Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

I den seneste tid har vi brugt at sende påmindelser i stedet for lange nyhedsbreve, fordi vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af http://www.ale.dk/aalborg/

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

Se seneste nyhedsbrev HER.

Se seneste påmindelse HER.

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig lidt klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter gennem mere end 20 år.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den bliver løbende opdateret af det lokale ølmærkeudvalg.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

KOMMENDE AKTIVITET - kig også under arrangementer.

SENESTE TILBAGEBLIK - samling med links til den seneste tids tilbageblik.

NYHEDER - mest lokalt, men også gerne lidt regionalt og nationalt... væsentlig nyt, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

ELEKTRONISK HISTORIEBOG - her kan du læse om ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998 til nu - arrangementer/aktiviteter.

Andres arrangementer - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

 

 

 

 

Vi har brug for hjælp på Øllets Dag i Nordkraft 7/9...

ØLLETS DAG udvalg MANGLER HJÆLPERE til et fantastisk arrangement i Nordkraft.....

Kom frisk og gi’ en hjælpende hånd på ØLLETS DAG lørdag den 7. september  2019 kl. 10:00 til 15:00 i hyggelig samvær med en masse ØL glade mennesker og god ØL.

OBS: SOM EN  YDMYG TAK FOR HJÆLPEN KAN DU SE FREM TIL ET SÆRLIGT HJÆLPERARRANGEMENT (afhængigt af økonomien for øllets dag) senere på året. Mere om dette følger indenfor en måneds tid.

Vi sprænger alle rammer i år ved at fylde hele Kedelhallen med 27 ølaktører.

Nogle af ølaktørerne møder selv op - men flere har også bedt om hjælp til udskænkning. Som sidste år sælger vi glas ved indgangen, øl smager altid bedst af et rigtig glas. 

Vi mangler mindst 20 frivillige til at få Øllets Dag til at være en god dag for alle.  Der er ledige vagter fra kl 9.30-12 og fra kl 12-15 både til udskænkning og til salg af smage-glas, desuden hjælp til oprydning.


Vi kan bruge al den hjælp DU kan tilbyde, vi kvitterer med frokost, gratis smage-glas og en fantastisk ØL dag. Gå ikke glip af dette gode tilbud 


Hvis du kan hjælpe kontakt venligst Dorthe Thrane Carlsen - dtc(at)remove-this.stofanet.dk / mobil nr. 22 32 24 01.

Oplys i hvilket tidsrum du kan hjælpe, dit mobil nr. og T-shirt størrelse - hvis du ikke har en T-shirt fra Ølentusiasterne.


På forhånd STOR tak og højt skum

Øllets Dag udvalg

Seneste Aalborg-nyt - her i blandt lidt om de aktuelle tilmeldingsmuligheder

Men her øverst på vores side får du lige et hint om hvor du skal kigge hvis du vil vide noget om de arrangementer du kan tilmelde dig. Scroll lidt ned til "kommende aktivitet", hvor du kan læse alt om de kommende arrangementer / aktiviteter.

Tilmeldingen til august-mødet 24/8 i foreningshuset er i gang og forberedelserne til Øllets Dag 7/9 i Kedelhallen i Nordkraft er ved at være i slutprocessen.

Lokalafdelingens nye udlandsrejseformat foregår i uge 39. Årsmødet 26/10 foregår fra klokken 13:30 og det efterfølgende medlemsmøde med Bang & Harbo finder sted fra 15:00 til 17:15. Der er Julefætter 23/11 og hvis alt går vel, så er skal der vel også afvikles Flæsk, Øl og Bold på en hverdagsaften i december.

Der har i 2019 været afviklet 6 medlemsaktiviteter. Et hver eneste måned. Tilbageblik fra dem alle kan findes i "historiebogen" under tilbageblik i det afsnit der er tilegnet 2019

Der er fundet 4 gange månedens øl. I januar blev det Enigma Lupulin Monster IPA. I februar blev det Sort Soma fra Bang & Harbo. I marts blev det Lust for Life session IPA fra Ebeltoft Gaardbryggeri. Og i juni blev det Wiener Walzer fra Hjort Beer. Der blev hverken fundet en månedens øl i april eller maj.

 

 

KOMMENDE AKTIVITET

LOKALT:

24/8

Det flydende Skotland - slainte mhor - der er det skotske/gæliske udtryk for SKÅL.

Vi skal 24/8 på en rejse i Skotland fra syd til nord og fra øst til vest og smage 4 øl fra 4 bryggerier og 4 single malt whisky fra 4 destillerier. Meget forskellige i duft og smag og med historier tilknyttet.

Prisen for deltagelse er kr. 130,00 og tilmelding foregår som vanligt til flemming.hoejsgaard(at)remove-this.ale.dk, hvorefter I vil modtage en mail med kontooplysning til indbetaling af mødebetalingen.

Der var egentlig planlagt en tur til Århus denne dag, men på seneste bestyrelsesmøde valgte vi at udsætte turen til foråret 2020 og erstatte den med et møde med Skotland som omdrejningspunkt. Der er mærkværdigvis endnu ingen tilmeldte...

Vi planlægger til efter smagningen at bestille bord til spisning på en af Aalborgs gode ølrestauranter. Det bliver kl. 19.00, så ved tilmeldingen bedes I angive, om I har lyst til at deltage i spisningen. Spisningen indgår ikke i mødebetalingen.

LOKALT - REGIONALT - NATIONALT:

7/9 Øllets dag

Øllets Dag i Aalborg foregår lørdag den 7. september i Nordkraft kl. 10-15 i Kedelhallen. Sæt et stort kryds i kalenderen og sørg for at være tilstede når Danske Ølentusiaster i Aalborg og næsten 30 ølaktører fejrer Øllets Dag 2019 i Nordkraft i Aalborg.


Alle er velkomne, og for blot 25,- kr. for et smageglas kan du gå på opdagelse i øllets verden og få gratis smagsprøver på standene.

HØJT SKUM OG VI SES

Præsentation af feltet af deltagere foregår i tidsrummet 4/7 til 31/8 på vor Specielle FB-side om eventet @olletsdag.aalborg

Kom og mød Aalborg Beerwalk/VisitAalborg, Aalborg Haandbryggerlaug af 2004, Bang & Harbo, Basement Beer Bar, Bugtens Bryghus, Bøgedal, Bøgeskov Håndbryggershop, Carlsberg Danmark, Ebeltoft Gårdbryggeri, Frederikshavn Bryghus, Fur Bryghus, Hjort Beer, Humleplanten/Humleporten, Indslev/Ugly Duck, London Pub & One Pint, Løkken Bryghus, Munkebo, Nibe Bryghus, Nordic Brew & Ink, Rækker Mølle Bryghus, Søgaards Bryghus/Twoface, Tastyland, Thisted Bryghus, Ugelris Gaardbryggeri og Viborg Bryghus.

Del gerne så vi får budskabet ud til alle ØLglade nordjyder.

 

LÆS MERE om hvad der er foregået på Øllets Dag i Aalborg gennem årene...

UDLAND:

ØLrejse Zagreb uge 39

Efter stilstand på rejsefronten siden november 2015 arrangeres der nu igen udlandsølrejser fra Aalborg. Denne gang går turen til Zagreb i Kroatien sammen med Lokalformand Ole Riis Olsen.

Booking af fly og overnatning til lavest mulig pris er gået i gang. Det kan kun blive dyrere, hvis tilmelding udskydes. Det endelige tidspunkt er afrejse mandag morgen 23.9. fra Aalborg og hjemkomst samme sted fredag 27.9. om aftenen.

4 overnatninger på 3-stjernet hotel i Zagrebs centrum i gåafstand fra næsten alt seværdigt.

Fly: Aalborg-Zagreb retur over Amsterdam.

Pris for fly og overnatning i dobbeltværelse med morgenmad i priser fundet den 2/4:

ca. kr. 3.400.

Rejsefællesskab:

I princippet sørger man selv for flybilletter (det er billigere, end hvis en køber til en større gruppe), men det aftales, at alle flyver med samme fly. Som organisator booker jeg hotel til alle og jeg guider i Zagreb de første par dage, hvorefter deltagerne kender byen så godt, at sidste hele dag er fri alene eller i grupper.

Deltagerantal: mindst 6 og højst 16.

Hvad kan I forvente jer af Zagreb:

Kroatiens hovedstad er en centraleuropæisk by i lighed med Prag, Krakow og Budapest med et gammelt historisk centrum, der dog er mindre og mere overskueligt end Prag og Budapest. Især siden 2014 har der været en rivende udvikling af craft beer i Kroatien, mest i Zagreb men også langs kysten i f.eks. Porec, Split og Zadar. Øllet er af meget høj kvalitet og udviklingen er gået væsentlig hurtigere end i Danmark efter DØEs start.

Under besøget planlægger jeg en rundvisning og smagning på The Garden Brewery (ca. kr. 100,00), besøg på de bedste af Zagrebs craft beer barer og brygværtshuse samt guidet rundvisning til centrums seværdigheder til fods. Jeg har gjort det før med en lignende gruppe og jeg kan trække på en lokal journalist/ekspert på ølområdet, som vi kommer til at møde, hvis han er i byen.

Prisniveauet i Kroatien er noget lavere end i DK. En pint craft beer typisk kr. 20-30 på en bar.

Er der basis for en sådan ølrejse?

Kunne I forestille jer at deltage? Har I spørgsmål? Så mail uforpligtende (i første omgang) til oleriisolsen1(at)gmail.com - så jeg kan vide, om jeg skal arbejde videre med rejsen.

 

Ole Riis Olsen

Lokalformand, DØE Aalborg.

 

OBS! Se mere om mine tidligere arrangerede ølrejser på facebook Tordenkalvens Øl- og Kulturrejser Aars.

LOKALT:

26/10

Årsmøde og derefter ordinært medlemsmøde med Bang & Harbo (bemærk tidspunkterne).

Årsmødet, der afvikles efter vedtægterne, starter 13:30.

Derefter er der ordinært medlemsmøde. Denne gang handler det ligesom juni-mødet om at gå fra håndbryg til fantombryg. Ved oktober-mødet er det Bang & Harbo, som havde to øl med i finalen om Årets Danske Ølnyhed, det handler om. Det er planen der skal smages 6 af deres øl fra klokken 15:00 til 17:15...

Prisen for deltagelse er kr. 150,00 og tilmelding foregår som vanligt til flemming.hoejsgaard(at)remove-this.ale.dk, hvorefter I vil modtage en mail med kontooplysning til indbetaling af mødebetalingen.

LOKALT:

23/11

Den gamle byrådssal i Nørresundby er booket til Julefætter 2019.

 

 

SENESTE TILBAGEBLIK

Herunder har vi samlet Tilbageblik i form af lidt tekst og fotos fra vores fire seneste aktiviteter i 2018 og de seneste seks aktiviteter i 2019.

Vil du se flere tilbageblik kan du kigge i historiebogen, hvor det er muligt at læse om al aktivitet hos Danske Ølentusiaster i Aalborg samtlige 20 år...

 

 

 

 

 

4/6

Spændende foredrag med Hjort Beer, hvor vi hørte om Carsten Hjort Bjerres vej fra håndbrygger til fantombrygger LÆS MERE...

4/5

Skøn tur til vidunderlige Viborg med plads til 40 ølentusiaster. Der kom 20 afsted og de nød øllet, historierne og samværet i den dejlige domkirkeby. LÆS MERE...

6/4

Topmøde mellem de fem øverste jyske lokalafdelinger i Hørmested hos Erling Christensen med ca. 80 deltagere. Heraf 23 fra Aalborg. En hyggelig eftermiddag/aften med godt bryg og røverhistorier fra lokalafdelingerne. LÆS MERE...  

25/3

23 medlemmer deltog i TOP2smagningen, hvor de to øverst placerede i konkurrencen og afstemningen Årets Bryggeri blev smagt op mod hinanden. Der blev smagt 3 øl fra hvert bryggeri, og der skete det forunderlige at Ebeltoft vandt en klar sejr over Amager på 27-17. Aftenens første øl Lust for Life session IPA fra Ebeltoft Gårdbryggeri vandt også finalen over aftenens sidste øl Hr. Frederiksen fra Amager Bryghus - det skete med cifrene 12-8. Efter smagningen var der godt salg i det overskydende øl, der var nemlig købt ind til 50 deltagere. LÆS MERE...

 

 

25/2

Finaleølnyhedssmagning for femtende år i træk i Lokalafdeling Aalborg. Denne gang med 21 deltagere - det mindste antal nogensinde. LÆS MERE...

 

 

26/1

Ekstraordinært Årsmøde. De konstituerede topfolk blev lovformeligt valgt og den øvrige lokalbestyrelse genvalgt - for et enkelt medlems vedkommende, dog nyvalgt, ved et hurtigt afviklet møde godt styret af Per Støve. LÆS MERE...

26/1

ØL & OST ved Hardy Jensen og Ole Riis Olsen. 42 medlemmer nød 6 skønne øl og 6 lækre oste. Det var nogle fine kombinationer de havde fundet frem til. LÆS MERE...

 

11/12

Med den nye lokalformand til Flæsk, ØL og Bold hos Søgaards/Missing Bell...

ER I DER, AALBORG?

- En aften med FLÆSK, ØL OG BOLD på Missing Bell Brewpub.

Af Ole Riis Olsen, Lokalformand DØE Aalborg.

 

Klokken var 19.01 en tirsdag i december – og nu, nu, nu, nu skete det. Det var som at høre salig Gunnar i radioen, ham som de fleste ølentusiaster sagtens kan huske. Ja, nu, uden den forsvundne klokke, annoncerede Steen Knørr bistået af Søgaard hamselv, at banen var givet fri til knap 4 timer med fri adgang til alle fadølshaner, stegt flæsk, persillesovs, kartofler og rødbeder plus champions fodbold kørende for og bag.

Fri er så meget sagt. Vi havde forlods betalt kr. 275,00 for alle herlighederne, men man skulle have spist og drukket meget hjemmefra for, at det ikke var en fin deal. Rigeligt med mad og hele øltavlen plus den 3-retters juleøltavle til fri afprøvning.

15 var vi, ud af ca. 25 gange så mange lokalmedlemmer. ER I DER, AALBORG?, som flere bands råber fra scenen om sommeren i Skovdalen. Jaa, bliver der så råbt tilbage. De prøver igen: ER I DER, AALBORG? JAAAAAAAA, bliver der nu råbt tilbage. Havde vi spurgt om det samme den aften på Missing Bell, havde svaret utvivlsomt været JAAHH, fra nogle ganske få………vi fra den omliggende provins havde nok ikke følt os truffet. Men anyway. Tak til alle de passive medlemmer for, at vi kunne have en herlig aften. I må også gerne være med, til den aften og alle de andre, hvor entusiaster fortæller om nogle øl, de godt kan lide og giver jer mulighed for at smage, hvorfor. Det er jo det, det hele handler om. Øllet og alle dets former…..og hyggen og snakken og historierne, røver- eller ej.

Og øllet?......denne aften var Søgaards Årets Bryghus. De andre fra kanten af Sverige skal stå tidligt op og have vendt amagerstangen nogle gange, før de kan tackle Clockwork Orange Wit og Schwarzwälder Kirsch Stout, for ikke at tale om…………

Og fodbold? Ikke alle var specielt interesserede i det. Det var som underlægningsmusik og hverken Messi eller Eriksen vandt. Det gjorde flæsket, persillesovsen og ØLLET. Næste gang må vi vælge en kamp med forlænget spilletid og straffespark, så dommeren kan vente lidt længere med at fløjte af for ØLLET.

Se lidt flere fotos i tilbageblikket...

 

 

Endnu engang lykkedes det at lave en dejlig aften med juleøl, julemad og kinesisk lotteri i skøn forening. 72 glade ølentusiaster havde en hyggelig eftermiddag/aften sammen.

Det var den nye bestyrelses første arrangement sammen. Og de kunne oven i købet præsentere løsninger i forhold til de tunge poster i lokalafdelingen - der blev præsenteret ny konstitueret lokalformand, ny konstitueret lokalnæstformand og orienteret om ny mand som tilmelder og økonomimand...

Der blev spist lækker julemenu fra Vejgaardhallen. Uddelt 48 gevinster ved kineserlotteriet. Smagt 8 øl udvalgt af Gert, Ivan, Tommy, Anne Lise, Anne, Steen og Erik. En hyggelig aften i Den Gamle Byrådssal i Nørresundby hos Foreningshuset. LÆS MERE...

Efter Årsmødet var der besøg af Årets Bryghus gennem de 3 seneste år - Thisted Bryghus. Brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger kjeld Vang Lauritsen præsenterede 10 meget forskellige øl fra sortimentet.

De kom selvfølgelig også ind på hvordan bryghuset fra Thy bruger lokale ingredienser - blandt andet malt fra Gyrup og smagsgivere fra Thy Nationalpark og andre steder. LÆS MERE...

Der var Årsmøde 6/10. Tordenskjolds soldater var slidte efter at have kørt lokalafdelingen i mere end et årti og ønskede at andre overtager - ingen meldte sig til de tunge poster.

Det endte i en temmelig træls hårdknude og det eneste som kunne vælges var en gruppe der arbejder videre (for fra) med at finde nye frontpersoner for Aalborg.

Ivan Nørgård, Gert Svanborg Sloth, Anne Kettunen, Erik Westergreen og Kurt Freiheit - blev valgt til "jobbet". LÆS MERE...

NYHEDER - lokalt

Hjælp Danske Ølentusiaster med din udadvendthed og smittende entusiasme

 

Danske Ølentusiaster har brug for at de entusiastiske medlemmer viser glæden og passionen for øllet frem for andre mennesker, som jo er potentielle medlemmer.

 

Vi stiller som forening gerne op, når vi får en synlighedsmulighed. Gennem en årrække har vi taget forskellige udadvendte initiativer for at vise andre hvem vi er og hvad vi laver.

 

Vi har brug for hjælp fra baglandet. At vores medlemmer gør en aktiv indsats for at byde nye indenfor i vort entusiastiske foreningsfællesskab.

 

Byd endelig ind med din hjælp - der er brug for den...

Vi har brug for dig på Øllets Dag 7/9 i Kedelhallen på Nordkraft

- kontakt Dorthe via sms på 223 224 01 eller via mail dtc(at)remove-this.stofanet.dk

Ny Lokalformand i Aalborg siden januar 2019 er Ole Riis Olsen fra Aars. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2000 og gennem en årrække været aktiv i Tordenkalvens Øllaug i Vesthimmerland, hvor han også har været i front for deres øl- og kulturrejser til en lang række spændende øl-destinationer. Og han er aktiv hos Musikforeningen ved Halkær Kro & Kulturhus. Han er pensioneret lektor fra Vesthimmerlands Gymnasium & HF.

Ny Lokalnæstformand i Aalborg siden januar 2019 er Anne Kettunen fra Støvring. Hun har været medlem af Danske Ølentusiaster siden januar 2005. Hun har været i bestyrelsen hos løbeklubben AMOK. Arbejdsmæssigt er hun projektleder hos CGI Group i Nørresundby.


Den nye pengemand og tilmelder i Aalborg siden januar 2019, som har afløst Tommy, er Flemming Højsgaard fra Nibe. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2011. Han er frivillig hos Nibe Bryghus og pensioneret sekretariatsleder fra KMD i Aalborg.

NYHEDER - regionalt

2019 var muligvis sidste gang der afvikledes TOPmøde i Hørmested

I Nordjylland har vi igennem 5 år haft noget alle andre regioner har misundet os. Det herlige TOPmøde i Hørmested, der har givet mulighed for at ølentusiaster fra hele regionen kunne mødes og hygge sig sammen med godt øl i centrum. Den 6/4 var det muligvis sidste gang - Erling Christensen Møbler i Hørmested valgte i hvert fald at proklamere at de ikke stiller op næste år. Begrundelsen var at deltagerantallet er gået den forkerte vej...

Læs mere om TOPmødet HER. Og se tilbageblikket fra 2019 HER hvor 80 deltog og 23 fra Aalborg var med...

 

 

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

Vi er nået ind i midten af et skønt ølentusiastisk år - sommerøllet er klar til opskænkning og alle lokalafdelingerne bør være færdige med årsprogrammet, men som altid er der enkelte steder hvor de stadig er i fuld gang med at få enderne på plads. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mange flere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi har plusvækst, hvilket ser ud til at være en generel tendens i foreningen lige nu. Der er aktuelt 1028 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland, hvilket er hele hundrede og ti flere end på samme tid i fjor. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 11,98% plusvækst det seneste år. 59,77% personlige medlemmer og 20,33% husstandsmedlemmer og det procenttal burde jo have været 100 (så der er vist et eller andet der er gået galt i forbindelse med implementeringen af det nye medlemssystem). 23,46% kvinder og 76,54% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger... SKÅL & Højt Skum!

 

 

Der er i øjeblikket plus-tal i alle 7 nordjyske lokalafdelinger. Men det formodes at der fra centralt hold er lidt rod med tallene - det kan skyldes overgang til nyt medlemssystem...  

 

I Thisted er der aktuelt 13,58% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 276 lokale medlemmer og 6 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 26% kvinder og 74% mænd.

I Skagen er der plusvækst på 15,12%. Der er 96 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 39% kvinder og 61% mænd.

I Aalborg er der er der plusvækst på 11,78%. Der er 364 lokale medlemmer og 25 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 21% kvinder og 79% mænd.

I Frederikshavn er der er der plusvækst på 10,0%. Der er 97 lokale medlemmer og 13 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 24% kvinder og 76% mænd.

I Hjørring er der plusvækst på 9,54%. De har 75 medlemmer og 5 der har tilvalgt. Cirka 14% kvinder og 86% mænd.

I Fjerritslev er der plusvækst på 7,58%. Der er 64 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 13% kvinder og 87% mænd.

I Brønderslev er der cirka 22% kvinder og 78% mænd. Nogen har pillet ved typo3 så det ikke er muligt at se stigningen i procent.

Det ser ud til at der er lidt rod i tallene fra centralt hold, det formodes at det kan være overgang til nyt medlemssystem, men det må fremtiden vise. Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...


Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

305 nye medlemmer i DØE Nordjylland på 2½ år

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er samlet tilkommet 305 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske på 2½ år.

I 2019 er det indtil videre blevet til 38 nye medlemmer. 12 i Aalborg, 10 i Thisted, 8 i Skagen, 5 i Hjørring, 2 i Frederikshavn og 1 i Brønderslev...

I 2018 blev det samlet til 134 nye medlemmer i det nordjyske. 46 til Aalborg. 44 til Thisted. 13 til Hjørring (som dermed har fået næsten tre gange så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 11 til Frederikshavn. 8 til Skagen, 5 til Fjerritslev og 4 til Brønderslev. (De 3 du mangler i regnestykket er medlemmer bosat udenfor regionen, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland).  

I 2017 kom der 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i Nordjylland: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Der er altid plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her.

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

NYHEDER - nationalt

Tidligere havde vi mange landsnyheder på Aalborgs website, fordi lokalredaktøren mente at det ikke burde være nødvendigt at vente flere måneder på at næste nummer af ØLentusiasteN udkom (det var dengang ale-mail ikke udkom regelmæssigt, men det har Landsbestyrelsen heldigvis indset der skulle ændres på).

 

Vil du se de seneste nyheder, så kig i alemail eller under nyheder på ale.dk.

 

 

Danske Ølentusiaster har fået ny Landsformand

På Danske Ølentusiasters generalforsamling 23/3 2019 i Odense blev Klaus Rehkopff valg som ny landsformand - han afløste Hans Peter Jepsen, som har stået i front for foreningen de seneste 2 år. Du kan læse lidt om den nye landsformand og hans tanker om foreningen HER.

 

 

 

Efter generalforsamlingen ser Landsbestyrelsen således ud:

Landsformand: Klaus Rehkopff, Odense (nyvalg)

Økonomiansvarlig: Kim Hyttel, Horsens (genvalg)

Landsbestyrelsesmedlemmer: Jens Bekke, København (genvalg), Steen Christiansen, Rødovre (genvalg), Mette Radza Jensen, Rødovre (nyvalg), Astrid Olufsen, Vejle (genvalg), John Aabille, Århus C (genvalg).

ELEKTRONISK HISTORIEBOG

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 373
Antal medlemmer for et år siden: 333
Vækst det seneste år: 12.01%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 78.82%
Kvinder: 21.18%
Personlige medlemmer: 63.81%
Husstandsmedlemmer: 18.50%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (106) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (19) - 9210 Aalborg SØ (15) - 9220 Aalborg Øst (12) - 9230 Svenstrup J (17) - 9240 Nibe (17) - 9260 Gistrup (24) - 9270 Klarup (9) - 9280 Storvorde (4) - 9293 Kongerslev (2) - 9310 Vodskov (16) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (5) - 9380 Vestbjerg (2) - 9400 Nørresundby (36) - 9430 Vadum (5) - 9440 Aabybro (9) - 9510 Arden (2) - 9520 Skørping (7) - 9530 Støvring (14) - 9541 Suldrup (6) - 9560 Hadsund (10) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (5) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (3) - 9681 Ranum (0)
I alt 348 medlemmer.

 

 

Siden er senest opdateret 14. august 2019

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 11 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

 

Lokalformand

Ole Riis Olsen
Ansgarsvej 12
9600 Aars
4523984386
ole.riis.olsen(at)remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Anne Kettunen
Hulvejen 76
9530 Støvring
21717375
42562646
anne.kettunen(at)remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af syv medlemmer med Lokalformanden og Lokalnæstformanden i spidsen.

Tidligere Lokalformand Gert Svanborg Sloth fortsætter som Lokalredaktør frem til Årsmødet 2019 primært for at sætte nye folk ind i systemerne.

 

 

LOKALFORMAND

Ole Riis Olsen

Ansgarvej 12

9600 Aars

Mob.: 2398 4386

ole.riis.olsen(at)remove-this.ale.dk

 

LOKALNÆSTFORMAND

Anne Kettunen

Hulvejen 76

9530 Støvring

mob.: 2171 7375

anne.kettunen(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

MENIGE MEDLEMMER

 

LOKALWEBREDAKTØR

Gert Svanborg Sloth

Langgade 48

9000 Aalborg

Mob.: 2120 9699

gert.svanborg.sloth@ale.dk

 

ØKONOMIMAND & TILMELDER

Flemming Højsgaard

Solbakken 27

9240 Nibe

Mob.: 2913 2802

flemming.hoejsgaard(at)remove-this.ale.dk

 

ØLLETS DAG TOVHOLDER

Ivan Nørgård

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk

 

Erik Westergreen

Rosengården 20, 1. th.

9200 Aalborg SV

mob.: 23312103

westergreen(at)remove-this.gmail.com

 

Kurt Freiheit

Nørregade 26, 1. tv

9000 Aalborg

98160214

kfkurtfreiheit(at)remove-this.gmail.com

 

 

 

 

KALENDER

 

 

2019

 

Lørdag 26/1 Ekstraordinært Årsmøde + ØL & OST

Valg til Lokalbestyrelsen - de tunge poster skal besættes...

Bagefter er der ØL og Ost ved Hardy Jensen og Ole Riis Olsen.

 

Lørdag 2/2 Regions- og Stormøde i Danske Ølentusiaster

De tillidsvalgte i hele landet får mulighed for at mødes.

 

Mandag 25/2 Årets danske Ølnyhed smagning

De 8 udvalgte øl smages og der kan stemmes

 

Lørdag 23/3 Generalforsamling i Danske Ølentusiaster

Alle medlemmer har mulighed for at deltage - der skal vælges ny Landsformand

 

Mandag 25/3 TOP2 Årets Bryggeri.

Vi smager 3 øl fra Amager og 3 fra Ebeltoft som blev nummer 1 og nummer 2 i afstemningen

 

Lørdag 6/4 TOPmøde hos Erling Christensen i Hørmested

Du har mulighed for at møde - og hygge dig med - ligesindede fra hele regionen

 

Lørdag 4/5 Aalborg besøger vidunderlige Viborg

"Bryg & Brosten" og besøg på Viborg Bryghus. Mulighed for at besøge Ølluminati og Latinerly

 

Torsdag - Lørdag 23/5 - 25/5 Danske Ølentusiasters Ølfestival 2019

Den originale ølfestival

 

Tirsdag 4/6 En hverdagsaften med Hjort Beer

Tidligere DM i Håndbrygvinder Carsten Hjort Bjerre - nu kontraktbrygger - kommer på besøg

 

Tirsdag 2/7 ØLtelt ifm American Days på Racing Arena Aalborg

For femte år i træk er ølentusiasterne og udvalgte danske bryggerier til stede ved for-fejringen af Den Amerikanske Uafhængigheddag. I år optages C.W.Obels Plads af Tall Ships festligheder.

 

Lørdag 24/8 slainte mhor - skotsk øl- og whiskysmagning

Vi mangler lige lidt detaljer før vi kan sætte en tilmelding i gang.
Århus-turen, der tidligere var programsat denne dag er udsat til foråret 2020.

 

Lørdag 7/9 Øllets Dag i Nordkraft

Vi håber at lave lige så stort et brag som sidst. Denne gang har vi hele kedelhallen i Nordkraft

 

4 dage i uge 39 ØLrejse til Zagreb

Ole viser vej til nye eventyr. Tidspunktet er afhængig af flypriser

 

Lørdag 26/10 Årsmøde og efterfølgende ordinært medlemsmøde

Besøg af Bang & Harbo smagning af deres øl og foredraget "fra håndbrygger til fantombrygger"

 

Lørdag 23/11 Julefætter 2019

Der arbejdes på det...

 

En hverdagsaften med Flæsk, ØL og Bold

Steen Knørr er igen i front i dette snart historiske projekt


 

Ovenstående er ikke hele programmet. Og vi tager forbehold for mulige ændringer.

Der skal lige helt styr på aftaler og lokaler og aftaler. Der er stadig nogle huller, men der arbejdes hårdt på det.

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn til planlægning

og indkøb...

 

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

 

Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en uge før arrangementet - så tilmeld dig i god tid.

TILMELDING foregår bindende og senest en uge før arrangementet til Flemming Højsgaard via flemming.hoejsgaard(at)ale.dk

 

 

Forhåndsbetaling foregår

- SÅ SNART DU HAR MODTAGET MAIL OM OPTAGELSE

til KONTO 9280  458 560 9396
Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

 

 

 

Lokalafdelingen får mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

El Mariachi

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

London Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

Søgaards Bryghus / Missing Bell Brewpub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 20% rabat ved køb af øl. Rabatten gælder for kortindehaveren og ikke med andre tilbud.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

Lidt om Landsforeningen...

 

 

 

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Der er blevet åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af det næste nummer # 111 er i fuld gang.

 

 

 

Seneste nummer af foreningsbladet ØLentusiasteN # 110 udkom i juni/juli 2019. Skønt med endnu et godt blad med masser af timers læsning.

 

 

Ret dine medlemsoplysninger

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger", og du har adgang til at rette dine medlemsoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

Andres arrangementer

Nu er det heldigvis ikke kun Danske Ølentusiaster som laver ølrelaterede arrangementer. Flere Udskænkningssteder og Indkøbssteder samt andre aktører står bag interessante tiltag.

Vi skriver hellere end gerne om hvad der er i gære i forhold til øl arrangementsmæssigt i Aalborg og omegn...

Desværre sker det bare alt for sjældent at vi informeres i god tid om ølmæssige aktiviteter eller begivenheder. OG - får man ingen info, så kan man heller ikke videreinformere!

Vi vil så gerne informere bredt om hvad der foregår - men vi kan jo kun formidle det vi har kendskab til - så hjælp os...

Bad Seed Beer Fest 17/8

Bad Seed Brewing, som i fjor vendte hjem til Nordjylland for at slå sig ned i Gudumholm har 17/8 sat sig for at præsentere det allerbedste øl i Danmark på Studenterhuset i Aalborg. De har samlet det de selv synes er de allerbedste bryggerier i landet. Femten bryggerier der innoverer, eksperimenterer og er med helt i front på den danske ølscene. Der kan købes billet til 2 sessions som hver varer 4 timer. Prisen er 315 kroner for hver session.