Kriterierne

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

  • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
  • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
  • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
  • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
  • Dedikation og tæft for det gode øl
  • Et egentligt og opdateret ølkort
  • Personale med ølviden
  • Øl serveret ved rette temperatur
  • Gæstehaner
  • Udskiftning af øllet f.eks. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
  • Øl serveret i korrekte glas
  • Mad og øl
  • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.