Ny Westmalle Extra på markedet - Danske Ølentusiaster

Ny Westmalle Extra på markedet

18.03.2021 08:29

Nu har Brouwerij der Trappisten van Westmalle tre trappistøl i handlen.

Belgiske Brouwerij der Trappisten van Westmalle lancerer en ny trappistøl, som munkene nød til måltiderne på klosteret

Westmalle Extra på 4,8% er øllet, som Westmalle-munkene har nydt længe til måltiderne. Indtil for nylig var den ikke tilgængelig uden for klosteret. Fra nu af kan alle nyde den ”lette” trappistøl, der fremover kan købes, hvor Westmalle Dubbel og Tripel normalt sælges.

I 1836 besluttede trappisterne i Westmalle at begynde at brygge øl. At lave noget med, hvad naturen tilbyder, er vigtigt i en Trappists liv. For arbejde er også en form for bøn, siger Sint-Benedict, der inspirerer brødrene hver dag.

Resultat blev en let øl, der udviklede sig gennem årene til Westmalle Extra, som nu kommer. Det er stadig den eneste øl, der kommer på klosterbordet. Øllen var indtil videre meget begrænset tilgængelig og kunne kun købes ved klosterporten om fredagen. For at gøre det nemmere for alle, besluttede Westmalle at sende Westmalle Extra ud i den almindelige handel.

Westmalles egne nøgleord er blandt andet: Lys og fyldig smag. Typisk Westmalle-aroma. Den forfriskende, tørst-slukkede karakter gør denne trappistøl meget tilgængelig.