Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Danske ølentusiasters Lokalafdeling Aalborg er en af i alt 50 lokalafdelinger. Vil du vide mere om lokalafdelingen, så er det en god idé at smutte ind forbi vores undersider...

Gennem flere år har vi brugt forsiden på vort lokalwebsite som en formidlingskanal, hvor såvel aktuelle nyheder samt kommende aktivitet og tilbageblik er blevet samlet. Det har betydet at siden med tiden voksede sig stor og fyldig og svært overskuelig...

Tesen har været at folk skulle lokkes ind på undersiderne med et billede og en tekst. Fremadrettet vil vi blot håbe på at folk af sig selv finder der hen hvor tingene ligger. Nu er der ryddet op - så må vi se om det virker...

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig lidt klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som vi er så langt med at de er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig DEN ELEKTRONISKE HISTORIEBOG over mere end 20 års ølentusiasme i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter gennem alle årene.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den skal løbende opdateres af det lokale ølmærkeudvalg.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen.

 

 

 

En stor del af arbejdet omkring medlemmerne foregår i foreningens sekretariat som ligger på Østsjælland.

Tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort.

Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen.

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

Sort Humør, Sort fremtid og Sort øl den 22. januar 2022

Den 22. januar 2022 inviteres I til endnu et spændende medlemsmøde i lokalforeningens tegn. Kom og hør hvad der sker i Danske Ølentusiater, både på kort og lang sigt, når vi får besøg af DØE's landsformand, Klaus Rehkopff. Klaus vil under overskriften Sort Humør, sort fremtid og sort øl bl.a. komme omkring spørgsmålene: Har vi stadig en berettigelse, hvad vil fremtiden bringe, og hvad synes du foreningen skal gøre fremover? Der vil således være lejlighed for lokalafdelingens medlemmer til at stille sine spørgsmål til landsformanden. Og ikke mindst så skal vi smage på landsformandens 8 sorte favoritter.

Arrangementet afholdes i Foreningshuset, Torvet 5, Nørresundby kl 14-18.

Denne gang giver vi muligheden for, at du kan fravælge mad til arrangementet:

Du kan således tilmelde dig til kun smagning til 125 kr samt tilkøbe en sandwich til 50 kr.

Tilmelding via https://doeaalborg.nemtilmeld.dk/ senest den 13. januar kl. 23.59.

Øl, bold og flæsk på Søgaards bryghus d. 8/12

Traditionen tro afholdte Søgaards bryghus Øl, bold og flæsk. I år var det onsdag d. 8/12 kl. 18, hvor bryghuset serverede a libitum øl fra kl. 18 til dommerenes slutfløjt og serveret stegt flæsk og persillesovs undervejs.

Læs mere i tilbageblikket.

Julefætter og ølsmagning med håndbryggerne den 27. november

Vi afholdte Julefætter i Foreningshuset i Nørresundby den 27. november kl. 14-18.

"Julefætter" er lokalafdelingens svar på en julefrokost, som foruden en masse lækkert øl serveres der en traditionel julemiddag undervejs og der afholdes et lotteri med spændende øl præmier.  

Vi fik besøg af Jakob Bille Petersen og Oldermand Kim Skals fra Aalborg Håndbryggerlaug.

Læs mere i tilbageblikket.

Årsmøde og Ølsmagning d. 16. oktober kl. 14-18

Brygmester Peter Kaj Knudsen, Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri
Brygmester Peter Kaj Knudsen

Lørdag d. 16. oktober afholdte vi i Foreningshuset i Nørresundby Årsmøde jfr. vedtægterne fra kl. 14 og 1-1,5 time frem, som er gratis for alle medlemmer, undervejs bliver der serveret øl.
Læs mere om Årsmødet i tilbageblikket.

Umiddelbart efter at årsmødet var slut, fik de der havde tilmeldt sig arrangementet med Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri serveret en let anretning mad inden selve ølsmagningen startede.
Læs mere om ølsmagningen i
tilbageblikket.

Ølsmagning med Frederikshavn Bryghus lørdag d. 28/8

Lørdag d. 28/8 blev der afholdt ølsmagning på Café Frederiksberg med Frederikshavn Bryghus. Det var brygmester himself Tom Schafferhans bistået af Peter Fly (øldommer) der præsenterede et bredt sortiment af bryggeriets øl, samt et par interessante nyheder, der ikke er kommet til salg endnu, meget mere om det senere.

Der var 30 glade ølentusiaster der fik en kyndig gennemgang af de enkelte øl, hvad angår brygteknikker, farve- og smagsnuancer.

Læs mere i tilbageblikket.

Gavlmalerier og dåseøl, version 2, lørdag den 19. juni

Endelig blev det muligt at mødes fysisk igen og for at være på den sikre side havde bestyrelsen valgt at arrangere et udendørsarrangement. Faktisk var det en gentagelse af et tidligere succesfuldt arrangement fra 2018, Galvmalerier og dåseøl. Derfor var det version 2 denne gang. Konceptet var det samme som 2018: Vi blev guidet rundt til gavlmalerier og smagte dåseøl, men indholdet nyt: Ny rute og andre dåseøl.

Således troppede 30 medlemmer i højt humør op foran hovedindgangen til Musikkens hus lørdag den 19. juni kl 14. Det var en varm og lummer eftermiddag, heldigvis vi fik lidt vand fra oven at køle af på under turen rundt i Aalborg.

Læs hele tilbageblikket her.

Online Ølsmagning med Det Lille Bryggeri d. 17. april

Lørdag den 17. april kl 14 til ca. 17 afholdte vi endnu en ølsmagning denne gang ingen ringere end af Årets bryggeri 2020: Det Lille Bryggeri 

Til smagningen præsenterede Brygmester René Hansen 8 af sine øl. Dette kan I læse meget mere om under vores tilbageblik.

Online Ølsmagning med Ølluminati d. 13/2-21 kl. 14-16

Lørdag d. 13 februar kl. 14-16 afholdte vi en online ølsmagning med Theis fra Ølluminati Brewbar fra Viborg.

I de to timer som smagningen varede, præsenterede Theis 6 øl á 33 cl. undervejs:

Flat Earth Pale Ale, en Amerikansk Pale Ale på 5%

French Revolution Saison, en Saison på 5,6%

Smoking Black Jesus, en Black Steam Beer på 4,6%

Mussels from Brussels, en Belgisk Strong Ale på 10%

Mad Mas 500 Extreme IPA, en Amerikansk IPA på 6,4%

Don Domingo, en Imperial Stout på 10,3%

Læs mere om arrangementet under vores tilbageblik.

Tilbageblik Årsmøde 2020

Årsmøde 2020
Årsmøde 2020

Lige inden forsamlingsforbuddet blev ændret, nåede lokalafdelingen at afholde årsmøde den 24. oktober.

Pga. af coronarestriktionerne var der ikke ølsmagning efter mødet.

Bestyrelsen havde i stedet sneget en miniølsmagning ind i selve årsmødet, så vi havde en ganske fornøjelig eftermiddag.

Læs mere om årsmødet her.

Hæder til lokalafdelingens indstilling til årets bryggeri, Krenkerup Bryggeri

Der er måske endnu en grund til, at lokalafdelingen valgte at indstille Krenkerup Bryggeri til årets bryggeri, for den 11. november har Krenkerup Bryggeri vundet 2 guldmedaljer ved European Beer Star. Det gør Krenkerup Bryggeri til 5-dobbelt guldvinder ved European Beer Star. I konkurrencen deltog 2.036 øl fra 42 lande på tværs af alle kontinenter.

Overrækkelsen der normalt finder sted på Brau Beviale i Nürnberg, Tyskland, fandt i år sted online, Krenkerup vandt kategorierne ‘Smoke Beer’ og ‘English-Style Brown Ale' med hhv. Krenkerup Rauch og Krenkerup Brown Ale.  

Tidligere har bryggeriet fået guldmedaljer for 'Rauch', 'Krenkerup Doppel Bock' og ‘Krenkerup Stout.

I kan læse meget mere på bryggeriets hjemmeside https://krenkerupbryggeri.dk/

Læs mere om de indstillede bryggerier til Årets Bryggerier og stem her.

Dansk Ølmærke 2020 uddelt

Bisgaards Vinhandel i Støvring
London Pub

I september og oktober måned fik vi langt om længe uddelt Dansk Ølmærke 2020.

Uddeling var oprindeligt sat til at være et medlems arrangement til afholdelse i slutningen af marts måned, men måtte i al hast udskydes pga. nedlukningen ifm. Corna pandemien.

Lørdag d. 19/9 uddelte vi Dansk Ølmærke til Bisgaards Vinhandel i Støvring, hvor Evan og Michael tog imod. Derefter gik turen til Aalborg, hvor vi uddelte ølmærker til London Pub, Vinspecialisten, Søgaards Bryghus / Two Face hvor Peter Vad Godtberg tog imod, John Bull Pub og Basement Beerbar.

Et par uger senere kom turen så til Duus Vinkælder og Skjold Burne i Års (Trappist.dk), for at slutte af med Wildebeest Gastropub.

ET STORT TILLYKKE SKAL NATURLIGVIS LYDE TIL ALLE VINDERNE!

Vinspecialisten
The Missing Bell, Two Face
John Bull Pub
Basement Beer Bar
Duus Vinkælder
Skjold Burne i Års, Trappist.dk
 
 

 

 

26/8-20 Virtuel Ølsmagning

I starten af juni opstod der en ny mulighed for at Aalborgs lokalbestyrelse kunne diske op med et alternativ til den sædvanlige fejring af Øllets Dag. Nordjysk Mad & Turisme afvikler hvert år Nordjysk Madfestival og de ønskede at samarbejde med foreningen om at lave en ølsmagning i forbindelse med denne begivenhed.

Efter de gode erfaringer med lokalafdelingens virtuelle ølsmagning i maj besluttede vi at lave en stor virtuel ølsmagning, hvor deltagerne kommer Nordjylland Rundt.

I samarbejde med Nordjysk Mad & Turisme afviklede vi onsdag 26/8 i tidsrummet kl.19-21.00 Virtuel Ølsmagning - “Nordjylland Rundt“ ved Nordjysk Madfestival.

Ølsmagningen blev sendt "live" fra KAFFeFAIR i Aalborg med live-indslag fra de 7 deltagende nordjyske bryggerier. Deltagerne i smagningen sad enten - trygt og Covid-19 frit - hjemme foran egen computer, eller under kontrollerede former på bryggerierne der deltog.

Smagningen blev afholdt via platformen Zoom, og kort før vi gik i luften valgte vi at optage, og det er derfor snart muligt at se eller gense "udsendelsen". Aftenens oplagte vært var Lars Bech og den store overraskelse var uddelingen af Den Regionale Ølpris til Aalborg Haandbryggerlaug af 2004.

De 7 bryggerier var:

 

 

Der blev solgt 91 smagskasser og ud over dem der sad og hyggede sig derhjemme blev der afviklet smagning hos Frederikshavn Bryghus, Løkken Bryghus, Sæby Bryghus og Ålbæk Håndbryggeri. Opbakningen var stor, hvilket vi er vildt glade for.

Der blev hygget igennem i studiet og vi håber at entusiasmen kunne mærkes hos alle der var med i smagningen. Vi har besluttet at dele herlighederne med jer - og I kan NU se "udsendelsen" via vores YouTube-kanal. Se den HER.

Vor facebookgruppe er fyldt 8 år og har mere end 700 medlemmer - hjælp os med at få flere med

 

 

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg, der blev lanceret 1. april 2013, nærmer sig sin 9  års fødselsdag. Det eneste vi ønsker os er flere medlemmer - både i gruppen og i foreningen som sådan.

Facebookgruppen skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til www.ale.dk/aalborg/

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er DU på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet. Det vil vi gerne opfordre til...

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Vores gruppe skal gerne blive stedet hvor man bliver oplyst hvad det er der sker i ølmiljøet i Aalborg & omegn - og det må I meget gerne hjælpe med at få til at ske...

ELEKTRONISK HISTORIEBOG

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

LOKALAFDELING AALBORG

GRUNDLAGT 7. SEPTEMBER 2002
Lokalformand

Anne Kettunen
Hulvejen 76
9530 Støvring
21717375
42562646
anne.kettunen@remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Ivan Nørgård
Langersvej 10
9000 Aalborg
98166887
21418987
ivan.noergaard@remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Erik Westergreen
Fenris Allé 47
9230 Svenstrup J
23312103
23312103
erik.westergreen@remove-this.ale.dk
Kasserer

Flemming Højsgaard
Solbakken 27
9240 Nibe
29132802
flemming.hoejsgaard@remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af fem medlemmer med Lokalformanden og Lokalnæstformanden i spidsen.

 

 

LOKALFORMAND

Anne Kettunen

Hulvejen 76

9530 Støvring

Mob.: 2171 7375

anne.kettunen@remove-this.ale.dk

 

LOKALNÆSTFORMAND

Ivan Nørgård

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

ivan.noergaard@remove-this.ale.dk

 

LOKALREDAKTØR

Erik Westergreen

Fenris Allé 47

9230 Svenstrup J

Mob.: 2331 2103

erik.westergreen@remove-this.ale.dk

 

KASSERER

Flemming Højsgaard

Solbakken 27

9240 Nibe

Mob.: 2913 2802

flemming.hoejsgaard@remove-this.ale.dk

 

Preben Adriansen

Paletten 6

9200 Aalborg SV

Mob.: 2145 2754

 

 

Tilmeldingsprocedure

Den nye bestyrelse har lanceret et nyt tilmeldingssystem som burde gøre det nemmere for alle implicerede parter. Se mere via linket:

https://doeaalborg.nemtilmeld.dk/

 

 

Se nyhedsbrevene

Det kan være træls ikke at kunne de seneste nyheder fra lokalafdelingen. Herunder er der en lille hjælp - en genvej... Find nyhedsbrevene sendt til medlemmerne HER.

 

 

 

 

 

Lokalafdelingen får mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Der er blevet åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen. # 122 er på vej ud i medlemmernes postkasser, og Ole og kompagni er som altid i fuld gang med produktionen af kommende numre.