at andre overtager - ingen meldte sig til de tunge poster.

Det endte i en temmelig træls hårdknude og det eneste som kunne vælges var en gruppe der arbejder videre (for fra) med at finde nye frontpersoner for Aalborg.

Ivan Nørgård, Gert Svanborg Sloth, Anne Kettunen, Erik Westergreen og Kurt Freiheit - blev valgt til "jobbet". LÆS MERE...

Hjælp Danske Ølentusiaster med din udadvendthed og smittende entusiasme

 

Danske Ølentusiaster har brug for at de entusiastiske medlemmer viser glæden og passionen for øllet frem for andre mennesker, som jo er potentielle medlemmer.

 

Vi stiller som forening gerne op, når vi får en synlighedsmulighed. Gennem en årrække har vi taget forskellige udadvendte initiativer for at vise andre hvem vi er og hvad vi laver.

 

Vi har brug for hjælp fra baglandet. At vores medlemmer gør en aktiv indsats for at byde nye indenfor i vort entusiastiske foreningsfællesskab.

 

Byd endelig ind med din hjælp - der er brug for den...

Se kontaktoplysninger til Lokalbestyrelsen

i højrespalten på www.aalborg.ale.dk

Vores facebookgruppe har nu mere end 600 medlemmer - hjælp med at få flere med

 

 

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg, der blev lanceret 1. april 2013, fejrer snart sin 6 års fødselsdag og har mere end 600 medlemmer.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til www.ale.dk/aalborg/http://aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er DU på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet. Det vil vi gerne opfordre til...

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Vores gruppe skal gerne blive stedet hvor man bliver oplyst hvad det er der sker i ølmiljøet i Aalborg & omegn - og det må I meget gerne hjælpe med at få til at ske...

NYHEDER - lokalt

Så fik Aalborg valgt ny Lokalformand og ny Lokalnæstformand

Lørdag den 26/1 oprandt endelig dagen hvor Danske Ølentusiasters Lokalafdeling Aalborg kunne afvikle det længe proklamerede Ekstraordinært Årsmøde. Dirigenten som styrede projektet var Per Støve. Og da referenten meldte afbud grundet sygdom måtte Anne Kettunen træde til.

Per forklarede at han egentlig mente at bestyrelsen var valgt på det ordinære årsmøde i oktober, men han havde accepteret efter at have talt med den konstituerede lokalformand at hele lokalbestyrelsen stillede sit mandat til rådighed og altså skulle vælges igen. Han fik derfor valgt nogle stemmetællere, hvis det skulle ske at nogle nye ville stille op.

Herefter gik det stærkt. Ole Riis Olsen blev valgt som Lokalformand uden modkandidater. Der var heller ingen modkandidater til Anne Kettunen, da hun blev valgt som ny Lokalnæstformand. De har begge øvrigt været konstitueret i disse tillidshverv efter aftale med Landsbestyrelsen siden starten af november måned. Flemming Højsgaard blev valgt som menigt medlem og han forklarede at han var/er tiltænkt rollen som erstatning for Tommy Hjeds, der i mange år har løftet opgaven som økonomimand og tilmelder. Gert Svanborg Sloth blev valgt som menigt bestyrelsesmedlem - han forklarede at han egentlig ville være stoppet i forbindelse med det ordinære årsmøde i oktober, men han valgte at blive og hjælpe med at få fundet nye folk til topposterne i Aalborg. Men nu da det er lykkes er opgaven primært at videregive sin erfaring og lære de nye folk at bruge systemerne. Ivan Nørgård blev valgt in absentia, men han havde givet sit skriftlige tilsagn om at han stadig var kandidat. Erik Westergreen og Kurt Freiheit præsenterede sig også for forsamlingen og blev ligesom alle de øvrige, der stillede op som menige bestyrelsesmedlemmer, valgt uden modkandidater - så Per fik aldrig brug for sine stemmetællere.

Der var klapsalver til den nyvalgte lokalbestyrelse, som faktisk allerede har holdt et par møder - og derfor kunne den nye Lokalformand også præsentere et program for hele året for forsamlingen. Det nye var / er at der i fremtiden vil blive afviklet medlemsmøder på hverdage. Det bliver til fire hverdagsarrangementer i 2019. Gennemgangen af programmet var afgjort det punkt på dagsordenen som tog længst tid.

 

 

 

 

 

Der kom ingen nye forslag fra medlemmerne, men det ville også blive svært at få dem presset ind i et allerede omfangsrigt program. Frank Nielsen spurgte under eventuelt ind til om vi som tidligere år vil være tilstede ved Aalborg Håndboldklubs årlige ØLmesse i februar. Anne Kettunen forklarede at det egentlig var meningen - men da det ikke var muligt at få nogen til at levere øl til os i år... Så havde vi valgt at droppe det, fordi vi godt var klar over at ingen ville søge os - når der ikke var øl de kunne smage, og det ville sikkert ende i dårlig omtale og dermed dårligt omdømme.

Cirka 16:55, og dermed 10 minutter senere end planlagt, kunne dirigent Per Støve lukke det Ekstraordinære Årsmøde.

Vil du se referatet fra det ekstraordinære årsmøde skal du klikke HER.

Ny Lokalformand er Ole Riis Olsen fra Aars. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2000 og gennem en årrække været aktiv i Tordenkalvens Øllaug i Vesthimmerland, hvor han også har været i front for deres øl- og kulturrejser til en lang række spændende øl-destinationer. Og han er aktiv hos Musikforeningen ved Halkær Kro & Kulturhus. Han er pensioneret lektor fra Vesthimmerlands Gymnasium & HF.

Ny Lokalnæstformand er Anne Kettunen fra Støvring. Hun har været medlem af Danske Ølentusiaster siden januar 2005. Hun har været i bestyrelsen hos løbeklubben AMOK. Arbejdsmæssigt er hun projektleder hos CGI Group i Nørresundby.


Den nye pengemand og tilmelder, som skal afløse Tommy, er Flemming Højsgaard fra Nibe. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2011. Han er frivillig hos Nibe Bryghus og pensioneret sekretariatsleder fra KMD i Aalborg.

NYHEDER - regionalt

TOPmøde 2019 foregår 6/4 - skal DU med?

I Nordjylland har vi noget alle andre regioner misunder os. Det er det herlige TOPmøde, der giver mulighed for at ølentusiaster fra hele regionen mødes og hygger sig sammen med godt øl i centrum. Næste gang er det femte gang det foregår, og som de fire tidligere gange er det hos Erling Christensen Møbler i Hørmested det sker. 

Tilmeldingen er NU STARTET. SE MERE

Se mere om fænomenet TOPmøde og overvej at være med 6/4 2019.
Se også Tilbageblikket fra TOPmøde 2018.

 

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

Så kom vi ind i den tredje måned af et nyt ølentusiastisk år og lokalafdelingerne er stadig enten færdige med nyt årsprogram eller i fuld gang med det. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi er lige røget i minus, men er stadig med i toppen i forhold til at have de bedste tal i foreningen. Der er aktuelt 1017 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland, hvilket er små elleve mindre end på samme tid i fjor. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer - selvom vi lige nu blot er nummer fem på landsplan. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 1,83% minusvækst det seneste år. 60,28% personlige medlemmer og 39,72% husstandsmedlemmer. 23,60% kvinder og 76,40% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at vi forhåbentligt snart vil indtage førstepladsen igen... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 2 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Fjerritslev og Thisted. I Skagen, Aalborg, Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Fjerritslev er der plusvækst på 7,58%. Der er 64 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 30% husstandsmedlemmer og 70% personlige medlemmer. Her af cirka 13% kvinder og 87% mænd.

I Thisted er der aktuelt 5,45% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 265 lokale medlemmer og 6 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 44% husstandsmedlemmer og 56% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - og de har siden kæmpet med at komme tilbage på sporet igen, lige nu er skagboerne i minusvækst på 3,03%. Der er 93 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 65% husstandsmedlemmer og 35% personlige medlemmer. Her af cirka 39% kvinder og 61% mænd.

I Aalborg er der er der minusvækst på 4,20%. Der er 362 lokale medlemmer og 26 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 36% husstandsmedlemmer og 64% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd.

I Frederikshavn er der er der minusvækst på 5,08%. Der er 99 lokale medlemmer og 13 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 36% husstandsmedlemmer og 64% personlige medlemmer. Her af cirka 24% kvinder og 76% mænd.

I Hjørring er der lige nu 70 lokale medlemmer og på samme tid i fjor havde de 83. Det betyder at der er en aktuel tilbagegang på 7,23% det seneste år. De har 70 medlemmer og 7 der har tilvalgt. Cirka 31% husstandsmedlemmer og 69% personlige medlemmer. Her af cirka 14% kvinder og 86% mænd.

I Brønderslev er der aktuelt 7,41% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 48 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 32% husstandsmedlemmer og 68% personlige medlemmer. Her af 22% kvinder og 78% mænd.

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

267 nye medlemmer i DØE Nordjylland på 2 år

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 134 nye nordjyske medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 267 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

I 2018 er der samlet tilkommet 134 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 46 til Aalborg. 44 til Thisted. 13 til Hjørring (som dermed har fået næsten tre gange så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 11 til Frederikshavn. 8 til Skagen, 5 til Fjerritslev og 4 til Brønderslev. (De 3 du mangler i regnestykket er medlemmer bosat udenfor regionen, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her.

Det første medlem i 2019 er allerede noteret på listen...

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

NYHEDER - nationalt

Finalesmagningerne i Årets danske Ølnyhed er afsluttet

Vi er nu ude af februar måned og de mange finalesmagninger rundt i landet er afsluttet og medlemmerne har stemt. Indberetningerne er i gang - således at der kan findes og udråbes en vinder ved generalforsamlingen 23/3 i Odense

 

I januar udsendte foreningen en pressemeddelelse med følgende ordlyd:

De danske bryghuse er innovative og udvikler øl, der både udfordrer smagsløgene og er harmoniske. Otte øl er med i finalistfeltet til prisen, der uddeles i marts.

Årets danske Ølnyhed er Danske Ølentusiasters fejring af de innovative og spændende øl i Danmark. Otte gode, danske øl er med i feltet af finaleøl.

- Danske Ølentusiasters 20 års kamp for det gode øl har resulteret i, at vi i Danmark har en lang række dygtige bryggere og bryghuse. Årets danske Ølnyhed og det endelige felt med otte fremragende øl fra hele landet, Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm, viser, at de danske bryggere fortsat er innovative. Det giver et alsidigt og stærkt ølmarked til glæde for ølkunderne, siger Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Amager Bryghus og Bang & Harbo - Håndbryg har hver to øl i finalen. CooLAB & mother, Det Lille Bryggeri, Flying Couch Brewing og Small Batch Brewery har hver én kandidat i finalistfeltet.

To smagepaneler, sammensat af ølentusiaster, øldommere, sommelierer og -bloggere, har udvalgt de i alt otte finalistøl, som medlemmerne af Danske Ølentusiaster i februar skal smage og stemme på.

Årets danske Ølnyhed 2018 findes ved finalistsmagninger i lokalafdelingerne. Her kan Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer smage de otte finaleøl og afgive deres stemme. Smagningerne løber af stabelen i februar og arrangeres af foreningens 51 lokalafdelingerne fordelt over hele landet.

Kandidaterne til Årets danske Ølnyhed er indstillet af de danske bryggerier og Danske Ølentusiasters medlemmer. Kravene til øllet er blandt andet, at opskriften skal være ny eller væsentligt modificeret, og at øllet har været til salg på det danske marked i 2018.

Der arrangeredes i år i alt 23 smagninger af finalefeltet over hele landet. I Nordjylland var der mulighed for at smage finaleøllet og stemme hos følgende fire lokalafdelinger: Hjørring 21/2, Thisted 22/2, Brønderslev 23/2 og Aalborg 25/2...

Den endelige vinder bliver offentliggjort ved Danske Ølentusiasters generalforsamling lørdag den 23. marts i Odense.

KANDIDATERNE TIL ÅRETS DANSKE ØLNYHED 2018


Pink Farts & Unicorns, Amager Bryghus (India Style Lager, 4.6%)

Amager Bryghus mener selv, at de har skabt den nøjagtige duft af en enhjørnings prut. Fakta er, at der er tale om en tørhumlet IPA, og fra bryghuset lyder det: – Tænk lækkert tropisk, tænk fugtig citrus, tænk… duften af dine mest lækre drømme. Og hvis du lukker øjnene, kan du endda se farven. Det er rigtigt, det er lyserødt. Denne øl er for alle damer og mænd, der vælger at tro at eventyr faktisk eksisterer.

Dark Vader, Bang & Harbo - Håndbryg (Schwarzbier, 4.8%)

Bang & Harbo - Håndbryg er et fantombryggeri udsprunget af to håndbryggeres succes ved danmarksmesterskaberne i håndbryg. Bryggeriets nøgleord er sort, blid og indbydende med koldmæskede sorte malte. I smag og aroma er der noter af hø, tørrede frugter, karamel og humle.

Mother IPA, CooLAB & mother (IPA, 5,5%)

Claus Christensen og Pia Winther Bargholz fra CooLab har isoleret en gærstamme fra mother-restauranternes surdej og skabt tre spændende øl. En af dem er mother IPA, hvor der er aromatiske noter af ananas og citrus. Den passer perfekt til parmesan og parmaskinke på en pizza, som selvfølgelig er lavet på mothers surdej.

Dirty Dozen 5.1 - Back In Black, Small Batch Brewery (IPA - Black, 6,3%)

Bornholms mindste bryggeri, Small Batch Brewery, på Tværmolen i Rønne, har brygget forskellige versioner af IPA’en Dirty Dozen. Version 5.1 er en sort IPA, hvis kendetegn er Cascade-humlens citrusaroma i skøn forening med mørke maltes kaffesmag og brændthed. Nænsomt tørhumlet. Robust, men alligevel en let drikkelig ale.

Hazed And Infused, Flying Couch Brewing (IPA - New England, 7.2%)

Den flyvende sofa fra København Nordvest bidrager med en støvet, ravfarvet øl med et beige hoved. Aromaen har noter af eksotiske frugter, humle og malt. Smagen er sød med noter af malt, halm, humle og eksotiske frugter, hvilket giver en bitter finish.

Sort Soma, Bang & Harbo - Håndbryg (Imperial Stout, 8.9%)

Bang & Harbo - Håndbryg er en hyldest til at udvikle øl sammen. Derfor er der tale øl en open source øl. Det betyder, at opskrifterne er frit tilgængelige. Denne øl, som er brygget på Randers Bryghus, er en potent, sort øl, hvor der er i aroma og smag er indslag af ristet malt, havre, røg, kaffe og brød.

Black Nordic Skies, Amager Bryghus/Modern Times Beer, USA (Imperial Stout, 10%)

Black Nordic Skies er et samarbejdsbryg mellem Amager Bryghus og californiske Modern Times Beer. Der er tale om en dobbeltmæsket, kraftfuld Imperial Stout brygget med kaffe. Kodeord er naturligvis kaffe, samt lakrids, vanilje, kakao og toffee. På en gang både fløjlsblød og subtil bitter.

Blod, Sved & Tårer, Det Lille Bryggeri (Imperial Stout, 11.5%)

Signaturbryg for 2017. Det Lille Bryggeri, som ligger i den lille landsby Bringstrup udenfor Ringsted, udvidede  i løbet af 2017 deres bryggeri. Det nye brygværk krævede dog en del blod, sved og tårer, før det hele var på plads. Men Blod, Sved & Tårer blev dog først lanceret i foråret 2018 og på Danske Ølentusiasters Ølfestival. Der er tale om en kraftfuld Imperial Stout, som er tilsat rosinsirup og efterfølgende egetræslagret med rom og kaffebønner.Amager Bryghus Årets danske Bryggeri 2018

Amager Bryghus er Årets Danske Bryggeri 2018. Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden. Bryghusets lokale forankring, kvalitetsøl og innovative tilgang til øllet sikrer prisen.

- På Amager Bryghus tillader vi os at være stolte i dag. Stolte over, at de danske ølentusiaster belønner efterhånden mange års svedigt og støvet knokleri med denne fornemme pris. Og stolt over, at Danske Ølentusiaster i år har turdet træde ud af skyggerne og vove lidt andet og mere end at belønne mainstream, siger Morten Lundsbak, direktør på Amager Bryghus.

Amager Bryghus’ øl produceres udelukkende på Amager og er derfor så lokalt, som det kan være. Morten Lundsbak og Jacob Storm fik i begyndelsen sparring af Danske Ølentusiasters lokalafdeling Amagers medlemmer. Det var den opbakning, der gjorde, at de turde tage skridtet ind i den professionelle brygverden og grundlægge Amager Bryghus i 2007.

Morten Lundsbak og Jacob Storm er gymnasievenner. Idéen til bryghuset kom gennem en skoleopgave. I dag er bryghuset blandt de bedste bryggerier på verdensplan.

 

 

- Morten Lundsbak og Jacob Storm er med til at udvikle brygkunsten og er med til at udbrede det gode ølbudskab. Det er netop to hjørnesten i Danske Ølentusiasters arbejde. Derfor er jeg utrolig glad for at tildele prisen til netop Amager Bryghus, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster.

Morten Lundsbak og Jacob Storm modtog på Danske Ølentusiasters Ølfestival i maj Den Danske Ølpris 2018 for at være en af grundstenene i ølrevolutionen. Årets danske Bryggeri 2018 understreger dermed Amager Bryghus’ betydning for det danske ølmarked.

Årets danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters cirka 8.600 medlemmer. 1.123 medlemmer stemte ved årets afstemning, hvilket kun er lidt over 13% af alle medlemmerne. Men det er dog en stigning i forhold til i fjor.

Nummer to denne gang blev Ebeltoft Gaardbryggeri og de seneste 3 års vinder Thisted Bryghus blev nummer 3.

Lokalafdeling Aalborg havde helt tilbage i januar 2012 et fantastisk besøg af Amager Bryghus. Læs mere om det HER.

Nordjyske Bo L. Jensen ny formand for EBCU

Nordjyske Bo L. Jensen skal stå i spidsen for 200.000 europæiske ølforbrugere fra 15 lande og 18 medlemsorganisationer.

European Beer Consumers Union (EBCU) har fået ny, dansk formand. Bo L. Jensen, tidligere landsformand i Danske Ølentusiaster, skal de kommende år stå i spidsen af organisationen. 

Han blev valgt som formand for organisationen ved EBCU’s delegeretmøde på Amager Bryghus. Her var 32 europæiske repræsentanter for de nationale organisationer samlet. 

Bo L. Jensens er ikke en ny mand i øllets verden. Hans arbejde i øllets sag begyndte tilbage i 2004, hvor han blev valgt som formand i Danske Ølentusiasters lokalafdeling Frederikshavn.

Fra 2009 til 2015 var han ansvarlig for Danmarks første og største festival for øl, Ølfestival, og i samme periode, fra 2010 til 2013, var han landsformand. I 2008 blev han valgt som danske delegeret i EBCU, og fem år efter, i 2013, blev han valgt til EBCU Executive.

Danske Ølentuasiaster har siden stiftelsen i 1998 været medlem af EBCU, som en europæisk sammenslutning af ølforbrugerorganisationer. I øjeblikket dækker EBCU over 18 nationale medlemsorganisationer med et samlet medlemstal på over 200.000 fra 15 lande; Danmark, Sverige, Norge, Schweiz, Irland, Østrig, Polen, UK, Finland, Tjekkiet, Holland, Italien, Belgien, Frankrig, Spanien og Grækenland.

 

Bo L. Jensen overtager pladsen som EBCU-formand fra hollandske Henri Reuchlin, der har været formand siden 2012.

 

 

ELEKTRONISK HISTORIEBOG

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 388
Antal medlemmer for et år siden: 405
Vækst det seneste år: -4.20%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.84%
Kvinder: 22.16%
Personlige medlemmer: 64.18%
Husstandsmedlemmer: 35.82%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (112) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (17) - 9210 Aalborg SØ (18) - 9220 Aalborg Øst (15) - 9230 Svenstrup J (17) - 9240 Nibe (20) - 9260 Gistrup (21) - 9270 Klarup (8) - 9280 Storvorde (6) - 9293 Kongerslev (2) - 9310 Vodskov (15) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (5) - 9380 Vestbjerg (3) - 9400 Nørresundby (39) - 9430 Vadum (6) - 9440 Aabybro (9) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (8) - 9530 Støvring (14) - 9541 Suldrup (5) - 9560 Hadsund (9) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (4) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (3) - 9681 Ranum (0)
I alt 362 medlemmer.

Siden er senest opdateret 17. marts 2019

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 11 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

 

 

 

 

Lokalformand

Ole Riis Olsen
Ansgarsvej 12
9600 Aars
004523984386
ole.riis.olsen(at)remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Anne Kettunen
Hulvejen 76
9530 Støvring
21717375
42562646
anne.kettunen(at)remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af syv medlemmer med Lokalformanden og Lokalnæstformanden i spidsen. Tidligere Lokalformand Gert Svanborg Sloth fortsætter som Lokalredaktør frem til Årsmødet 2019 primært for at sætte nye folk ind i systemerne.

 

 

LOKALFORMAND

Ole Riis Olsen

Ansgarvej 12

9600 Aars

Mob.: 2398 4386

ole.riis.olsen(at)remove-this.ale.dk

 

LOKALNÆSTFORMAND

Anne Kettunen

Hulvejen 76

9530 Støvring

mob.: 4256 2646

anne.kettunen(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

MENIGE MEDLEMMER

 

LOKALWEBREDAKTØR

Gert Svanborg Sloth

Langgade 48

9000 Aalborg

Mob.: 2120 9699

gert.svanborg.sloth@ale.dk

 

ØKONOMIMAND & TILMELDER

Flemming Højsgaard

Solbakken 27

9240 Nibe

Mob.: 2913 2802

hoejsgaard@privat.dk

 

ØLLETS DAG TOVHOLDER

Ivan Nørgård

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk

 

Erik Westergreen

Rosengården 20, 1. th.

9200 Aalborg SV

mob.: 23312103

westergreen(at)remove-this.gmail.com

 

Kurt Freiheit

Nørregade 26, 1. tv

9000 Aalborg

98160214

kfkurtfreiheit(at)remove-this.gmail.com

 

 

 

 

KALENDER

 

 

2019

 

Lørdag 26/1 Ekstraordinært Årsmøde + ØL & OST

Valg til Lokalbestyrelsen - de tunge poster skal besættes...

Bagefter er der ØL og Ost ved Hardy Jensen og Ole Riis Olsen.

 

Lørdag 2/2 Regions- og Stormøde i Danske Ølentusiaster

De tillidsvalgte i hele landet får mulighed for at mødes.

 

Mandag 25/2 Årets danske Ølnyhed smagning

De 8 udvalgte øl smages og der kan stemmes

 

Lørdag 23/3 Generalforsamling i Danske Ølentusiaster

Alle medlemmer har mulighed for at deltage - der skal vælges ny Landsformand

 

Mandag 25/3 TOP2 Årets Bryggeri.

Vi smager 3 øl fra Amager og 3 fra Ebeltoft som blev nummer 1 og nummer 2 i afstemningen

 

Lørdag 6/4 TOPmøde hos Erling Christensen i Hørmested

Du har mulighed for at møde - og hygge dig med - ligesindede fra hele regionen

 

Lørdag 4/5 Aalborg besøger vidunderlige Viborg

"Bryg & Brosten" og besøg på Viborg Bryghus. Mulighed for at besøge Ølluminati og Latinerly

 

Torsdag - Lørdag 23/5 - 25/5 Danske Ølentusiasters Ølfestival 2019

Den originale ølfestival

 

Tirsdag 4/6 En hverdagsaften med Hjort Beer

Tidligere DM i Håndbrygvinder Carsten Hjort Bjerre - nu kontraktbrygger - kommer på besøg

 

Lørdag 24/8 Århus-tur

Det har været oppe før - vi arbejder igen på et fornuftigt program...

 

Lørdag 7/9 Øllets Dag i Nordkraft

Vi håber at lave lige så stort et brag som sidst

 

4 dage i uge 39 ØLrejse til Zagreb

Ole viser vej til nye eventyr. Tidspunktet er afhængig af flypriser

 

Lørdag 26/10 Årsmøde og efterfølgende ordinært medlemsmøde

Besøg af Bang & Harbo smagning af deres øl og foredraget "fra håndbrygger til fantombrygger"

 

Lørdag 23/11 Julefætter 2019

Der arbejdes på det...

 

En hverdagsaften med Flæsk, ØL og Bold

Steen Knørr er igen i front i dette snart historiske projekt


 

Ovenstående er ikke hele programmet. Og vi tager forbehold for mulige ændringer.

Der skal lige helt styr på aftaler og lokaler og aftaler. Der er stadig nogle huller, men der arbejdes hårdt på det.

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn til planlægning

og indkøb...

 

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

 

Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en uge før arrangementet - så tilmeld dig i god tid.

TILMELDING foregår bindende og senesten uge før arrangementet til Flemming Højsgaard via hoejsgaard(at)privat.dk

 

 

Forhåndsbetaling foregår

- SÅ SNART DU HAR MODTAGET MAIL OM OPTAGELSE

til KONTO 9280  458 560 9396
Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

 

 

 

Lokalafdelingen får mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

El Mariachi

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

London Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

Søgaards Bryghus / Missing Bell Brewpub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 20% rabat ved køb af øl. Rabatten gælder for kortindehaveren og ikke med andre tilbud.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

Lidt om Landsforeningen...

 

 

 

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Der er blevet åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af det næste nummer # 109 er i fuld gang.

 

 

 

ØLentusiasteN # 104, udkom i juni 2018. Der var masser af nordjysk stof - du kan læse om fire nye bryggerier på vej i Nordjylland, Overskud hos Skagen Bryghus, Aalborg Haandbryggerlaug har endnu en gang markeret sig ved DM i Håndbryg, der er fokus på Frederikshavn - Nordic Brew 2018 og Frederikshavn Beerwalk bliver omtalt, og den oversete italienerrestaurant SanGiovanni i Aalborg får også lidt fortjent lys, Lokalafdeling Aalborg har været på gåtur i bymiljøet og set gavlmalerier med dåseøl. Endelig har ØLentusiasteNs nordjyske repræsentant besøgt vidunderlige Viborg som helt bestemt er et besøg værd. Der ud over er der masser af andet spændende i vort medlemsblad... 

 

 

ØLentusiasteN # 105 udkom i august 2018 og er et særligt vendemagasin med to forsider og 64 siders jubilæumstema og 48 siders almindelig ØLentusiasteN. Et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af speciel nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om Vrå Bryghus der er tæt på åbning samt en 2-siders artikel om Beerwalk i Ålbæk. Og så er selve jubilæumsdelen faktisk rigtigt godt.

 

 

ØLentusiasteN # 106 udkom i oktober 2018. Endnu et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af særlig nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om at der er kommet ny brygger hos Søgaard i Aalborg, en ditto om tre nye rabataftaler i Aalborg, samt en dobbelt O&U om ny salgschef og blomsterøl på Thisted Bryghus. Plus artiklerne om Øllets Dag landet rundt og Årets Regionale Ølpriser og værtshushistorien Det Brune Aalborg "Live".

 

 

ØLentusiasteN # 107 udkom i december 2018. Endnu engang har den gode Madsen fået komponeret et godt blad med masser af timers læsning. Skønt.

 

 

Det seneste nummer af foreningsbladet ØLentusiasteN # 108 udkom i februar 2019. Skønt med endnu et godt blad med masser af timers læsning.

 

 

Ret dine medlemsoplysninger

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger", og du har adgang til at rette dine medlemsoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

 

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

 

 

Andres arrangementer

Nu er det heldigvis ikke kun Danske Ølentusiaster som laver ølrelaterede arrangementer. Flere Udskænkningssteder og Indkøbssteder samt andre aktører står bag interessante tiltag.

Vi skriver hellere end gerne om hvad der er i gære i forhold til øl arrangementsmæssigt i Aalborg og omegn...

Desværre sker det bare alt for sjældent at vi informeres i god tid om ølmæssige aktiviteter eller begivenheder. OG - får man ingen info, så kan man heller ikke videreinformere!

Vi vil så gerne informere bredt om hvad der foregår - men vi kan jo kun formidle det vi har kendskab til - så hjælp os...

 

 

Brewdog Tap Take Over hos London Pub onsdag 6/3 fra 19 til 21. Brewdogs ølambassadør Alex fortæller om Brewdog og om de 8 øl der smages. Prisen er 200 kr.

Best of Beers afvikler hele 2 ølsmagninger i marts 2019.

Den første foregår torsdag 7/3 fra 18:30 til 20:30, og er med skotske Brewdogs russiske ølambassadør Alex. Der skal smages 7-8 øl i forskellige kategorier. Prisen er 199 kr.

Den anden foregår fredag 15/3 fra 18:30 til 20:30, og er med Olle Andersson fra O/O Brewing i Sverige. Der skal smages 7-8 øl. Prisen er 199 kr.

Lørdag 23/3 er der Sweet and Sour tasting på Basement Beer Bar i tidsrummet 15:00-17:30. Der smages 6 udvalgte øl. Prisen er 250 kr.

Onsdag den 3/4 afvikler Salling Super Aalborg ølfestival i tidsrummet 15-19. Billetten er et glas til 75 kr, som kan købes i forretningen på selve dagen - glasset får du med dig hjem bagefter.