Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Danske ølentusiasters Lokalafdeling Aalborg er en af i alt 51 lokalafdelinger. Vil du vide mere om lokalafdelingen, så er det en god idé at smutte ind forbi vores undersider...

Gennem flere år har vi brugt forsiden på vort lokalwebsite som en formidlingskanal, hvor såvel aktuelle nyheder samt kommende aktivitet og tilbageblik er blevet samlet. Det har betydet at siden med tiden voksede sig stor og fyldig og svært overskuelig...

Tesen har været at folk skulle lokkes ind på undersiderne med et billede og en tekst. Fremadrettet vil vi blot håbe på at folk af sig selv finder der hen hvor tingene ligger. Nu er der ryddet op - så må vi se om det virker...

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig lidt klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som vi er så langt med at de er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig DEN ELEKTRONISKE HISTORIEBOG over mere end 20 års ølentusiasme i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter gennem alle årene.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den skal løbende opdateres af det lokale ølmærkeudvalg.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen.

 

 

 

En stor del af arbejdet omkring medlemmerne foregår i foreningens sekretariat som ligger på Østsjælland.

Tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort.

Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen.

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

Øllets Dag aflyst - alternativ sat på skinner

Øllets Dag 2020 aflyst


Det Lokale Øllets Dag udvalg og lokalafdelingsbestyrelsen valgte i maj 2020 at aflyse årets store Øllets Dag arrangement. Der har ellers været tradition for at samle en masse ølaktører og øl-interesserede den første lørdag i september et sted i Aalborg. Begrundelsen var Corona-pandemien og de usikre omstændigheder og hvilke konsekvenser/begrænsninger denne måtte få for arrangementet.

Formanden for det Lokale Øllets Dag Udvalg, Ivan Nørgård, slog dengang fast at 2019-udgaven af Øllets Dag i Aalborg på mange måder slog alle rekorder med antallet af øl-aktører og besøgende. Men også at vi ramte en mur, der trak ned i glæden over arrangementets tiltrækningskraft, da vi blev begrænset i antallet af tilladte besøgende i Kedelhallen i Nordkraft. Der var derfor lagt op til ændringer, som desværre må gemmes til bedre tider - forventeligt allerede i 2021, hvor vi forhåbentlig er tilbage på banen igen. Skuffelsen har vi lagt bag os og ser nu frem mod 2021, og vi er begyndt at glæde os til at byde jer velkommen til en fejring af Øllets Dag - en god snak og noget godt øl...

Pas godt på hinanden derude og vi kan kun endnu engang på det kraftigste opfordre til, at give al den støtte I kan til de lokale aktører, så de kan fortsætte arbejdet med at berige vores tilværelse med en masse godt øl.

26/8 Virtuel ølsmagning

I starten af juni opstod der en ny mulighed for at Aalborgs lokalbestyrelse kunne diske op med et alternativ til den sædvanlige fejring af Øllets Dag. Nordjysk Mad & Turisme afvikler hvert år Nordjysk Madfestival og de ønskede at samarbejde med foreningen om at lave en ølsmagning i forbindelse med denne begivenhed.

Efter de gode erfaringer med lokalafdelingens virtuelle ølsmagning i maj besluttede vi at lave en stor virtuel ølsmagning, hvor deltagerne kommer Nordjylland Rundt.

I samarbejde med Nordjysk Mad & Turisme afholder vi onsdag 26/8 i tidsrummet kl.19-21.00 Virtuel Ølsmagning - “Nordjylland Rundt“ ved Nordjysk Madfestival.

Ølsmagningen vil blive sendt live fra Spritfabrikkerne i Aalborg med live-indslag fra de 7 deltagende nordjyske bryggerier. Du kan sidde og smage med - trygt og Covid-19 frit - hjemme foran din egen computer.

Smagningen vil blive afholdt via platformen Zoom, hvor man får tilsendt et link til at koble sig op. Zoom baserer sig på 2-vejskommunikation. Flere informationer om dette vil blive tilsendt alle deltagerne, når datoen for arrangementet nærmer sig.

De 7 bryggerier er

 

 

Nordjylland Rundt

Man køber en smagekasse, som senere kan afhentes ved et af bryggerierne efter eget valg. Der er øl nok i smagekassen til at de med fordel deles mellem dig og 2 venner. Så én smagekasse er nok til 3 personer.

Tilmelding sker via dette link: nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/53/

Klik HER eller på billedet og se begivenheden

Vi håber på massiv opbakning fra jer rundt i hele Nordjylland, og vil blive meget glade, hvis I vil dele budskabet med alle jeres venner og bekendte, så vi når ud i selv de fjerneste kroge af vort dejlige Nordjylland.

Sæt jer sammen enten hjemme ved jer selv eller sammen med nogle gode venner, så I kan dele oplevelsen med hinanden. Nogle af bryggerierne/bryghusene arbejder på at gøre det muligt at deltage i arrangementet hos dem, så det er kun fantasien og bestemmelserne for forsamlingsforbuddet, der sætter begrænsningerne.

 

Vil du høre mere om arrangementet er du velkommen til at kontakte Gert Svanborg Sloth på gert.svanborg.sloth@remove-this.gmail.com / 21 20 96 99 eller Ivan Nørgård på spinach@remove-this.mail.dk/ 21 41 89 87

KOMMENDE AKTIVITET

LOKALT:

ØLTUR til Aarhus d. 22. august - OBS NY DATO

Med baggrund i den nuværende usikkerhed om Corona og dens indflydelse på turen, vil vi først åbne for endelig tilmelding og betaling via NemTilmeld så snart vi ved, hvad myndighederne anbefaler og tillader. Men vi vil gerne bede om jeres tilkendegivelse for deltagelse i arrangementet så hurtigt som muligt. Det bedes I gøre ved at skrive en mail til spinach@remove-this.mail.dk. Vi har desuden besluttet at flytte mødet til 22. august.

Tag med på pubcrawl i Aarhus.

Se eller gense nogle af de gode ølsteder i smilets by.

Vi skal besøge 5 steder - både “gamle” og næsten helt nye steder.

Vi håber, at turen vil give jer yderligere inspiration og lyst til at udforske de mange andre gode steder, der findes i byen.

Turen gennemføres ved min. 15 personer.

Foreløbig program:

Forventet afgang Aalborg kl. 9.15 - ankomst Aarhus kl. 10.40

Forventet afgang Aarhus kl. 18.05.

Pt. kender vi ikke den endelige køreplan fra Flixbus.

Alle tider nedenfor er cirkatider. 

Kl. 11.00 Peter Gift, vi smager 1 øl
Kl. 12.00 Mundhæld, vi smager 2 x 10 cl
Kl. 13.00 Fairbar, vi spiser håndmadder og smager 1 øl
Kl. 14.30 Vi håber at kunne besøge årets bryghus` ny ølbar Aaben ellers besøger vi ølsnedkeren. Begge steder vil der være 2 smagninger
Kl. 16.00 Highlander, vi smager 2 øl

Det er de enkelte steder, der bestemmer, hvad vi skal smage.

Samlet pris uden transport 260,- kr. pr. person

Vi vender tilbage med samlet pris incl transport, tilmelding og betaling.

Har man lyst til at blive længere i byen, kan Hantwerk anbefales. De har et stort øludvalg og serverer mad.

Vi håber meget, I vil sætte et stort X i jeres kalender og bruge en solskinsdag i selskab med gode ølvenner.

Vi håber, at se en masse ølglade medlemmer.

Susanne Steenholt
Susan Pedersen

LOKALT:

22/8 ØLtur til Aarhus

Steenholt & Pedersen har arrangeret tur rundt i smilets og øllets by...

 

26/8 Virtuel Ølsmagning "Nordjylland Rundt"

Et samarbejde med Nordjysk Mad & Turisme. Smag skønt øl fra 7 nordjyske bryggerier/bryghuse...

 

19/9 Ølmærkeuddeling

Så blev det endelig tid til at drage rundt og hædre de gode steder...

 

24/10 Årsmøde & smagning ved 8-banden

Først valg og siden nydelse...

 

14/11 Julefætter

De sædvanlige hyggelige aktiviteter ved denne begivenhed...

 

En hverdagsaften i december -  ØL, bold & flæsk. Steen Knørr arrangerer...

 

Se mere om ovenstående i seneste nyhedsbrev

REGIONALT:

Carsten Berthelsen i Skagen 22/1-21 - Ny dato!

OBS Kære øl-entusiaster!

Som udgangspunkt er de allerede tilmeldte til det UDSOLGTE arrangement d 24. april også tilmeldt dette arrangement.

Der er selvfølgelig mulighed for at melde fra til det ny arrangement og få refunderet det indbetalte beløb.

- Ved refusion SKAL oplysninger om navnet på den kontohaver der har indbetalt, beløb og kontonummer sendes til josias@flejn.dk

Det må forventes, at der er en del ekspeditionstid med tilbagebetaling - så hav lidt tålmodighed ("tålmodighed" det hører vi tit i denne tid)

Det kan med sikkerhed loves at Carsten Berthelsen IKKE serverer det Corona-sprøjt til arrangementet!!!!

Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til josias@flejn.dk

Når vi nærmer os arrangementet vender vi selvfølgelig tilbage. 

HØJT SKUM

DØE Bestyrelsen Skagen

_______________________

Så er Skagen klar med årets store arrangement hos ØLENTUSIASTERNE i Skagen. Vi har været så heldige at få fat i CARSTEN BERTHELSEN, som blandt andet kendt fra DK4s programserie "50 øl du skal smage før du dør..." og Natholdets julekalendere med Anders Brejnholt og Søren Rasted.

Arrangementet finder sted

Fredag d. 24. april kl 18.30 i Kulturhus KAPPELBORGs foreningslokale, Skolevej 5, 9990 Skagen

Udgangspunktet for smagningen er Belgisk øl - Tradition møder fornyelse - dog ikke "surt øl".

Dette fantastiske arrangement kan lade sig gøre for kun kr 300.00 - arrangementet inkluderer Tapas efter smagningen (såfremt man ikke ønsker Tapas er prisen kr 225,00) - Der er mulighed for ølkøb til fornuftige priser.

Man er tilmeldt når indbetaling er REGISTRERET på konto 7530 1101798 - HUSK jeres navne i "besked til modtager"

Til dette arrangement er der også sendt indbydelser til andre afdelinger i DØE Region Nordjylland. Det er med tilmelding efter "først til mølle" så skynd jer at få jer tilmeldt/ indbetalt. Sidste tilmelding d 6. april bl.a. af hensyn til levering af øllet fra Carsten Bertelsen

Vi glæder os, og håber mange vil bakke op om dette fantastiske arrangement

Højt Skum

Bestyrelsen i Skagenafdelingen

Christian, Jens Erik, Lene, Peter og Jeppe

- For god orden skyld skal det bemærkes, at arrangementet kun er for medlemmer af Danske Ølentusiaster - i tvivls tilfælde skal man kunne fremvise gyldigt medlemskort.

TOG (hver time): Afg Aalborg 16.14/Br.slev 16.35/Hjørring 16.55/Fr.havn 17.35/ Ank Skagen 18.12 Afg Skagen 23.42/Fr.havn 0.19/Hjørring 0.56/Br.slev 1.17/ Aalborg 1.42

Vor facebookgruppe er fyldt 7 år og har over 600 medlemmer - hjælp os med at få flere med

 

 

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg, der blev lanceret 1. april 2013, har derfor fejret sin 7  års fødselsdag. Det eneste vi ønskede os var flere medlemmer - både i gruppen og i foreningen som sådan.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til www.ale.dk/aalborg/http://aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er DU på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet. Det vil vi gerne opfordre til...

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Vores gruppe skal gerne blive stedet hvor man bliver oplyst hvad det er der sker i ølmiljøet i Aalborg & omegn - og det må I meget gerne hjælpe med at få til at ske...

ELEKTRONISK HISTORIEBOG

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 338
Antal medlemmer for et år siden: 312
Vækst det seneste år: 8.33%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 81.66%
Kvinder: 18.34%
Personlige medlemmer: 64.50%
Husstandsmedlemmer: 18.05%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (87) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (16) - 9210 Aalborg SØ (14) - 9220 Aalborg Øst (10) - 9230 Svenstrup J (20) - 9240 Nibe (14) - 9260 Gistrup (19) - 9270 Klarup (8) - 9280 Storvorde (4) - 9293 Kongerslev (2) - 9310 Vodskov (15) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (4) - 9380 Vestbjerg (2) - 9400 Nørresundby (35) - 9430 Vadum (4) - 9440 Aabybro (9) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (7) - 9530 Støvring (16) - 9541 Suldrup (6) - 9560 Hadsund (11) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (4) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (4) - 9681 Ranum (0)
I alt 317 medlemmer.

LOKALAFDELING AALBORG

GRUNDLAGT 7. SEPTEMBER 2002
Lokalformand

Anne Kettunen
Hulvejen 76
9530 Støvring
21717375
42562646
anne.kettunen@remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Ivan Nørgård
Langersvej 10
9000 Aalborg
98166887
21418987
ivan.noergaard@remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Erik Westergreen
Fenris Allé 47
9230 Svenstrup J
23312103
23312103
erik.westergreen@remove-this.ale.dk
Kasserer

Flemming Højsgaard
Solbakken 27
9240 Nibe
29132802
flemming.hoejsgaard@remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af fire medlemmer med Lokalformanden og Lokalnæstformanden i spidsen.

 

 

LOKALFORMAND

Anne Kettunen

Hulvejen 76

9530 Støvring

Mob.: 2171 7375

anne.kettunen@remove-this.ale.dk

 

LOKALNÆSTFORMAND OG ØLLETS DAG TOVHOLDER 

Ivan Nørgård

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

ivan.noergaard@remove-this.ale.dk

 

LOKALREDAKTØR

Erik Westergreen

Fenris Allé 47

9230 Svenstrup J

Mob.: 2331 2103

erik.westergreen@remove-this.ale.dk

 

ØKONOMIMAND & TILMELDER

Flemming Højsgaard

Solbakken 27

9240 Nibe

Mob.: 2913 2802

flemming.hoejsgaard@remove-this.ale.dk

 

Tilmeldingsprocedure

Den nye bestyrelse har lanceret et nyt tilmeldingssystem som burde gøre det nemmere for alle implicerede parter. Se mere via linket:

https://doeaalborg.nemtilmeld.dk/

 

 

Se nyhedsbrevene

Det kan være træls ikke at kunne de seneste nyheder fra lokalafdelingen. Herunder er der en lille hjælp - en genvej... Find nyhedsbrevene sendt til medlemmerne HER.

 

 

 

 

 

Lokalafdelingen får mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Der er blevet åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen. # 116 bør være landet i medlemmernes postkasser, og Ole og kompagni er allerede i fuld gang med produktionen af kommende numre.