Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

Vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af aalborg.ale.dk

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

I den seneste tid har vi brugt at sende påmindelser i stedet for lange nyhedsbreve...

Vores seneste udsendte nyhedsmail er "Nytårsnyhedsbrev" - Se det HER.

Se seneste påmindelse HER.

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den trænger til en opdatering og det lokale ølmærkeudvalg arbejder på det.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

KOMMENDE AKTIVITET - kig også under arrangementer.

SENESTE NYT - både lokalt, nationalt og regionalt... væsentlig nyt, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

SET & SKET - lidt ældre nyheder som stadig har aktualitet

TILBAGEBLIK - lidt fotos og tekst fra arrangementer/aktiviteter.

AKTIVITET I ANDRES REGI - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

 

 

 

 

KOMMENDE AKTIVITET

29/6 & 30/6

 

 

Også i 2018 vil man kunne smage lækkert amerikansk inspireret øl i ØLhytten på CWO i hjertet af Aalborg i forbindelse med Aalborg Citys fejring af Den Amerikanske Uafhængighedsdag. Som altid har vi brug for udadvendte ølentusiaster, der vil hjælpe i ØLhytten nogle timer 29/6 & 30/6. Vi har åbent fra 15-18 fredag 29/6 og fra 12-17 lørdag den 30/6. Som sædvanligt forventer vi at blive den mest besøgte "stand" ved begivenheden...

1/9

 

 

Øllets Dag i Nordkraft - Det Lokale Øllets Dag udvalg DLØD-udvalget arbejder på sagen, så det er i gode hænder... De seneste forlydener antyder at begivenheden endnu en gang vil blive en kæmpe succes, og som altid vil der blive brug for alle skønne kræfter den første lørdag i september ved alletiders udadvendte ølbegivenhed... I fjor samlede vi 18 stande og cirka 2500 øl-interesserede mennesker. Og i år fejrer vi foreningens 20 års fødselsdag, så det ser vi da gerne at folk kommer og fejrer sammen med os.

 

 

15/9

 

Det Brune Aalborg besøges sammen med Rasmus Prehn og Anders Fuglsang, der er forfatterne af bogen af samme navn. Det skal blive spændende at blive indført i den del af vor bys kulturhistorie - og 15/9 kommer vi helt sikkert til at se steder som vi normalt ikke besøger - skal du med?

6/10

 

Årsmøde med valg af tillidsfolk og herefter medlemsmøde med besøg af Thisted Bryghus. Årets Bryggeri de seneste 3 år - brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger Kjeld Vang Lauritsen har begge meldt sin ankomst den 6/10...

9/11

 

Julefætter 2018 9/11 - bemærk at vi har flyttet arrangementet til den anden fredag i november og at vi på opfordring vil prøve at vende tilbage til vort gamle koncept med julemad og juleøl og kineserlotteri, men vi får brug for hjælp fra medlemmerne til at skaffe gevinster. Arrangementet foregår i de hyggelige lokaler i foreningernes hus på Torvet 5 i Nørresundby...

En hverdagsaften i december

Vi håber at afslutte året præcis som vi plejer med mad, øl og bold på Søgaards en hverdagsaften i december...

 

 

SENESTE NYT - lokalt

Herligt at spisestederne springer på ølbølgen

Vi har på det seneste været vidne til at flere og flere spisesteder tager øllet alvorligt og disker op med et ølkort og uddanner sin tjenerstab til at lave øl-anbefalinger til deres mad - det er skønt at se og absolut en positiv udvikling.

I Aalborg har spisestederne Wildebeest Gastropub, El Mariachi og Duus Vinkælder alle fået Dansk Ølmærke for første gang.

 

 

SanGiovanni har opgraderet sit ølkort og man kan nu vælge mellem hele 17 italienske øl på spisestedet. Det Lokale ølmærkeudvalg glæder sig over tendensen og har nu besluttet sig for at kigge nærmere på spisestederne i lokalafdelingens dækningsområde og se om vi eventuelt skal have et nyt menupunkt som hedder Spisesteder ud over Indkøbssteder og Udskænkningssteder...

Glæd dig til fede aktiviteter i maj, juni og september

I maj har vi droppet "Dyr & Øl", og satser i stedet på igen at komme ud under åben himmel og opleve nogle af Aalborgs mange herligheder, denne gang i form af kig på nogle af de mange gavlmalerier der er kommet de seneste år - der har været arbejdet hårdt med at få styr på datoen for Gavlmalerigåtur & Øl. Den er nu på plads, det bliver en hverdagsaften - onsdag 23/5...

På landsplan er der jo snart ølfestival i Lokomotivværkstedet. I forhold til tidligere år er den datomæssigt flyttet en uge frem - i år foregår den 31/5 - 2/6.

 

 

 

29/6 & 30/6 har vi for femte år i træk åbent i ØLHYTTEN på CWO og har som altid brug for udadvendte ølentusiaster til at hjælpe med at formidle foreningen og øllet. Tom arbejder hårdt på at skaffe øllet vi skal servere.

I september skal vi jo først og fremmest fejre Øllets Dag. Det forlyder fra det prisbelønnede udvalg at begivenheden bliver endnu bedre end i fjor. Den 15/9 skal vi så ud og opleve Det Brune Aalborg sammen med de to forfattere bag bogen om Aalborgs Brune Værtshuse...

Herlig dag med ølmærkeuddeling 21/4

Den 21/4 blev der uddelt 10 x Dansk Ølmærke til gode ølsteder i Aalborg og omegn. Tilbageblik fra begivenheden er under udarbejdelse...

 

 

 

Herligt TOPmøde i Hørmested

Se tilbageblikket fra regionalt TOPmøde 2018. Næste års TOPmøde er datofastsat - det bliver 6/4.

Sikre vindere og finalehygge i ÅdØ-smagningen i Nørresundby 24/2

33 deltagere var med da Lokalafdeling Aalborg afviklede FINALEsmagning i Årets danske Ølnyhed. Lokalformand Anne Lise Knørr bød velkommen - hun havde også lavet en skøn omgang chili con carne med limfjordsporter som vi i den grad nød mellem øl nummer 6 og 7. FANTASTISK mad!

Lokalnæstformand Gert Svanborg Sloth præsenterede alle 9 finalister - han valgte den nemme løsning og læste beskrivelserne af øllene højt fra artiklen i ØLentusiasteN # 102.

Tommy og Steen talte stemmerne op. Det var 3 sikre vindere som de forsamlede udpegede. I kategorien under 4% vandt Fur Påskefrokost. I kategorien mellem 4 og 7% vandt Ugly Duck Kinky Cowboy Texan IPA. I kategorien over 7% vandt Hornbeer Trumputkim.

Det var dejligt at se hvordan medlemmerne hjalp med at rigge an og rydde op. Tak & HØJT SKUM

TILBAGEBLIK er nu klar...

Der var helt sort af mennesker på AHKs ølmesse 2018 som foregik 10/2

Hele 10 udadvendte medlemmer af Danske Ølentusiaster i Aalborg bemandede stande på håndboldklubben AHKs ølmesse 10/2.

Anne Lise, Gert, Preben og Dorte passede egen stand, hvor vi ved hjælp af 9 stilartseksempler fra One Pint i Mariager fik god kontakt til gæsterne og fik hvervet en del nye medlemmer.

Steen og Anne bemandede stand for Indslev/Ugly Duck.

Tommy og Niels stod på Jacobsen-standen.

Palle og Torben hjalp Thomas og Sebastian på One Pints stand.

Det blev til rigtigt mange ophældninger og skønne ølsnakke og alt i alt var det en herlig dag i øllets tegn - vi skal da helt sikkert være med næste år også.

Se TILBAGEBLIKKET...

 

 

SENESTE NYT - nationalt

Ølfestival® 2018 er på trapperne - og kan reelt booste medlemsantallet


 

 

 

Det kan læses ovenfor at Danske Ølentusiasters medlemsantal er nedadgående. Lige nu er der 8740 medlemmer og det er 223 færre end på samme tid i fjor. Det er ikke så godt og faktisk også lidt mærkeligt, når man nu ved at der hvert år deltager over 12.000 ølglade mennesker i Danske Ølentusiasters ølfestival. Hvad mon det er der gør at det ikke lykkes at indfange disse potentielle medlemmer?! Hvis bare halvdelen af de deltagende ikke-medlemmer meldte sig ind ville det helt sikkert give et tiltrængt boost til vores forening...

 

Danske Ølentusiasters 18. Ølfestival i København bliver afholdt i Lokomotivværkstedet,  Otto Busses Vej 5A, 2450 København fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

 

Læs meget mere om ØLFESTIVAL 2018 HER

Ølfestival er Danmarks største og originale festival for øl. På festivalen kan du smage omkring 1.200 forskellige øl fra cirka 200 bryggerier.

Måske skulle du overveje at være med bag tæppet i år.

Der er altid brug for frivillige - vil du være med til at hjælpe til i kulisserne?

Du kan melde dig som frivillig hos frivillig ansvarlig Annette Thuneby via annette.thuneby@ale.dk

 

Mens du venter kunne du snuppe et lille tilbageblik på tidligere festivaler

 

I forhold til fremtidig planlægning får du lige datoerne for 2019 og 2020.

Ølfestival 2019 - Torsdag den 23. til og med lørdag den 25. maj 2019.
Ølfestival 2020 - Torsdag den 14. maj til og med lørdag den 16. maj 2020.

 

 

 

 

Uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019 til gode ølsteder

Det landsdækkende arbejde med at udvælge de gode ølsteder og indstille hvilke Indkøbssteder og Udskænkningssteder, som skal modtage Dansk Ølmærke for perioden 2018/2019, er afsluttet. Mærket uddeles denne gang til 178 steder fordelt på 113 udskænkningssteder og 65 Indkøbssteder. I Nordjylland blev det til 17 gange Dansk Ølmærke denne gang - se i næste spalte hvilke steder som fik mærket denne gang.

 

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

Tovholder på projektet er det landsdækkende Dansk Ølmærkeudvalg - i daglig tale DOMudvalget - de har afsløret resultatet på ale.dk HER og du kan også læse om det i ØLentusiasteN # 103...

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.

Det blev altså til 17 uddelinger af Dansk Ølmærke i Nordjylland i denne ombæring. Præcis som forrige gang blev Aalborg topscorer i forhold til Nordjyske uddelinger - her uddeles 10 mærker, i Frederikshavn 3, i Hjørring 2 og Skagen 2.

Lokalafdeling Aalborg uddeler i alt 10 mærker. 2 til Indkøbssteder og 8 til Udskænkningssteder. De uddeles i øvrigt alle som sædvanligt på en rundtur, hvor alle ølmærkestederne besøges den samme dag og der uddeles hæder og diplom - det foregår 21/4. Stederne der besøges er Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg/bestofbeers, The Wharf, John Bull Pub Aalborg, Duus Vinkælder, London Pub Aalborg, Wildebeest Gastropub, Basement Beer Bar, El Mariachi og Søgaards Bryghus/Missing Bell Brewpub.

Lokalafdeling Frederikshavn uddelte Dansk Ølmærke til Udskænkningsstederne John Bull Pub, Frederikshavn og Det Bette Ølhus i Aalbæk - sidstnævnte fik også sit mærke for at være et godt Indkøbssted, men de modtog kun ét mærke.

Lokalafdeling Hjørring uddelte Dansk Ølmærke til Udskænkningsstedet Cafe Chic Oldschool og til Indkøbsstedet Meny Hjørring.

Lokalafdeling Skagen uddelte Dansk Ølmærke til Skagen Bryghus og Green's Pub og Café.

Der uddeles desværre ingen mærker i hverken Brønderslev, Fjerritslev eller Thisted i denne omgang.

Følg med på lokalafdelingernes websites og i FB-grupper, hvor der vel er billeder og beretninger...

GODE ØLSTEDER.DK hjælper dig til at finde flere gode øloplevelser i Danmark.

Rigtig god fornøjelse rundt i landet...

 

Lidt ord og billeder fra Generalforsamling i Danske Ølentusiaster 24/3

Danske Ølentusiasters generalforsamling 2017 er nu afviklet. Den blev afholdt, som traditionen foreskriver, på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Inden generalforsamlingens dagsorden kom i spil blev de sædvanlige kåringer afviklet. Først Årets danske Ølnyhed i 3 kategorier. Her vandt Fur Bryghus i kategorien under 4% med deres pale ale Fur Påskefrokost på 2,7%. Den fik 448 af de 934 afgivne stemmer - altså hele 44%. Ugly Duck Brewing Co. vandt helt suverænt kategorien mellem 4 og 7% med deres Kinky Cowboy Texan IPA på 6,5%. Den fik hele 522 af de 916 afgivne stemmer - altså flotte 57%. Hornbeer løb med sejren i kategorien over 7% med deres russian imperial stout Trumputkim på 10%. Den fik 495 af de 933 afgivne stemmer - altså 53%. Alle vinderne var dermed rimeligt suveræne - og det var da også mere eller mindre forventet at netop disse tre øl ville vinde. Årets Lokalafdeling 2017 blev derefter afsløret. De nominerede var Aalborg, Bornholm, Ribe, Svendborg, Vejle og Århus Syd. Bornholm vandt.

Klaus Rehkopff fra Odense blev valgt som dirigent og Lars B. Jespersen fra København blev valgt som referent og så kunne generalforsamlingen gå i gang. Landsformand Hans Peter Jepsen aflagde landsbestyrelsens mundtlige beretning som supplerede den skriftlige der var udsendt til alle medlemmer. Regnskabet blev godkendt og ændringsforslaget til foreningens vedtægter blev vedtaget. Budgettet blev fremlagt og Landsbestyrelsens forslag til kontingentstigning blev vedtaget.

Landsformand Hans Peter Jepsen, Sønderborg, blev genvalgt. Kim Hyttel, Horsens, blev nyvalgt som Økonomiansvarlig. Genvalgt som Landsbestyrelsesmedlemmer blev: Jens Bekke, København - Astrid Olufsen, Vejle - og Steen Christiansen, Rødovre. Christian Andersen og William S. Jacobsen stoppede begge og blev afløst af Mogens Johansen, Herning - og John Aabille, Århus C, der begge blev nyvalgt til Landsbestyrelsen. Preben Bensen, Rødovre - blev nyvalgt som revisor og Flemming Madsen, Odense - blev genvalgt som revisorsuppleant.

Der blev smagt jubilæumskage, kaffe og vinderøl. Efter aftensmaden var der underholdning og ølsmagning ved Esben Langkniv. Der var masser af debat før, under og efter generalforsamlingen blandt de lidt over 200 deltagere i generalforsamlingen.

Se billederne fra begivenheden i højrespalten - de kan forhåbentlig give et indtryk af hvad der foregik, nogle gange siger billeder mere end tusinde ord. Det allermest spændende ved årets generalforsamling var de to kritiske, men velmente indlæg, fra Anders Busse Rasmussen og gæstetaler Niels Buchwald. Der er nok at tage fat på for den nye Landsbestyrelse i foreningen Danske Ølentusiaster - god vind med det...

Efter 2 års bopæl i Nordjylland er vandrepokalen og titlen Årets Lokalafdeling sendt til Bornholm

Det blev Bornholm som overtog stafetten. Tidligere lokalformand Knud Ølgaard fra Thisted var manden der afslørede dette på "generalen".

Gennem mange år har man med smil på læben talt om at Nordjylland er en ø som KUN hænger sammen med resten af Jylland på grund af at nogle broer ikke er oppe samtidigt. Så derfor synes vi nordjyder, at det kun var godt at prisen og hæderen nu røg videre til en anden ø.

Læs nyheden fra ale.dk om hvorfor det blev Bornholm som blev valgt - HER

 

 

Siden 2005 har Danske Ølentusiaster hvert år kåret Årets Lokalafdeling. Nordjylland har de seneste år markeret sig stærkt i den "konkurrence". 

Prisen tildeles som anerkendelse for gode og varierede tiltag og arrangementer til gavn for udbredelsen af kendskabet til øllets verden i det forløbne år.

En nordjysk lokalafdeling er blevet kåret som Årets Lokalafdeling hele 4 gange.

I 2009 blev det Aalborg.

I 2012 Frederikshavn.

I 2015 tilfaldt æren Skagen.

I 2016 vandt Thisted.

I 2015 tilfaldt æren landets nordligste afdeling, Danske Ølentusiaster i Skagen.

Selv om lokalafdelingen er ganske ny - den begyndte i februar 2014 - har den slået alle rekorder for medlemsvækst i foreningens nyere historie. Skagboerne startede med 16 medlemmer i februar 2014 og fik i hele 2014 skaffet 66 nye medlemmer. I 2015 holdt de kadencen og fik indmeldt 31 nye medlemmer.

I øjeblikket har lokalafdelingen 102 medlemmer, hvilket i sig selv må siges at være ganske pænt for et enkelt postnummer i en by med 8000 indbyggere. Dertil kommer, at afdelingens Facebook-gruppe har 329 medlemmer.
35 procent af medlemmerne er kvinder - måske et udslag af at lokalafdelingen har 55 procent husstandsmedlemmer.

Flere restauranter og ølsteder i Skagen har fået mere fokus på øllet og har præsteret et større og bedre øl-udvalg, siden lokalafdelingen blev dannet.

Netop fordi man har valgt at koncentrere sig om et enkelt postnummer har det været en nem(mere) opgave at få kontakt til de lokale ølsteder samt de andre samarbejdspartnere, som er livsnødvendige for alle DØE's lokalafdelinger landet over.

Lokalafdelingen har i løbet af 2015 blandt andet arrangeret en tur til Belgien og et Øl & Mad-arrangement i skolekøkkenet på Skagen Skole.

Lokalafdeling Thisted blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016 med følgende begrundelser:

Afdelingen har haft en vækst i medlemmerne på 20 procent på et år og er nu oppe på 249 medemmer, hvoraf 25 procent er kvinder.

Det går rigtigt godt i Thisted, der er kanontilslutning til de fleste møder og efterhånden foregår alle arrangementer på Thisted Bryghus, som lokalafdelingen har etableret et godt og givtigt samarbejde med. I 2016 blev der afviklet 10 medlemsmøder/aktiviteter. Det er helt fænomenalt og stemningen er altid helt i top.

Opfindsomheden er i fuldt flor, når der skal udtænkes mødekoncepter – og spændvidden er lige så stor og bred som en nordvestjysk ladeport. Man kommer godt rundt i alle afkroge af øllets forunderlige verden.

Der kommer 25 til 30% af medlemmerne hver gang. Og der kommer masser af nye folk hver gang. Det er tilmed lykkedes at få medlemmer lang vejs fra til at dukke op til lokalafdelingens smagninger.

Lokalafdelingen har tre år i træk lavet et flot udstillingsvindue for øllet i form af en stor velorganiseret og velbesøgt Mini Øl Festival på Øllets Dag i samarbejde med Thisted Bryghus - og den vokser sig større og større hvert år.

 

Årets danske ølnyheder 2017 blev de 3 forventede øl

En ale, en IPA og en Russian Imperial Stout er netop kåret til årets danske ølnyheder i tre kategorier, der er inddelt efter alkoholprocent.

 

- Det er forfriskende at se, at det er tre forskellige stilarter indenfor ølverdenen, der vinder. Det danske ølmarked er meget mangfoldigt, og de danske ølkunder har adgang til stort set alle øl-stile - både danske og udenlandske. De her tre er valgt som de bedste nye, danske øl fra 2017, siger Hans Peter Jepsen, der er landsformand i Danske Ølentusiaster.

De tre bryggeriers sejre skal ses i lyset af, at der i Danmark udkom over 1.600 nye øl i 2017. En stor del af de nye, danske øl er dog kun brygget i meget små mængder.

En øl skal opfylde en række krav for at deltage i Årets Danske Ølnyhed. Opskriften på øllet skal være ny eller væsentligt modificeret, ligesom etiketten og navn skal være ny, øllet skal have været til salg på det danske marked i løbet af året, og det skal være brygget i batch på minimum 100 liter.

Danske Ølentusiaster har i år ændret kåringen af Årets Danske Ølnyhed, så smagspaneler med medlemmer og øldommere, -sommelierer og -bloggere har blindsmagt de mange kandidater, inden det endelige finalistfelt af ni øl i tre kategorier blev udvalgt. Derefter har rekordmange, 1.000 af foreningens medlemmer, deltaget i finalistsmagninger og stemt på deres favoritter.

Årets Danske Ølnyhed er Danske Ølentusiasters fejring af de innovative og spændende øl i Danmark. Hvert år kårer foreningens medlemmer de bedste øl i tre kategorier fra det forgangende år. Kategorierne lyder "Under fire procent", "mellem fire og syv procent", samt "over syv procent".

Det er bryggerierne og Danske Ølentusiasters medlemmer, der indstiller kandidater til prisen.

Danske Ølentusiaster har i år 20 års jubilæum. Siden stiftelsen i 1998 har foreningen arbejdet for et alsidigt ølmarked og udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur. Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 51 lokalafdelinger.

 


VINDERØL - ÅdØ 2017

 

Under fire procent

Fur Påskefrokost, Fur Bryghus (Pale Ale - 2,7%)

En rolig og klar øl med en ravgylden farve. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset, og med humlenuancer og noter af citrus. Fur Påskefrokost er velegnet til det danske frokostbord og udmærker sig med sin lave alkoholprocent på 2,7%.

Fur Bryghus fik også prisen Årets Danske Ølnyhed 2016. Det var for øllet Fur Julefrokost - også i samme lette kategori.

 

Mellem fire og syv procent

Kinky Cowboy IPA, Ugly Duck Brewing Co. (IPA - 6,5%)

Kinky Cowboy er en fusion af amerikansk West Coast IPA og New England IPA. Lys og kantet som en West Coast IPA og masser af frugtig bitterhed og uklar/hazy som en New England IPA. Den er humlet med Amarillo og El Dorado.

Ugly Duck Brewing Co. har nu vundet prisen Årets Danske Ølnyhed i alt fem gange. I 2012 modtog bryggeret prisen for IPA'en Simcoe & Chinook og porteren Imperial Vanilla Coffee Porter, mens IPA'en Amarillo & Citra fik prisen 2013. I 2015 vandt de kategorien under 6% med Foxy Brown.

 

Over syv procent

Trumputkim, Hornbeer (Russian Imperial Stout - 10,0%)

Øltypen "Russian Imperial Stout" blev oprindeligt brygget til Kejserinde Catherine den Store i Rusland tilbage i 1700-tallet. Kodeord er ristede og brændte noter fra malt, rom og kaffe. IBU (bitterhed): 75, EBC (farve): 75.

Det er sjette gang, Hornbeer sikrer sig prisen som Årets Danske Ølnyhed. I 2008 modtog bryggeriet prisen for øllen Caribbean Rumstout, 2011 vandt de med Dryhop og The Fundamental Blackhorn. I 2012 tog de sejren i kategorien over 6% med Viking Chili Stout og i 2015 kategorien under 6% med Charlies Cool Porter. I 2016 vandt de i øvrigt den stærke kategori med Julegris(k)2 - men fik kun en andenplads i opløbet om den endelige sejr det år. 

Det er endnu ikke kommet frem om Danske Ølentusiaster også i 2018 vil gentage kåringen af Årets danske Ølnyhed eller om man mener at den har overlevet sig selv. Det skal blive spændende hvad såvel udvalget bag som den nye Landsbestyrelse vælger at gøre, når årets kåring er evalueret. Måske er tiden til at vi gør noget andet i foreningen nu?

SENESTE NYT - regionalt

Nordjylland - DØEregionen med mindst minusvækst samt flest husstandsmedlemmer og kvinder

Så er maj måned snart overstået, og efter en hel del regn er solen kommet frem og folket har fundet sommertøjet frem. I mens kan vi stadig glæde os over at der er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - faktisk er Nordjylland det område i vort land, hvor foreningens aktuelle medlemstal er mindst stagnerende. Men nu er vi også blevet ramt af tilbagegangen. Aktuelt er der nøjagtigt 1022 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. Præcis fire medlem mindre end på samme tidspunkt i fjor. Det skal alligevel fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland og at vi trods alt ikke er mere i minus og faktisk er vi den region i hele foreningen som har mindst tilbagegang - desuden har vi stadig flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder. Vi er blandt de dygtigste til at score nye medlemmer og mon ikke den gode udvikling kommer igen lige om lidt? Vore aktuelle tal: minus 0,39 % vækst det seneste år. 59,88% personlige medlemmer og 40,12% husstandsmedlemmer. 22,90% kvinder og 77,10% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Og vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at nedgangen nok bliver vendt - det plejer den jo... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 4 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Hjørring, Skagen, Thisted og Frederikshavn. I Aalborg, Brønderslev og Fjerritslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Hjørring er der lige nu 78 lokale medlemmer og 5 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er fremgang på 9,21% det seneste år. Cirka 31% husstandsmedlemmer og 69% personlige medlemmer. Her af cirka 13% kvinder og 87% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - men er dog på det seneste kommet tilbage på sporet igen, det er flot og dejligt. Aktuelt vækst på 7,87%. Der er 93 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 67% husstandsmedlemmer og 33% personlige medlemmer. Her af cirka 39% kvinder og 61% mænd.

I Thisted er der aktuelt 4,82% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 256 lokale medlemmer og 5 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 45% husstandsmedlemmer og 55% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Frederikshavn er der en stigning på 0,84%. Der er 108 lokale medlemmer og 12 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 30% husstandsmedlemmer og 70% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd.

I Aalborg er tilbagegangen aktuelt på 4,59%. Der er 368 lokale medlemmer og 27 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 38% husstandsmedlemmer og 62% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd. 

 

I Fjerritslev er der aktuelt tilbagegang på 8,33%. Der er 58 lokale medlemmer og 8 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 23% husstandsmedlemmer og 77% personlige medlemmer. Her af cirka 9% kvinder og 91% mænd. 

I Brønderslev er der aktuelt 12,07% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 49 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 31% husstandsmedlemmer og 69% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd. 

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden eller Regionsnæstformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

 

38 nye medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer i 2017 i DØE Nordjylland

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 38 nye nordjyske medlemmer indtil nu i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 161 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

Siden årsskiftet 2017/2018 er der samlet tilkommet 38 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 14 til Thisted. 9 til Hjørring (som dermed er tæt på at have fået dobbelt så mange medlemmer i den første del af 2018 som de fik i hele 2017). 6 til Aalborg. 6 til Frederikshavn. Og 2 til Brønderslev. (Den ene du mangler i regnestykket er en københavner, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her...

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

Hjælp Danske Ølentusiaster med din udadvendthed og smittende entusiasme

 

Danske Ølentusiaster har brug for at de entusiastiske medlemmer viser glæden og passionen for øllet frem for andre mennesker, som jo er potentielle medlemmer.

 

Vi stiller som forening gerne op, når vi får en synlighedsmulighed. Gennem en årrække har vi taget forskellige udadvendte initiativer for at vise andre hvem vi er og hvad vi laver.

HELT SPECIFIKT HAR VI BRUG FOR HJÆLP

29/6 & 30/6 i ØLhytten på CWO i hjertet af Aalborg (tidspunkt følger senere)

1/9 på Øllets Dag på Turbinetorvet i Nordkraft.

 

Vi har brug for hjælp fra baglandet. At vores medlemmer gør en aktiv indsats for at byde nye indenfor i vort entusiastiske foreningsfællesskab.

 

Byd endelig ind med din hjælp - vi har brug for den...

Se kontaktoplysninger til Lokalbestyrelsen

i højrespalten på www.aalborg.ale.dk

SET & SKET

Ny Lokalformand i Aalborg efter 10 år med Gert Svanborg Sloth

På Årsmødet 7/10 i Aalborg stoppede Gert Svanborg Sloth som Lokalformand i Aalborg efter 10 år på posten. Han blev afløst af Anne Lise Knørr, der har haft mange titler i foreningen. Hun har været Lokalnæstformand i Aalborg, Regionsnæstformand og Regionsformand i Nordjylland samt senest Landsformand i næsten 4 år. Men det er første gang hun er Lokalformand. Gert Svanborg Sloth fortsætter i Lokalbestyrelsen som kommunikationsmand og lokalwebredaktør samt som Lokalnæstformand i et år. Anne Lise og Gert indtræder begge i Regionsbestyrelsen.

Gert fik gavekurv med lidt øl samt stående ovationer og en indgraveret ølefant. Snart kan du læse beretning og referat under Tilbageblik...

Lokalprisen Årets Lokalfætter 2017 gik til Det Lokale Øllets Dag Udvalg

Gert Svanborg Sloth uddelte som en af sine sidste pligter som Lokalformand i Lokalafdeling Aalborg Lokalprisen Årets Lokalfætter for fjerde gang.

Han fabulerede over at prisen gennem tiden er givet til 1 person ( Niels Tikjøb Olsen i 2014), 4 personer (4kløveret, Dorte Vesteraa Støve, Dorte Knudsen, Lone Gregersen og Jonna Jensen i 2015) og 2 personer (Anne Lise og Sten Knørr i 2016) Men aldrig før nu er den givet til 3 personer på een og samme gang. Afgående Lokalformand Gert Svanborg Sloth og afgående Lokalnæstformand Tommy Hjeds har ikke et eneste sekund været i tvivl om hvem der skulle have prisen denne gang.

Gert begrundede med ordene; Lokalprisen Årets Lokalfætter 2017 går naturligvis til Det Lokale Øllets Dag Udvalg for deres flotte fænomenale arbejde med at udvikle på og realisere lokalafdelingens største udadvendte projekt - Øllets Dag på Turbinetorvet i Nordkraft. I 2016 fik de lavet en skøn dag i øllets tegn. i 2017 har de slået fast med syvtommersøm at et godt forarbejde og vedholdenhed betaler sig. Og det er lykkedes at lave et KÆMPEarrangement med dobbelt så mange udstillere og med mange flere gæster. Det er hammergodt gået.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen - I er verdens bedste Øllets Dag Udvalg. Og det I har præsteret er intet mindre end fantastisk fabelagtigt flot! Stort og hjerteligt tillykke med titlen og tusinde tak for indsatsen, sagde en glad lokalformand - som helt tydeligt nød at overraske Det Lokale Øllets Dag Udvalg med fortjent hæder.


Med Lokalprisen følger en Fabel samt et prale-glas, hvor der selvfølgelig er indgraveret "Lokalfætter 2017" plus nye ølentusiast t-shirts samt naturligvis et valgfrit "hjemmebane arrangement"... 

 

 

Vores facebookgruppe har næsten 600 medlemmer - hjælp med at få flere med

 

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg , der blev lanceret 1. april 2013, har fejret sin 5 års fødselsdag og nærmer sig 600 medlemmer.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til www.ale.dk/aalborg/http://aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er DU på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet. Det vil vi gerne opfordre til...

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Vores gruppe skal gerne blive stedet hvor man bliver oplyst hvad det er der sker i ølmiljøet i Aalborg & omegn - og det må I meget gerne hjælpe med at få til at ske...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

TILBAGEBLIK

2018 i tekst og billeder

Tilbageblik i form af lidt tekst og fotos fra vores aktiviteter i 2018 bliver løbende lagt op

- se dem via links herunder:

 

Januar - WinterWarmers i Den Gamle Byrådssal i Nørresundby

Februar - Standbemanding på AHKs ØLmesse

Februar - FINALEsmagning i ÅdØ i Torvesalen i Nørresundby

April - Regionalt TOPmøde hos ECMH i Hørmested

April - Uddeling af Dansk Ølmærke 2018

Maj - Gavlmalerigåtur med dåseølsmagning

 

 

 

 

2017 i tekst og billeder

Tak for et helt suverænt 2017

Vi startede året med i januar at gå i kloster. Vi er jo så priviligerede at have et smukt gammelt kloster midt i bykernen. Så vores januarmøde blev afviklet i helt igennem fantastiske omgivelser. De historiske lokaler dannede en helt eminent ramme for vores smagning af trappist- og klosterøl. Øllet og trappist- og klosterøllets historie blev præsenteret af Regionsformand og trappist-ekspert Flemming Starcke-Jensen. 71 deltog

I februar viste vi flaget på Aalborg Håndbold Klubs Ølmesse. Kort tid efter havde vi finalesmagning - vi har haft tradition gennem tolv år at skaffe samtlige kandidater til Aalborg, men denne gang måtte vi kaste håndklædet i ringen - ØV. Kun 40 deltog.

I marts havde vi besøg af ØLentusiasteNs redaktør, Ole Madsen - og fruen Lotte, som gæstede Cafe Frederiksberg med Øl, Ost & Chokolade smagning. 47 deltog.

Den første april afviklede DØE Region Nordjylland for tredje gang TOPmøde i samarbejde med Erling Christensen Møbler i Hørmested. Hele 96 ølentusiaster fra de 5 øverste lokalafdelinger i landet blev samlet i forretningsmandens livsstilsforretning.

Ligeledes i april afviklede vi en fantastisk ølkulturel tur rundt i Aalborg. Preben, Niels og Gert havde lavet en spændende rute rundt i byen. Turen startede hos Lene Højlunds Glaspusteri og gik så til Wildebeest, Basement Beer Bar, 13. etage i Nordkraft, Turbinetorvet, kajen ved Musikkens Hus, Honnørkajen ved Den Nye Havnefront, El Mariachi og slutteligt Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub. Alle stederne smagte vi lækkert øl. 49 deltog.

Grundet travlhed i Aalborgs generelle arrangementskalender blev der ikke afviklet DØE-aktivitet i hverken maj eller juli - og arrangementet i juni var udadvendt.

I juni var Danske Ølentusiaster - med Tom Christensen aka ØLmanden fra Svenstrup i spidsen - for fjerde gang i træk udadvendte i forbindelse med Aalborg Citys USA-dage på C:W. Obels Plads i hjertet af Aalborg. Som alle de øvrige år var vores Ølhytte torvets mest besøgte attraktion. I år kunne der smages lækkert øl fra Hornbeer og Two Face Brewing.

I august var der Vildt Øl Til Den Syrlige Side præsenteret af to Danmarksmeste indenfor stilarten, Anders Dannevig og Christian Rye Iversen. Mødet foregik i foreningshuset på Torvet 5 i Nørresundby. Der var kun 19 deltagere, men mange var rejst lang vej for at opleve de to vidende gutter på slap line, og de blev ikke skuffede. Der var masser af vidensdeling, og det var en rigtig fin smagning med en overraskende slutning.

Øllets Dag - den første lørdag i september - blev endnu større og flottere en succesarrangementet i fjor. Dobbelt så mange stande og gæster gjorde at Turbinetorvet i Nordkraft også i år blev omdannet til et decideret slaraffenland for øl-interesserede og ølentusiaster i alle aldre. Arrangementet bød på mulighed for gratis smagsprøver af mere end 60 forskellige øl.

Udstillerne var Aalborg Haandbryggerlaug af 2004, Aalborg Beerwalk, Basement Beer Bar, Bryggeriet Vestfyen som stillede op med sine to brands Willemoes og Frejdahl, Bøgeskov Bryg, Ebeltoft Gaardbryggeri, El Mariachi som stillede op sammen med One Pint fra Mariager, Fur Bryghus, Indslev og Ugly Duck som stillede op sammen med Wildebeest Gastropub, London Pub, Løkken Bryghus, Meny Skalborg som stillede op med Carlsberg-produkter, Munkebo Mikrobryg, Nibe Bryghus, Skagen bryghus, Søgaards Bryghus / Twoface Brewing, Thisted Bryghus og Ugelris Gaardbryggeri.

Desværre blev den længe planlagte udlandstur til Kortrikt i Belgien i september aflyst grundet for få tilmeldinger. Det var lidt af et chok.

I oktober var der som sædvanligt Årsmøde. Her gik Gert Svanborg Sloth af efter 10 år på posten som Lokalformand. Men først fik han lige uddelt Den Lokale Ølpris Årets Lokalfætter til DLØDudvalget (Det Lokale Øllets Dag udvalg). Preben Knudsen, Bent Gregersen og Ivan Nørgaard blev meget overraskede og beærede over at få prisen. Anne Lise Knørr blev valgt som ny Lokalformand i DØE Aalborg. Gert Svanborg Sloth trådte ned på Lokalnæstformandsposten. Tommy Hjeds, Ivan Nørgaard og Niels Tikjøb Olsen blev alle genvalgt til Lokalbestyrelsen. Gert Svanborg Sloth blev takket for de 10 år som frontmand med stående ovationer, en ølkurv, og en indgraveret ølefant.

Efter Årsmødet var der ordinært medlemsmøde med 40 deltagere. Kenneth Larsen fra HumlePraXis leverede en ølsmagningskoncert, som var både særdeles velsmagende og vellydende. Det er sjældent set at så mange har haft sin smartphone på arbejde ved et medlemsmøde. Det var en stor helhedsoplevelse som skulle foreviges med andet og mere end et billede.

I november drak vi julen ind sammen med ølguruen Carsten Berthelsen. Den kendte ølbogsforfatter - øllets danske førsteelsker - gæstede Aalborg med juleøl, højt humør og et medrivende foredrag. Det foregik i flotte omgivelser i den gamle byrådssal i Nørresundby, og var - helt som forventet - en kæmpestor succes. Der var 87 deltagere.

I december sluttede vi året, som vi plejer, med Flæsk, Øl & Bold. 20 glade deltagere mæskede sig i vores nationalret, smagte masser af godt øl fra hanerne samt så Bayern München slå Paris St. Germain i den sidste gruppekamp i Champions League. Der var masser af stegt flæsk, kartofler, persillesovs og rødbeder - og det var muligt at smage øl fra samtlige haner. Steen Knørr, der havde lavet aftalen, oplyste at det var sidste gang med ad libitum-konceptet - men at vi da forventer at gentage arrangementet i 2018, bare i en anden form.

 

1000tak for endnu et herligt år i Danske Ølentusiaster i Aalborg - vi ses forhåbentligt til flere spændende ølaktiviteter i 2018.

Klik på de grå links i teksten og læs tilbageblikkene...

 

 

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 395
Antal medlemmer for et år siden: 414
Vækst det seneste år: -4.59%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 78.48%
Kvinder: 21.52%
Personlige medlemmer: 61.77%
Husstandsmedlemmer: 38.23%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (113) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (21) - 9210 Aalborg SØ (22) - 9220 Aalborg Øst (13) - 9230 Svenstrup J (14) - 9240 Nibe (19) - 9260 Gistrup (21) - 9270 Klarup (7) - 9280 Storvorde (7) - 9293 Kongerslev (3) - 9310 Vodskov (15) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (2) - 9380 Vestbjerg (3) - 9400 Nørresundby (38) - 9430 Vadum (8) - 9440 Aabybro (7) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (8) - 9530 Støvring (15) - 9541 Suldrup (5) - 9560 Hadsund (12) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (5) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (4) - 9681 Ranum (0)
I alt 368 medlemmer.

Siden er senest opdateret 25. maj 2018

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 11 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Som du kan se i øverste højre hjørne på denne side har Danske Ølentusiaster fået udarbejdet et logo, der markerer foreningens 20-års jubilæum. Logoet signalerer hygge, samhørighed og godt øl. Foreningens 20-års jubilæum fejres hele 2018, og jubilæumslogoet kommer til at pryde alt fra ale.dk, ØLentusiasteN, festivalglas og merchandise til plakater. Mads Berg, der også er grafiker på plakaterne til Ølfestival, har udarbejdet logoet med inspiration fra årets festivalplakat.

 

 

Lokalformand

Anne Lise Knørr
Østermarksvej 44
9400 Nørresundby
42756161
anne.lise.knoerr(at)remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af fem medlemmer. Lokalformand og Lokalnæstformand som er de to tillidsvalgte. samt tre menige medlemmer.

 

Lokalformand og Lokalnæstformand repræsenterer lokalafdelingen og har begge sæde i Regionsbestyrelsen (se deres kontaktoplysninger herover)

 

 

De 3 menige Lokalbestyrelsesmedlemmer er:

 

Tommy Hjeds

Anemonevej 16

9400 Nørresundby

Mob.: 2081 6577

tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

kt.hjeds@gmail.com

 

Ivan Nørgaard

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk


Niels Tikjøb Olsen

Granvej 18

9000 Aalborg

Mob.: 2985 9026

granvej18(at)remove-this.hotmail.com

 

 

Læs mere om Lokalbestyrelsen

 

 

KALENDER

 

 

2018

Den nye lokalbestyrelse har afviklet sine første bestyrelsesmøder samt årets første medlemsmøde og har en masse planer i gang både i forhold til første og andet halvår. Der er dog stadig nogle løse ender som vi håber på at få bundet så hurtigt som muligt.

 

MEN - herunder kan du se det foreløbige program som det ser ud aktuelt...

 

13/1 WinterWarmers

Lokalbestyrelsen fandt 10 lækre WinterWarmers i forskellige stilarter som passer til årstiden og præsenterede 2 hver...

 

3/2 Regions- og Stormøde i Danske Ølentusiaster (kun for tillidsvalgte).

 

10/2 AHKs ølmesse 2018

Danske Ølentusiaster i Aalborg deltog for fjerde år i træk med en stand på Aalborg Håndbold Klubs Ølmesse. One Pint havde igen stillet sig til rådighed i forhold til at hjælpe os med at præsentere forskellige ølstilarter. Vi hjalp One Pint på deres stand og bemandede Indslevs og Jacobsens stande også i år lykkedes det at samle et godt udadvendt hold som fik en god ølsnak med de mange fremmødte.

 

24/2 Finalesmagning i Årets Danske Ølnyhed 2017

I Aalborg fortsatte naturligvis den mangeårige tradition med at skaffe kandidat-øllet og lave en finalesmagning. De 9 finalister blev vurderet af 33 ølentusiaster i Nørresundby - og det skal nu blive spændende at se hvordan medlemmerne stemmer ved de 32 smagninger rundt i landet.

 

Vi arbejder hårdt på at få flere fede ting knebet ind... Af forskellige uheldige årsager har vi ikke kunnet realisere hele det program i foråret, som vi gerne ville, og der er i øjeblikket en masse løse ender på de projekter (vi har gang i) som skal bindes inden vi har såvel indhold som datoer helt på plads. Men vi arbejder hårdt med det.

 

24/3 DØE afviklede sin årlige generalforsamling i Odense.

 

7/4 var der for fjerde gang TOPmøde hos Erling Christensen i Hørmested

Der var 80 tilmeldte til et herligt TOPmøde.

 

21/4 uddelte vi igen Dansk Ølmærke på en rundtur til stederne som modtager hæder og diplom - det var en skøn tur rundt i herligt vejr.

 

Vi har droppet ØL & DYR i maj - det kunne simpelthen ikke lade sig gøre at få et arrangement til at hænge sammen på en fornuftig måde...

 

I stedet realiserer vi onsdag den 23/5 i tidsrummet 17 til 20 - Gavlmalerigåtur & Øl, hvor den erfarne guide Anita Støvring vil gå rundt med os og fortælle om nogle af Aalborgs mange flotte gavlmalerier - undervejs vil vi spise medbragte sandwich samt læske ganen med 8 dejlige dåseøl. Prisen for denne guidede tur med øl og mad er 150 kr pr person. Bemærk at det er et hverdagsarrangement og at startsted og slutsted er to forskellige steder. Vi starter udenfor Café Ulla Terkelsen London på Kastetvej 36 i Aalborg Vestby og vi slutter i Søndergade tæt på Danmarksgade. Der er kun 30 pladser, og der er udsolgt...

 

Danske Ølentusiaster afvikler Ølfestival 2018 - det foregår 31/5 - 2/6 og foregår som i fjor i Lokomotivværkstedet i København...

 

29/6 & 30/6 vil der igen være gang i ØLhytten på CWO i forbindelse med Aalborg Citys fejring af Den Amerikanske Uafhængighedsdag på C.W. Obels Plads, også hér har vi brug for udadvendte ølentusiaster som vil hjælpe nogle timer.

 

1/9 Øllets Dag - DLØD-udvalget arbejder på sagen, så det er i gode hænder...

 

15/9 Det Brune Aalborg besøges sammen med forfatterne af bogen af samme navn. Det skal blive spændende at blive indført i den del af vor bys kulturhistorie.

 

6/10 Årsmøde og herefter medlemsmøde med besøg af Årets Bryggeri de seneste 3 år Thisted Bryghus - brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger Kjeld Vang Lauritsen har begge meldt sin ankomst...

 

9/11 Julefætter 2018 - bemærk at vi har flyttet arrangementet til den anden fredag i november og at vi på opfordring vil prøve at vende tilbage til vort gamle koncept med julemad og juleøl og kineserlotteri, men vi får brug for hjælp til at skaffe gevinster... 

 

En hverdagsaften i december - håber vi på at lave endnu en herlig aften på Søgaards Bryghus med hygge og øl...

 

 

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn sin indkøb af øl

og planlægning

og indkøb af mad...

 

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

(lige nu mangler vi et fast tilholdssted - men der arbejdes på det

og som regel på lørdage

i tidsrummet fra

klokken 15 til 19

- med mindre andet

er annonceret).

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

Altid smagning af cirka

8 forskellige øl

(10 centiliter af hver)

og mad under eller efter

oplægget/foredraget.


Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en lille uge før arrangementet af hensyn til indkøb af øl og planlægning og indkøb af mad - så tilmeld dig i god tid.

TILMELDING foregår bindende og senest klokken 18:00 tirsdagen før arrangementet foregår til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

 

 

Forhåndsbetaling foregår til Tommy Hjeds

- STRAKS efter tilmeldingsfristen

KONTO 9280  458 560 9396
Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

 

 

 

Lokalafdelingen får ugentligt mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

Lokale udvalg

For at drive så stor en lokalafdeling, som den vi har i Aalborg, kræver det mange hænder og hjerner. Derfor har vi oprettet nogle udvalg som man kan melde sig til og være med til at få tingene struktureret og kørt ud over rampen. Har du selv lyst til - og mod på - at hjælpe til med at få afdelingen til at køre optimalt - så kontakt endelig lokalafdelingens bestyrelse. Vi kan altid bruge folk, der har lyst og energi til at deltage aktivt!

 

Herunder kan du finde 2 af vore lokale udvalg:

DLØDudvalget - Det Lokale Øllets Dag udvalg

DLØMUiAA - Det Lokale ølmærke udvalg

 

Det sidstnævnte udvalg har en meget vigtig rolle. Det er medlemmer herfra som via forslag fra de øvrige medlemmer samler en liste over hvilke Indkøbssteder og Udskænkningssteder i lokalafdelingen, der er et besøg værd...

 

 

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives 5 kr. rabat på 1 øl (samme beløb uanset mængde) Rabatten gælder for kortindehaveren + 1 gæst. Alle øl i baren er som udgangspunkt inkluderet i ordningen, dog undtaget allerede nedsatte varer.

London Pub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Det gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

Lidt om Landsforeningen...

 

 

 

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere her!

 

Fornyligt blev der åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af # 104 er i gang.

 

 

Blandt de udsendte medlemsblade af # 99 august/september 2017 befandt sig eksemplar nummer en million af vort flotte medlemsblad.

Her kan du blandt andet læse om: Wildebeest-webshop. Øllets Dag med forskræp på alle aktiviteter også i Hjørring, Skagen, Thisted og Aalborg og en lille overgæret/undergæret om at der også er Øllets Dag på Fur Bryghus.

 

 

Jubilæumsnummeret ØLentusiasteN # 100 blev udsendt til medlemmerne i oktober 2017.

Her kan du blandt andet læse om: Nyt ambitiøst bryghus på vej i Frederikshavn. Salget af Søgaards Bryghus er afblæst. Hæder til lokale ildsjæle, hvor Anker Jørgensen fra Café Chic Oldschool i Hjørring modtager Den Regionale Ølpris, Øllets Dag, hvor vi blandt andet komme forbi Skagen. Craft Beer i Kroatien skrevet af Ole Riis Olsens fra Tordenkalvens ØL- og Kulturrejser. Forskræp for Nordic Brew Festival 2017...

 

 

ØLentusiasteN # 101 kunne medlemmerne forlyste sig med i december/januar.

Her kan du blandt andet læse om at: Thisted Bryghus har fået pris for nytænkning samt at People Like Us brygger på Thisted Bryghus.Rauchbier und bierhaxe - en beretning fra Lokalafdeling Skagens tur til Bamberg. Hvordan det gik på Nordic Brew 2017. Medlemmer i Nordjylland i plus. Det går godt i Thisted. Limfjordsporteren er fra Aalborg. Succes fordoblet i Aalborg. Ny lokalformand i Aalborg...

 

 

ØLentusiasteN # 102, blev udsendt i februar 2018. Her kan du blandt andet læse om Årets Bryggeri, Thisted Bryghus. Gårdmalt fra Gyrup. Ålbæk Håndbryggeri. Hjort Craft Beer. Det Brune Aalborg. 10.000 øl flytter fra Blokhus til Spanien... 

 

 

Det nyeste nummer af Danmarks eneste specialmagasin om øl, ØLentusiasteN # 103, er på vej til din postkasse, men allerede nu kan du læse den bag login. Der er ikke meget nordjysk stof denne gang - til gengæld kan du læse om årets ølnyheder, Dansk Ølmærke, generalforsamlingen, DM i Blindsmagning og andre ølaktiviteter og om nystartede bryggerier Danmark rundt samt om håndbryg og udlandseventyr og son vanligt er der også anmeldelser i vort medlemsblad... 

Ale-mail er genoplivet

Ale-Mail, der udkom fra 1998 til 2014 er fra august 2017 genoplivet og har du meddelt en mailadresse ved indmeldelse skulle du gerne modtage den i din mailboks hver måned...

Ret dine medlemsoplysninger

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger", og du har adgang til at rette dine medlemsoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

Skaf et medlem

Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette HER.

 

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

 

 

Andres arrangementer

Nu er det heldigvis ikke kun Danske Ølentusiaster som laver ølrelaterede arrangementer. Flere Udskænkningssteder og Indkøbssteder samt andre aktører står bag interessante tiltag.

Vi skriver hellere end gerne om hvad der er i gære i forhold til øl arrangementsmæssigt i Aalborg og omegn...

Desværre sker det bare alt for sjældent at vi informeres i god tid om ølmæssige aktiviteter eller begivenheder. OG - får man ingen info, så kan man heller ikke videreinformere!

Vi vil så gerne informere bredt om hvad der foregår - men vi kan jo kun formidle det vi har kendskab til - så hjælp os...

 

 

Den Nøgne sandhed hos BOB 25/5

BestOfBeers har informeret os om at de har ølsmagning med Nøgne Ø fra Norge hos Vinspecialisten Aalborg fredag 25/5 i tidsrummet 17-19. Prisen er 195,- pr deltager for smagning af 8 øl fra Nøgne Ø inkl. smageglas og snacks. Tore Nybø fra bryggeriet kommer og fortæller om øllet og historien bag Nøgne Ø. Der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Tilmelding i butikken, Vinspecialisten Aalborg, eller på BestOfBeers.dk senest 22/5.