Aktiviteter - Danske Ølentusiaster
Aktiviteter

Danske Ølentusiaster er en meget aktiv forening.

Foreningen er opdelt i regioner, som igen er opdelt i lokalafdelinger, der står for afholdelse af medlemsmøder m.m. Medlemsmøderne arrangeres ofte som tematiske ølsmagninger, f.eks. smagning af forskellige portere, forskellige påskebryg eller forskellige skotske øl, men kan også have temaer som håndbrygning, mad & øl eller bryggeribesøg.

Der er også årsmøder i regioner og lokalafdelinger, foreningens årlige generalforsamling og ,ikke mindst, foreningens fantastiske ølfestivaler.

Deltagelse i foreningens arrangementer er kun for medlemmer.

Alle disse arrangementer kan findes under Arrangementer

Foreningen har siden december 1998 udgivet et magasin, ØLentusiasteN, der, fra en forholdsvis beskeden start, har udviklet sig til et virkeligt kvalitetsmagasin, der kommer rundt om alle aspekter af øllets verden - bladet udsendes kun til medlemmer - se under ØLentusiasteN.

De mere udadvendte aktiviteter tegnes tydeligst af de årligt tilbagevendende Ølfestivaler. Efter en lille, men hyggelig, festival i Remisen i 2001, er interessen nærmest eksploderet, så det samlede besøgstal nu ligger i omegnen af 13.000. Læs om denne  under Festivaler.

Andre udadvendte aktiviteter er Dansk Ølmærke, som er en kvalitetsmærkning af danske værtshuse, Årets danske Ølnyhed, som bygger på en årlig afstemning blandt foreningens medlemmer, og Øl og Mad Prisen, som fokuserer på den stigende interesse for det gode øl og god mad.

Herudover er Danske Ølentusiaster repræsenteret i Forbrugerrådet (www.forbrugerraadet.dk), og arbejder i øvrigt på alle niveauer for et frit og kvalitetspræget udbud af øl.