Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

I den seneste tid har vi brugt at sende påmindelser i stedet for lange nyhedsbreve, fordi vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af aalborg.ale.dk

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

Se seneste nyhedsbrev HER.

Se seneste påmindelse HER.

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den bliver løbende opdateret af det lokale ølmærkeudvalg.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

KOMMENDE AKTIVITET - kig også under arrangementer.

SENESTE TILBAGEBLIK - samling med links til den seneste tids tilbageblik.

NYHEDER - både lokalt, nationalt og regionalt... væsentlig nyt, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

ELEKTRONISK HISTORIEBOG - her kan du læse om ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998 til nu - arrangementer/aktiviteter.

Andres arrangementer - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

 

 

 

 

NYHEDER - lokalt

NØDRÅB: Lokalformand i Aalborg søges for lokalafdelingens overlevelse

Årsmødet har valgt en god lokalbestyrelse, som gerne snart vil have arbejdstøjet på – men vi mangler en Lokalformand. Vi – Anne Kettunen, Erik Westergreen, Kurt Freiheit, Ivan Nørgård og Gert Svanborg Sloth – afviklede vort første møde 16/10, og det stod hurtigt klart (hvad vi egentlig godt vidste på forhånd), at ingen af os har mulighed for at bære formandskasketten pt. Alle vil dog meget gerne være med til at køre lokalafdelingen videre, og vi søger derfor med lys og lygte efter en ny lokalformand i Aalborg. Der skal ikke herske tvivl om, at såfremt der ikke findes en lokalformand, så risikerer vi, at lokalafdelingen må nedlægges.

Gert, der har været lokalformand i 10 år, vil naturligvis være behjælpelig med råd, vejledning og eventuel oplæring – hvis der er brug for det.

 

 

Der er masser af kompetencer, virkelyst og initiativ i den nye lokalbestyrelse, og stor vilje til at løfte opgaven i fælles flok – men vi mangler altså en lokalformand, så kom ud af busken, please. Vi opfordrer derfor de der er interesserede i at der fortsat er en lokalafdeling i Aalborg til at hjælpe os med at finde en frontfigur. Henvendelser foregår til Ivan Nørgård spinach(at)remove-this.mail.dk 2141 8987 eller Gert Svanborg Sloth gert.svanborg.sloth(at)remove-this.gmail.com 2120 9699.

Da vedtægterne fordrer at vi afvikler Ekstraordinært Årsmøde, når der ikke kan vælges en lokalformand på Årsmødet – så var planen at gøre det i forbindelse med næste medlemsmøde (Julefætteren 9/11), men den plan er skudt ned af landsbestyrelsen, som glemte at orientere tids nok om den lange indkaldelsesfrist. Vi knokler videre og håber at afvikle Ekstraordinært Årsmøde på det første møde i januar 2019.

Årsmøde uden valg af ny Lokalformand - derfor Ekstraordinært Årsmøde i januar 2019

Der var megen debat på Årsmødet i Aalborg 6/10, hvor Anne Lise Knørr stoppede efter et år som Lokalformand, og Gert Svanborg Sloth trak sig som tillidsvalgt efter 12 år. Tommy Hjeds valgte at trække sig som økonomimand efter at have haft den post siden 2007 - han har siddet i Lokalbestyrelsen siden 2006. Det bør nok lige nævnes at Anne Lise også har været aktiv i foreningen i mange år, både lokalt, regionalt og nationalt. Niels Tikjøb trak sig også - han har siddet i Lokalbestyrelsen de seneste to år, men været med som aktiv i mange flere... Det var på mange måder Tordenskjolds soldater der takkede af efter at have "kørt butikken" i rigtigt mange år.

Der kunne ikke vælges en ny Lokalformand, der var ingen som ville påtage sig opgaven - og efter at have brugt rigtigt lang tid på at cirkle omkring dette valgte dirigent Steen Knørr (på flere opfordringer) at finde nogle folk som gerne ville noget fremadrettet. Ivan Nørgård, Gert Svanborg Sloth, Anne Kettunen, Erik Westergreen og Kurt Freiheit blev valgt som Lokalbestyrelse. Deres første fælles opgave bliver at finde en Lokalformand som vil fronte Aalborg. Er du selv interesseret eller har du et godt bud, så kontakt snarest muligt Gert eller Ivan - se kontaktoplysninger i NØDRÅBsopslaget.

Tommy Hjeds og Gert Svanborg Sloth fik Aalborgs Lokalpris Lokalfætter 2018 for deres mangeårige makkerskab i Lokalbestyrelsen. Og Tommy fik ekstra tak og en lille for-sjov-gave i form af en smadreklar sparegris samt en alvorlig gave i form af en håndbryg-bog med en masse brygopskrifter. Ivan Nørgård takkede Preben Knudsen for tre års godt samarbejde i Det Lokale Øllets Dag udvalg.

Der blev foreslået hele 6 bryggerier som Lokalafdeling Aalborgs kandidater til Årets Bryggeri. Det var Bøgedal Bryghus, Hancock, Frederikshavns Bryghus, Søgaards Bryghus, Nibe Bryghus og Thisted Bryghus. Sidstnævnte fik flest stemmer - og er dermed blevet indstillet.

Birgitte Rohbrandt og Gitte Nielsen refererede Årsmødet - der er netop ankommet referat fra dem i webredaktørens mailboks - du kan se det HER, men du kan også finde det under tilbageblik som sædvanligt.

Den nyvalgte lokalbestyrelse holdt sit første møde 16/10 kastede sig over hovedopgaven med at finde en ny lokalformand. Bliver der ikke  fundet een - vil der i yderste konsekvens ske det sørgelige at vi kan blive nødt til at nedlægge lokalafdelingen...

 

 

Salg af jubilæumsøllen Port au Gin fra Nibe Bryghus

I forbindelse med Danske Ølentusiasters 20 års fødselsdag lavede Nibe Bryghus og Danske Ølentusiaster i Aalborg et samarbejde om at brygge en jubilæumsøl. Det endte med en rigtig spændende porter med lokal gin. Derfor fik øllen naturligvis navnet Port au Gin. Nibe Bryghus havde den med på Øllets Dag og rigtigt mange roste den skønne øl. Der var endda folk som købte en kasse med sig hjem.

Som sædvanligt når vi har haft gang i et bryggesamarbejde med et lokalt bryggeri har vi fået et godt tilbud, så vores medlemmer kan købe i kassevis. Prisen er 350 kroner for en kasse med 12 i. Hvis du er interesseret i at købe skal du skrive til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk med antal kasser samt medlemsnummer og telefonnummer. Tilbuddet gælder frem til 30/10.

 

KOMMENDE AKTIVITET

9/11

 

 

Julefætter 2018 9/11 - bemærk at vi har flyttet arrangementet til den anden fredag i november og at vi på opfordring vil prøve at vende tilbage til vort gamle koncept med julemad og juleøl og kineserlotteri.

På trods af bøvlet med at finde ny lokalformand skal vi naturligvis, som vi plejer, drikke julen ind!

Arrangementet foregår denne gang i de hyggelige lokaler i foreningernes hus på Torvet 5 i Nørresundby...

Vi har AFLYST det Ekstraordinære Årsmøde - som i stedet vil blive afviklet på januarmødet 2019. Så vi afvikler en julefætter nogenlunde som vi plejer med juleøl og julemad samt kinesisk lotteri.

Prisen for deltagelse i denne juleølsmagning med dejligt mad og hyggeligt samvær i tidsrummet 18:00 til 22:00 er 200,- pr. medlem.

Seneste tilmeldingsmulighed er 5/11 klokken 18:00.

Bindende tilmelding foregår som sædvanligt til Tommy via

tommy.hjeds@ale.dk

Der er pt. 35 tilmeldte

 

 

En hverdagsaften i december

 

Vi håber at afslutte året præcis som vi plejer med mad, øl og bold på Søgaards en hverdagsaften i december.

Derfor er det livsvigtigt, at der inden er fundet en ny lokalformand i Aalborg - så vi overhovedet eksisterer som lokalafdeling.

Og selvklart vil der kun blive et arrangement, hvis der er den nødvendige opbakning. Der er aktuelt ingen bud på dato eller kamp...

SENESTE TILBAGEBLIK

Herunder har vi samlet Tilbageblik i form af lidt tekst og fotos fra vores aktiviteter i 2018 - se dem ved at klikke på datoen over hvert tilbageblik.

Der lægges løbende op, men hav lidt tålmodighed - eller meld dig selv til at lave en del af arbejdet...

 

 

 

 

 

15/9 Det Brune Aalborg "live"

Det Brune Aalborg blev besøgt af 39 ølentusiaster og forfatterne Anders Fuglsang og Rasmus Prehn, der har skrevet bogen om Aalborgs Brune Værtshuse. Turen varede fra klokken 16 til næsten 22 og en masse spændende steder blev besøgt - og faktisk var det øludvalg vi blev præsenteret for noget bedre end frygtet.

 

 

 

 

Vi havde på forhånd adviseret om at vi skulle smage en masse "bodegabajere" og blive indført i en del af vor bys kulturhistorie som de færreste af os er fortrolige med. Og den beskrivelse levede turen helt bestemt op til - dog var øllet bedre end forventet. I ØLentusiasteN # 106 kan du læse en beretning fra turen.

Se tilbageblikket HER.

1/9 Forrygende Øllets Dag 2018 i Aalborg

Øllets Dag i Aalborg blev lige nøjagtigt dét som vi håbede på, nemlig en skøn fejring af øllet. Der var i den grad opbakning fra folket som blev ved med at strømme til - hele dagen, og de indkøbte glas blev faktisk udsolgt, så man må sige at vi levede op til foreningens slaglinje "Godt øl til danskerne". Over 2500 gæster regner vi med det blev til i år og det var heldigt at vi var i både Kedelhallen og på Turbinetorvet - ellers var pladsen blevet for trang.

Øllets Dag begivenheden i Aalborg blev brugt som platform for uddeling af Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland som gik til Wildebeest Gastropub for deres brændende passion og for deres evne til at skabe en god kulinarisk oplevelse hvor øl og mad spiller rigtigt godt sammen. TV2 nord var lige forbi og lavede et indslag - herligt.

Det var helt vildt så mange mennesker der valgte at bruge deres lørdag på at deltage i Øllets Dag i Nordkraft. Og det at tage både Kedelhallen og Turbinetorvet i brug vist sig ikke blot at være en succes - men også at være en nødvendighed.

Der var udstillere fra hele landet og det så ud til at de alle sammen havde vældigt travlt. Tilbagemeldingen fra både udstillere og gæster har været rigtigt god, så mon ikke der bliver afviklet Øllets Dag i Nordkraft igen i 2019?

Nibe bryghus og Danske Ølentusiaster i Aalborg havde i anledning af foreningens jubilæum valgt at lave en jubilæumsøl sammen det blev til den meget velsmagende Port au Gin som rigtigt mange gæster var helt vilde med - og der var flere som benyttede sig af muligheden for at købe noget lækkert øl med sig hjem, og det var udstillerne på ingen måde kede af. I det hele taget var stemningen ved begivenheden varm og positiv.

29/6 og 30/6 Amerikanske ØLdage på CWO

 

 

Masser af stemning og sol, fest og glade mennesker under Amerikanske ØLdage 29/6 og 30/6 på CWO i hjertet af Aalborg.

I det fantastiske vejr serverede Danske Ølentusiaster i Aalborg i ØLhytten - med ØLmanden fra Svenstrup i spidsen - gratis smagsprøver af 6 skønne & lækre øl som smager af noget - denne gang fra Nibe Bryghus og Hornbeer. Nibe Bryghus leverede Pilsner, Clipper og Sekstant. Hornbeer leverede Beware samt Grisk og Hophorn. Oppe ved siden af scenen holdt Søgaards Brandbil med hele tolv lækre øl fra Twoface i hanerne...

Læs hele tilbageblikket og se flere billeder HER...

Og se mere om dette udadvendte projekt HER...  

 

 

En varm hverdagsaften i maj drog 29 nysgerrige ølentusiaster med den erfarne guide Anita Støvring i spidsen rundt i fantastiske Aalborg i 3 timer for at se mange af de flotte gavlmalerier, der er med til at forskønne den flotte nordjyske hovedstads udtryk. Med på turen var 9 dejlige dåseøl i forskellige stilarter, lækre sandwich og glimperial-kiks som blev transporteret rundt på en lille trækvogn. Vejret var særdeles ude-venligt - og helt ærligt, skønt. Så hele begivenheden blevv nydt i høj solskin. Alle var enige om at det var en herlig måde at opleve byen på – og inden flokken skiltes, blev der talt om, at sådan en succes da skal gentages. LÆS MERE...

Der blev uddelt 10 x Dansk Ølmærke til gode ølsteder i Aalborg og omegn. Lokalafdeling Aalborg uddelte i alt 10 mærker. 2 til Indkøbssteder og 8 til Udskænkningssteder. De uddeltes i øvrigt alle som sædvanligt på en rundtur, hvor alle ølmærkestederne besøgtes den samme dag og der uddeltes hæder og diplom - det foregik 21/4. Stederne der blev besøgt var Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg/bestofbeers, The Wharf, John Bull Pub Aalborg, Duus Vinkælder, London Pub Aalborg, Wildebeest Gastropub, Basement Beer Bar, El Mariachi og Søgaards Bryghus/Missing Bell Brewpub. LÆS MERE...

2018-udgaven af regionalt TOPmøde var en stor succes. Det var fjerde år i træk det var lykkedes at lave en aftale med Erling Christensen Møbler i Hørmested om at afvikle et arrangement for de 5 øverste lokalafdelinger i landet. Konceptet har ikke ændret sig siden starten. Det består stadig af bustransport ud-og-hjem, snacks på bordene, smagning af gode og spændende øl, herligt samvær med ligesindede, præsentation af alle de 5 øverste lokalafdelinger i vor region og naturligvis af alle øllene, et lækkert måltid mad, mulighed for køb med hele 25% rabat på hele livsstilsforretningen. LÆS MERE...

33 deltagere var med da Lokalafdeling Aalborg afviklede FINALEsmagning i Årets danske Ølnyhed. Lokalnæstformand Gert Svanborg Sloth præsenterede alle 9 finalister. Lokalformand Anne Lise Knørr havde lavet en skøn omgang chili con carne med limfjordsporter som vi i den grad nød mellem øl nummer 6 og 7. FANTASTISK mad! Der blev talt meget om hvor vidt denne konkurrence har overlevet sig selv. Det var dejligt at se hvordan medlemmerne hjalp med at rigge an og rydde op. Tak & HØJT SKUM. LÆS MERE...

Hele 10 udadvendte medlemmer af Danske Ølentusiaster i Aalborg bemandede stande på håndboldklubben AHKs ølmesse 10/2, hvor der var helt sort af mennesker. Der blev bemandet stand for One Pint, Jacobsen og Indslev/Ugly Duck. Og så blev der også passet egen stand som One Pint leverede øl til. Det blev til rigtigt mange ophældninger og skønne ølsnakke og alt i alt var det en herlig dag i øllets tegn - vi skal da helt sikkert være med næste år også. LÆS MERE...

 

 

Winterwarmers - 10 øl der passer til årstiden præsenteret af den nye lokalbestyrelse i Den Gamle Byrådssal i Nørresundby. Feltet var både bredt og spændende og de 45 fremmødte hyggede sig sammen i de fantastiske omgivelser og de nød den lækre ølgryde fra Slagter-Ole. En skøn måde at få taget hul på et nyt ølentusiastisk år. Niels Tikjøb Olsen vandt den interne konkurrence om at præsentere den øl som flest fremmødte kunne lide. Faktisk havde han begge sine øl med i top 3. LÆS MERE...

Hjælp Danske Ølentusiaster med din udadvendthed og smittende entusiasme

 

Danske Ølentusiaster har brug for at de entusiastiske medlemmer viser glæden og passionen for øllet frem for andre mennesker, som jo er potentielle medlemmer.

 

Vi stiller som forening gerne op, når vi får en synlighedsmulighed. Gennem en årrække har vi taget forskellige udadvendte initiativer for at vise andre hvem vi er og hvad vi laver.

 

Vi har brug for hjælp fra baglandet. At vores medlemmer gør en aktiv indsats for at byde nye indenfor i vort entusiastiske foreningsfællesskab.

 

Byd endelig ind med din hjælp - der er brug for den...

Se kontaktoplysninger til Lokalbestyrelsen

i højrespalten på www.aalborg.ale.dk

Vores facebookgruppe har nu mere end 600 medlemmer - hjælp med at få flere med

 

 

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg , der blev lanceret 1. april 2013, har fejret sin 5 års fødselsdag og har mere end 600 medlemmer.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til www.ale.dk/aalborg/http://aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er DU på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet. Det vil vi gerne opfordre til...

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Vores gruppe skal gerne blive stedet hvor man bliver oplyst hvad det er der sker i ølmiljøet i Aalborg & omegn - og det må I meget gerne hjælpe med at få til at ske...

NYHEDER - regionalt

Muligheder i Nordjylland i oktober / november / december...

Det står i Danske Ølentusiasters vedtægter at der skal afvikles lokale årsmøder i september eller oktober måned. Og det ser ud til at samtlige syv nordjyske Årsmøder afvikles i oktober dette år.

5/10 var der Årsmøde i Lokalafdeling Fjerritslev på Hjemmeværnsgården i Fjerritslev og samtidigt var der Årsmøde i Lokalafdeling Thisted på Thisted Bryghus

6/10 var der Årsmøde i Lokalafdeling Aalborg, hvor både Lokalformand og Lokalnæstformand og økonomimand samt et menigt medlem trak sig. En Lokalbestyrelse på 5 blev valgt - deres opgave er nu at indkalde til Ekstraordinært Årsmøde, hvor der skal findes en Lokalformand. Efter Årsmødet var der Smagning med Årets Bryggeri gennem de seneste 3 år Thisted Bryghus. Brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger Kjeld Vang Lauritsen var begge i hopla.

12/10 var der Årsmøde i Lokalafdeling Hjørring på Vrå Bryghus og samme dato var der Årsmøde i Lokalafdeling Skagen på Skagen Bryghus.

20/10 er der Årsmøde i Lokalafdeling Brønderslev på biblioteket.

26/10 & 27/10 er der Nordic Brew i Frederikshavn.

27/10 er der Årsmøde i Lokalafdeling Frederikshavn. Det foregår ligesom i fjor i Arena Nord i forbindelse med Nordic Brew.

Efter alle årsmøderne står jule traditionen tro for døren og det foregår mest i november men også lidt i december...

Lokalafdeling Aalborg afvikler julefætter i Nørresundby fredag 9/11.

Lokalafdeling Fjerritslev afvikler julefrokost 16/11.

Lokalafdeling Brønderslev afvikler julefrokost 17/11.

Lokalafdeling Hjørring afvikler julesmagninger 23/11 og 24/11 hos Flemming formand i Sindal.

Lokalafdeling Hjørring drager 8/12 på sin sædvanlige christmas beerwalk.

 

HUSK at mange af dine nabo-afdelinger har masser af spændende og festlig aktivitet - og det er jo helt og aldeles lovligt at deltage i andre lokalafdelingers aktiviteter.

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

Vi er nu snart ude af oktober måned og efter en VARM sommer med mere end 3 måneders hedebølge er det generelt blevet koldere og vi bliver oftere vandet med våde stråler. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi er på plustal, og det er kun Nordsjælland der har bedre tal end os. Lige nu er vi tolv flere medlemmer end på samme tid i fjor - og der er nøjagtigt 1042 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 1,36% plusvækst det seneste år. 59,79% personlige medlemmer og 40,21% husstandsmedlemmer. 23,61% kvinder og 76,39% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at vi forhåbentligt snart vil indtage førstepladsen igen... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 4 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Hjørring, Thisted, Fjerritslev og Frederikshavn. I Aalborg, Brønderslev og Skagen er der minus-tal lige nu...  

 

I Hjørring er der lige nu 77 lokale medlemmer og 5 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er fremgang på 9,33% det seneste år. Cirka 34% husstandsmedlemmer og 66% personlige medlemmer. Her af cirka 15% kvinder og 85% mænd.

I Thisted er der aktuelt 4,69% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 264 lokale medlemmer og 4 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 44% husstandsmedlemmer og 56% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Fjerritslev er der plusvækst på 2,86%. Der er 65 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 29% husstandsmedlemmer og 71% personlige medlemmer. Her af cirka 12% kvinder og 88% mænd. 

I Frederikshavn er der er der plusvækst på 1,72%. Der er 105 lokale medlemmer og 13 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 36% husstandsmedlemmer og 64% personlige medlemmer. Her af cirka 23% kvinder og 77% mænd.

I Aalborg er der aktuelt tilbagegang på 1,47%. Der er 373 lokale medlemmer og 28 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 37% husstandsmedlemmer og 63% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd.

I Brønderslev er der aktuelt 1,96% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 48 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 32% husstandsmedlemmer og 68% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd. 

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - og de har siden kæmpet med at komme tilbage på sporet igen, men lige nu er skagboerne i minusvækst på hele 3,66%. Der er 93 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 65% husstandsmedlemmer og 35% personlige medlemmer. Her af cirka 38% kvinder og 62% mænd.

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

110 nye medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer i 2017 i DØE Nordjylland

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 110 nye nordjyske medlemmer indtil nu i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 243 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

Siden årsskiftet 2017/2018 er der samlet tilkommet 110 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 41 til Aalborg. 34 til Thisted. 13 til Hjørring (som dermed har fået mere end dobbelt så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 10 til Frederikshavn. 4 til Fjerritslev. 3 til Brønderslev og 2 til Skagen. (De 3 du mangler i regnestykket er medlemmer bosat udenfor regionen, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her...

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2018 uddelt på Øllets Dag i Nordkraft i Aalborg

Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement på Turbinetorvet i Nordkraft på lørdag 1/9 kunne Regionsredaktør hos Danske Ølentusiaster i Nordjylland og lokalnæstformand i Lokalafdeling Aalborg, Gert Svanborg Sloth, afsløre modtageren af Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Nordjylland 2018. Johann Mar Gudbergsson ølmester hos Wildebeest Gastropub i Aalborg modtog diplom og hæder.

Danske Ølentusiaster hædrer Wildebeest Gastropub med Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland, fordi stedet har en brændende passion for øl og i deres særprægede lokaler fås en særlig kulinarisk oplevelse med mad og øl som spiller rigtigt godt sammen.  

Se begrundelserne HER.

NYHEDER - nationalt

Landsforeningen har netop konstateret at kampagneprisen i forbindelse med Øllets Dag gav hele 110 nye medlemmer.

Aktuelt arbejdes der på Landsplan med at indsamle lokalafdelingernes bud på Årets Bryggeri. Deadline er 31/10. Herefter vil alle medlemmer kunne stemme - det foregår ved at man logger ind og afgiver 2 stemmer, således at det kan afgøres såfremt der skulle være stemmelighed. Som i fjor vil Landsformanden dukke op på det vindende bryggeri i december.

Der indsamles også data fra de lokale Årsmøder og der laves lister på ale.dk over de nye lokalbestyrelser og tillidsvalgte i hele landet.

Forarbejdet til Årets Danske Ølnyhed er sat i gang. Alle bryggerierne er blevet bedt om at indsende deres kandidater. Senere er det muligt for medlemmerne at indstille kandidater.

Der er tilsyneladende fundet en kandidat til Landsformandsposten, da vor nuværende formand trækker sig på generalforsamlingen i marts. Det forlyder at Odenses Lokalformand stiller op...

ELEKTRONISK HISTORIEBOG

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 401
Antal medlemmer for et år siden: 408
Vækst det seneste år: -1.72%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.56%
Kvinder: 22.44%
Personlige medlemmer: 63.34%
Husstandsmedlemmer: 36.66%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (117) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (16) - 9210 Aalborg SØ (23) - 9220 Aalborg Øst (16) - 9230 Svenstrup J (16) - 9240 Nibe (21) - 9260 Gistrup (21) - 9270 Klarup (8) - 9280 Storvorde (6) - 9293 Kongerslev (3) - 9310 Vodskov (15) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (4) - 9380 Vestbjerg (3) - 9400 Nørresundby (40) - 9430 Vadum (6) - 9440 Aabybro (9) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (8) - 9530 Støvring (14) - 9541 Suldrup (5) - 9560 Hadsund (9) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (4) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (3) - 9681 Ranum (0)
I alt 373 medlemmer.

Siden er senest opdateret 20. oktober 2018

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 11 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Der kunne desværre ikke vælges en Lokalformand på Årsmødet 6/10. Ingen var interesserede i at overtage tillidsposterne i Aalborg. Derfor skal der efter vedtægterne indkaldes til Ekstraordinært Årsmøde snarest muligt. Lokalafdelingen er derfor for første gang i mange år lukningstruet - da der for at leve op til foreningens krav og vedtægter SKAL FINDES en lokalformand.

På Årsmødet blev der valgt en Lokalbestyrelse på 5 personer som nu har til hovedopgave at finde en lokalformand - hvis der ikke bliver fundet een vil vi i yderste konsekvens blive tvunget til at nedlægge lokalafdelingen...

Det er derfor fuldt forståeligt hvis du er forvirret over de 2 bokse lige under denne tekst, men det er noget der styres fra centralt hold - og de er nok ikke vant til en situation som denne, og derfor er der ikke ændret noget...

 

 

Lokalformand

Anne Lise Knørr
Østermarksvej 44
9400 Nørresundby
42756161
anne.lise.knoerr(at)remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af fem medlemmer. Da der ikke kunne findes folk til tillidsposterne består den af fem menige medlemmer:

 

Ivan Nørgård

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk


Gert Svanborg Sloth

Langgade 48

9000 Aalborg

Mob.: 2120 9699

gert.svanborg.sloth@gmail.com

 

Anne Kettunen

Hulvejen 76

9530 Støvring

mob.: 42562656

anne.k.kettunen@gmail.com

 

Erik Westergreen

Rosengården 20, 1. th.

9200 Aalborg SV

mob.: 23312103

westergreen(at)remove-this.gmail.com

 

Kurt Freiheit

Nørregade 26, 1. tv

9000 Aalborg

98160214

freiheit-n(at)remove-this.mail1.stofanet.dk

 

 

 

KALENDER

 

 

2018

 

13/1 WinterWarmers

Lokalbestyrelsen fandt 10 lækre WinterWarmers i forskellige stilarter som passer til årstiden og præsenterede 2 hver...

 

3/2 Regions- og Stormøde i Danske Ølentusiaster (kun for tillidsvalgte).

 

10/2 AHKs ølmesse 2018

Danske Ølentusiaster i Aalborg deltog for fjerde år i træk med en stand på Aalborg Håndbold Klubs Ølmesse. One Pint havde igen stillet sig til rådighed i forhold til at hjælpe os med at præsentere forskellige ølstilarter. Vi hjalp One Pint på deres stand og bemandede Indslevs og Jacobsens stande også i år lykkedes det at samle et godt udadvendt hold som fik en god ølsnak med de mange fremmødte.

 

24/2 Finalesmagning i Årets Danske Ølnyhed 2017

I Aalborg fortsatte naturligvis den mangeårige tradition med at skaffe kandidat-øllet og lave en finalesmagning. De 9 finalister blev vurderet af 33 ølentusiaster i Nørresundby - og det skal nu blive spændende at se hvordan medlemmerne stemmer ved de 32 smagninger rundt i landet.

 

24/3 DØE afviklede sin årlige generalforsamling i Odense.

 

7/4 var der for fjerde gang TOPmøde hos Erling Christensen i Hørmested

Der var 80 tilmeldte til et herligt TOPmøde.

 

21/4 uddelte vi igen Dansk Ølmærke på en rundtur til stederne som modtager hæder og diplom - det var en skøn tur rundt i herligt vejr.

 

Vi droppede ØL & DYR i maj - det kunne simpelthen ikke lade sig gøre at få et arrangement til at hænge sammen på en fornuftig måde...

 

I stedet realiserede vi onsdag den 23/5 i tidsrummet 17 til 20 - Gavlmalerigåtur & Øl, hvor den erfarne guide Anita Støvring vil gik rundt med os og fortalte om nogle af Aalborgs mange flotte gavlmalerier - undervejs blev der spist medbragte sandwich og kiks samt læsket ganen med 9 dejlige dåseøl...

 

Danske Ølentusiaster afviklede Ølfestival 2018 - det foregik 31/5 - 2/6 og som i fjor i Lokomotivværkstedet i København...

 

29/6 & 30/6 var der for femte år i træk gang i ØLhytten på CWO i forbindelse med Aalborg Citys fejring af Den Amerikanske Uafhængighedsdag på C.W. Obels Plads. Som sædvanligt var der gratis smagsprøver af lækkert amerikansk inspireret øl + lidt ekstra, og en flok udadvendte ølentusiaster hjalp til. Dette år kunne der smages øl fra lokale Two Face Brewing og Nibe Bryghus samt fra Hornbeer.

 

1/9 Øllets Dag i Nordkraft - termen forrygende rækker næsten ikke. Begivenheden var helt vildt godt besøgt. Der blev i den grad givet godt øl ud til danskerne. Og der var 21 som meldte sig ind i foreningen. Mon ikke den skal gentages i 2019?

 

15/9 Det Brune Aalborg blev besøgt sammen med forfatterne af bogen af samme navn. Det var superspændende at blive indført i den del af vor bys kulturhistorie.

 

6/10 Årsmøde desværre uden det planlagte valg af Lokalformand - derfor afvikles Ekstraordinært Årsmøde ved næste møde i november. Efter Årsmødet var der medlemsmøde med besøg af Årets Bryggeri de seneste 3 år Thisted Bryghus - brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger Kjeld Vang Lauritsen var begge tilstede...

 

9/11 Julefætter 2018 - bemærk at vi har flyttet arrangementet til den anden fredag i november og at vi på opfordring vil vende tilbage til vort gamle koncept med julemad og juleøl og kineserlotteri... 

 

En hverdagsaften i december - håber vi på at lave endnu en herlig aften på Søgaards Bryghus med mad, bold, hygge og øl...

 

 

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn sin indkøb af øl

og planlægning

og indkøb af mad...

 

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

(lige nu mangler vi et fast tilholdssted - men der arbejdes på det

og som regel på lørdage

i tidsrummet fra

klokken 15 til 19

- med mindre andet

er annonceret).

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

Altid smagning af cirka

8 forskellige øl

(10 centiliter af hver)

og mad under eller efter

oplægget/foredraget.


Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en lille uge før arrangementet af hensyn til indkøb af øl og planlægning og indkøb af mad - så tilmeld dig i god tid.

TILMELDING foregår bindende og senest klokken 18:00 tirsdagen før arrangementet foregår til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

 

 

Forhåndsbetaling foregår til Tommy Hjeds

- STRAKS efter tilmeldingsfristen

KONTO 9280  458 560 9396
Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

 

 

 

Lokalafdelingen får mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

El Mariachi

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

London Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

Søgaards Bryghus / Missing Bell Brewpub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 20% rabat ved køb af øl. Rabatten gælder for kortindehaveren og ikke med andre tilbud.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

Lidt om Landsforeningen...

 

 

 

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Fornyligt blev der åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af det næste nummer # 107 er i fuld gang.

 

 

 

ØLentusiasteN # 104, udkom i juni 2018. Der var masser af nordjysk stof - du kan læse om fire nye bryggerier på vej i Nordjylland, Overskud hos Skagen Bryghus, Aalborg Haandbryggerlaug har endnu en gang markeret sig ved DM i Håndbryg, der er fokus på Frederikshavn - Nordic Brew 2018 og Frederikshavn Beerwalk bliver omtalt, og den oversete italienerrestaurant SanGiovanni i Aalborg får også lidt fortjent lys, Lokalafdeling Aalborg har været på gåtur i bymiljøet og set gavlmalerier med dåseøl. Endelig har ØLentusiasteNs nordjyske repræsentant besøgt vidunderlige Viborg som helt bestemt er et besøg værd. Der ud over er der masser af andet spændende i vort medlemsblad... 

 

 

ØLentusiasteN # 105 udkom i august 2018 og er et særligt vendemagasin med to forsider og 64 siders jubilæumstema og 48 siders almindelig ØLentusiasteN. Et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af speciel nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om Vrå Bryghus der er tæt på åbning samt en 2-siders artikel om Beerwalk i Ålbæk. Og så er selve jubilæumsdelen faktisk rigtigt godt.

 

 

ØLentusiasteN # 106 udkom i oktober 2018. Endnu et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af særlig nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om at der er kommet ny brygger hos Søgaard i Aalborg, en ditto om tre nye rabataftaler i Aalborg, samt en dobbelt O&U om ny salgschef og blomsterøl på Thisted Bryghus. Plus artiklerne om Øllets Dag landet rundt og Årets Regionale Ølpriser og værtshushistorien Det Brune Aalborg "Live".

Ale-mail er genoplivet

Ale-Mail, der udkom fra 1998 til 2014 er fra august 2017 genoplivet og har du meddelt en mailadresse ved indmeldelse skulle du gerne modtage den i din mailboks hver måned...

Ret dine medlemsoplysninger

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger", og du har adgang til at rette dine medlemsoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

 

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

 

 

Andres arrangementer

Nu er det heldigvis ikke kun Danske Ølentusiaster som laver ølrelaterede arrangementer. Flere Udskænkningssteder og Indkøbssteder samt andre aktører står bag interessante tiltag.

Vi skriver hellere end gerne om hvad der er i gære i forhold til øl arrangementsmæssigt i Aalborg og omegn...

Desværre sker det bare alt for sjældent at vi informeres i god tid om ølmæssige aktiviteter eller begivenheder. OG - får man ingen info, så kan man heller ikke videreinformere!

Vi vil så gerne informere bredt om hvad der foregår - men vi kan jo kun formidle det vi har kendskab til - så hjælp os...