Grossister og importører - Danske Ølentusiaster
Grossister og Importører

Listen herunder omfatter leverandører til bryggerier og detailhandel. Grossister og importører har ikke, hvis det ikke tydeligt er angivet, salg til privatpersoner. 

Hvis du ønsker at få dit firma på listen bedes du  sende alle nødvendige oplysninger til redaktøren på adressen mogens.johansen@remove-this.ale.dk


Beer Factory

Højvangsalle 26
6800 Varde
Tlf.: 7521 0425
URL:
Mail: beerfactory@remove-this.mail.dk

Åbningstider:

Beer Factory har indgået aftale med Castle Malting om salg af belgisk malt samt gær og humle i Danmark. Forhør nærmere på beerfactory@remove-this.mail.dk.

Mikkeller. Et af verdens bedste bryggerier har lavet samarbejde med Beer Factory om salg af Mikellers produkter i Danmark. Udover deres Stateside India Pale Ale laver de nyklassiskerne Jackie Brown Ale og Beer Geek Breakfast Stout. 

Samsø Bryghus har de indgået aftale med om salg af deres foreløbig 6 økologiske øl udenfor ferieøen. Deres øl er overgæret og meget inspireret af den engelske og belgiske brygstil. De 6 varianter er Ale, Classic, Brown Ale, Stout, Hvede og Hyldeknægt.

Duelund Bryglade ved Kjellerup. De har fået forhandlingen fra ovenstående, og der er i første omgang tale om en Russian Imperial Stout, kaldet KNARK og på 7,4 %. En stærk øl men venlig og afbalanceret tilføjet et elegant og blødt skum. Smagen er overraskende mild, - eftersmagen ligeså overraskende stærk og lang. Chokolade, kaffe, blommer, lakrids og andre af de mørke smage er tydelige, og det hele stammer fra humle og malt, udviklet med flere slags gær.

Russian Imperial Stout drikkes alene, til kaviar fra Beluga-støren eller til chokoladekage i henhold til traditionen, men den går også fint sammen med søde desserter i almindelighed.

Meld dig til Beer Factorys nyhedsbrev på beerfactory@remove-this.mail.dk Så får du løbende nyt om øl og begivenheder.

Beer Factory er et firma, der har specialiseret sig i import af tyske, belgiske, Schweiziske og tjekkiske øl med videresalg til detailhandlen, hoteller, restauranter og værtshuse for øje.

Endvidere forhandler de øl fra de 5 danske mikrobryggerier Mikkeller, Samsø Bryghus, Duelund Bryglade Grauballe Bryghus og Warwik Bryghus

Beer Factory har følgende importaftaler:
  • Tyske Kulmbacher Brauerei. Import af øl fra Kulmbacher, Kapuziner, EKU og Mönchshof.

  • Tyske Lauterbacher. 12 spændende øl fra Bayern.

  • Tyske Pinkus Müller. 6 varianter af god økologisk øl.

  • Belgiske Cantillon. Import af Gueuze, Lambic og Kriek.

  • Belgiske Silly. Import af forskellige typiske og atypiske belgiske øl.

  • Belgiske Slaapmutske. Spændende varianter fra et mikrobryggeri, der brygger på licens hos de store.

  • Belgiske Reinaert. Bryggerens egne kreationer fra licensbryggeriet Proef.

  • Belgiske Lozen Boer. Et specielt koncept lavet til en af Belgiens mest anerkendte restauranter.

  • Tjekkiske Pivovar Benesov - Ferdinand. Import af ølserien Ferdinand.

  • Schweiziske BFM. En fantastisk spændende ølserie fra en af Schweiz' mest spændende mikrobryggere.


Beer Factory har endvidere indgået samarbejde med My Beer om salg og distribution af belgiske øl fra "Brasserie d´Ecaussinnes". Ølserien hedder Ultra, og det er eksempler på det bedste fra den belgiske brygtradition.


Beer Factory
bruger det danske pantsystem. Det betyder, at flasker købt hos Beer Factory kan indløses mod betaling i almindelige detailforretninger.


Belgisk Ølimport

Rådegårdsvej 4
4733 Tappernøje
Tlf.: 2942 1755
URL: www.belgianbeer.dk
Mail: lars@remove-this.belgianbeer.dk

Åbningstider:
I sommerperioden efter aftale, ring eller skriv til dem.

Engros salg af fra De Regenboog ´(´tSmisje), Radermacher (jeniver øl) og Alvinne (mindre entusiastisk "hobby" bryggeri).
Se udvalget på www.belgianbeer.dk.


Depot Danmark

Industrivænget 4
4540 Fårevejle
Tlf.: 5381 1830
URL: www.depot-danmark.dk
Mail: info@remove-this.depot-danmark.dk

Åbningstider:

Depot Danmark er en uafhængig kæde af drikkevareleverandører. De leverer øl, vand, mm. fra en bred skare af danske og udenlandske bryggerier og tapperier.


Drikkeriget I/S

Postvej 101, Foldby
8382 Hinnerup
Tlf.: 2769 6617
URL: www.drikkeriget.dk
Mail: info@remove-this.drikkeriget.dk

Åbningstider:

Drikkeriget er en ølimport, som allerede fra sin spæde start har haft en klar vision - at importere det ypperste øl fra amerikanske mikrobryggerier i små mængder til salg i specialhandlen rundt i det ganske land.

Denne helt simple vision garanterer kvalitet frem for kvantitet, samtidig sikrer det adgang til det nichemarked, hvor Drikkeriget hele tiden er på forkant med de sidste nye dråber. 

Drikkerigets opskrift har allerede nu bevist sit værd med flere enestående aftaler med nogle af de bedste og mest innovative bryggerier på amerikansk grund.
 
Bag Drikkeriget står to af Danmarks mest velbevandrede øl-ildsjæle, som tilsammen udgør en konstellation af entusiasme, iderigdom og viden. De 3 vigtigste ingredienser i det nye øl-rige.


Eliška


6100 Haderslev
Tlf.: 2991 0845
URL: www.eliska.dk
Mail: eliska@remove-this.eliska.dk

Åbningstider:

Eneste forhandler af øl fra Tjekkiet, fra bryggerierne Svijany, Rohozec, Litovel og Holba.
Engrossalg af flaskeøl, fadøl, dåseøl og gaveæsker.
Formidling af bryggeribesøg med rundvisning og ølsmagning.
Eliška holder selv ølsmagninger for interesserede grupper.


Føroya Bjór Agentur Danmark

Mejlgade 46 1 th
8000 Århus C
Tlf.: 2094 8145
URL: www.bjor.fo/DK
Mail: agenturdk@remove-this.foroyabjor.fo

Åbningstider:

De har agentur på alle øl fra bryggeriet Føroya Bjór fra Færøerne fra
1888, Vædder, Classic, Guld, Slupp, Black Sheep, Sct. Brigid Ale, Green
Island Stout samt Påskebryg og Juleøl.


Hop Bottle Brewery

Svendsgade 10, 3. th.
7100 Vejle
Tlf.: 8152 6760
URL: www.hopbottlebrewery.com
Mail: hey@remove-this.hopbottlebrewery.com

Åbningstider:
Ikke åbent for salg til private.

Deres øl kan bl.a. købes på Charly´s Pub i Vejle.


House of Beer A/S

Vesterfælledvej 100
1799 København V
Tlf.: 3327 3333
URL: www.houseofbeer.dk
Mail: houseofbeer@remove-this.houseofbeer.dk

Åbningstider:

House of Beer A/S blev stiftet som selvstændigt aktieselskab i 2002 med Carlsberg Danmark som eneste ejer. Fra starten var der fokus på kvalitetsøl, viden om øl og godt købmandskab. Selskabet blev stiftet for at imødekomme den voksende interesse for udenlandske øl. Siden sin stiftelse har House of Beer spillet en central rolle i udviklingen. Takket være en arbejdsom og dygtige stab, blev mærker såsom Franziskaner, Hoegaarden, Leffe, Guinness, Stella Artois og St. Christoffel hurtigt udbredt overalt i landet og selvom disse nu har nogle år på bagen, har disse øl stadigt et loyalt publikum.

House of Beer har dog hele tiden været stærkt bevidst om vekselvirkningen mellem et godt grundsortiment og en kontinuerlig introduktion af nyheder. Deres erfaring er nemlig at meget af interessen omkring det udenlandske øl, er drevet af nysgerrighed og eventyrlyst. Derfor arbejder House of Beer hele tiden for at etablere nye samarbejdsaftaler med udenlandske bryggerier med henblik på import og distribution.

De har således ikke hvilet på laurbærrene og de har været villige til at løbe en risiko for at skaffe godt øl til deres kunder. Et godt eksempel er etableringen af makkerskabet med det hæderkronede Brooklyn Brewery i 2004. Det var det første samarbejde nogensinde, mellem en dansk importør og et amerikansk mikrobryggeri, vel og mærke uden fordyrende udenlandske mellemhandlere. Det var en stor satsning, men heldigvis har danskerne taget overordentligt godt imod produkterne fra Brooklyn.

House of Beer indgik for første gang i 2005 et samarbejde med et dansk mikrobryggeri, hvilket åbner døren for at de nu også kan tilbyde dansk håndværksbryg. Grunden til at de har ventet med at føre danske produkter i vores sortiment har helt enkelt været, at vi har valgt at stille høje krav til både kvalitet og levering. Det nyåbnede Gourmet Bryggeriet kunne med deres høje kvalitet og en tilstrækkelig kapacitet leve fuldt op til disse krav og derfor indgik de fornyeligt et samarbejde om distribution af deres øl.  

House of Beer er også frontløbere i oplysningen og udbredelsen af viden om øl. Allerede i 2003 lancerede de en meget informativ webside om deres produkter, hvor også grundviden om øl er tilgængeligt for alment interesserede. I slutningen af 2005 udvidede de denne strategi med det innovative og meget roste smagshjul.

I dag kan House of Beer tilbyde mere end 40 produkter fra 13 lande. I deres sortiment finder du gode repræsentanter indenfor de vigtigste øltyper. Du finder udførlige beskrivelser om alle deres produkter på denne webside.


Hugo Nielsen Internatonal ApS

Alsvej 4A, 6.1
2970 Hørsholm
Tlf.: 2851 3483
URL: hugonielsen.com
Mail: tp@remove-this.hugonielsen.com

Åbningstider:

De er eksklusiv importør og distributør af russisk specialøl fra det prisvindende bryghus Victory Art Brew (https://victoryartbrew.com/en/). De har et bredt sortiment indenfor øl, vin, spiritus, kaffe, te, konfekture og delikatesser.


Larsons Lækkerier v/Christoffer Larson

Samsøgade 12, 2.tv.
9000 Aalborg
Tlf.: 2861 2696
URL: www.facebook.com/LarsonsLaekkerier
Mail: chlarson@remove-this.gmail.com

Åbningstider:

Larsons Lækkerier en en uafhængig importør/distributør af øl fra Norge og omliggende områder til Danmark. Hovedsageligt sælger de øl gennem butikker og serveringssteder, men det er også muligt at bestille direkte. Bestillinger sendes til chlarson@remove-this.gmail.com.

Der er fem øl fra TYA Bryggeri, Årdal i deres sortiment. Dette er øl som kan fås både på flaske og fustage. Huldra er en Amerikansk Blond Ale på 4,7%, Tind er en Weissbier på 4,7%. Fall er en Session IPA på 4,7%. Industri er en Dry Stout på 4,5%. Fjord er en Amerikansk Wheat Beer på 4.7%.

Desuden har de fem øl fra Svalbard Bryggeri, verdens nordligste ølbryggeri. Disse øl kommer på dåse, men er interessen stor nok, vil de også tage dem hjem på fad. Spitsbergen Pilsner er på 4.7%. Spitsbergen Weissbier er på 4,7%. Spitsbergen Pale Ale er på 4.7%. Spitsbergen IPA er på 7%. Spitsbergen Stout er på 7%.


Sofielyst Bryghus

Holbæk Landevej 42
4350 Ugerløse
Tlf.: 23807241
URL:
Mail: sofielystbryghus@remove-this.gmail.com

Åbningstider:
Bestilling og anden kontakt aftales på telefon eller e-mail

Salg til private og specialbutikker og ølbarer.

Sofielyst Bryghus åbnede efter flere års opsøgende arbejde i Sydtyskland i begyndelsen af 2010. Formålet er og var at give danskerne en mulighed for at opleve det lidt oversete tyske øls mangfoldighed. Specielt øl fra de bedste uafhængige og privatejede bryghuse og enkelte destillerier i Bamberg-regionen og Bayern. Øllet importeres primært til de bedste specialbutikker og ølbarer i Danmark. Det er blandt andet den allerfineste øl (www.ratebeer.com) fra bryggerierne Hummel, Spezial og Aying, men også klosterbryggerierne Andechs & Trunk.

I Bayern og især Oberfranken er øllets verden stadig Spitzenklasse. Godt og vel 200 hånd- og mikrobryggerier producerer mere end 1000 forskellige øl, alene i Oberfranken.

Sofielyst Bryghus har opbygget stærke relationer til bryggerierne og lokale aktører på ølmarkedet i regionen og kender brygprocesserne og bryggerne. Blandt andet fordi de selv henter deres øl og har deres gang på bryggerierne, deres værtshuse og Biergarten. Via deres kontakter og samarbejdspartnere på stedet kan de hjemtage øl mindst en gang pr. måned året rundt og fra en overvejende del af bryggerierne.
Der hentes øl på flaske og fade, herunder de traditionelle træfade hvor spunsen slås ind, når der tages hul på et nyt fad.

Sofielyst Bryghus har oprettet en såkaldt åben Øl-klub, hvor en afgrænset gruppe af Ølentusiaster og andre, især private øldrikkere kan smage og købe øl til eget brug. Håndbryggere blandt Øl-klubbens medlemmer kan endvidere gæstebrygge og udvikle deres bryggekundskaber på Bryggeriets bryganlæg.


Veto Import IVS

Krondalvej 7
2610 Rødovre
Tlf.: 5039 0340
URL:
Mail: vetoimportdk@remove-this.gmail.com

Åbningstider:

De importerer bl.a. en lys Lager Mexican award winning craft øl og er interesseret i et samarbejde herom. Det er Tijuana på flaske og dåse.