Refsvindinges bryggeriejer er død - Danske Ølentusiaster

Refsvindinges bryggeriejer er død

06.10.2020 11:05

John Rasmussen prydede forsiden af ØLentusiasteN nr. 46.

John Rasmussen fra Refsvindinge Bryggeri er død i en alder af 62 år.

Bryggeriejer og brygger John Rasmussen, Refsvindinge Bryggeri, er uventet død af hjertestop natten til mandag d. 5. oktober, 62 år gammel.

John var om nogen kendt af stort set alle i den danske ølverden. Allerede lang tid før Danske Ølentusiaster blev stiftet, lancerede John og hans far Hans Poul Rasmussen Ale No. 16 i 1995. Ale No. 16 var Danmark første kommercielle ale i nyere tid.

Da John Rasmussen, som er 4. generation på Bryggeriet Refsvindinge, overtog bryggeriet i 2001 efter sin far, kom det sydøstfynske bryggeri rigtigt i fokus. Først blev ”Mors Stout” kåret som ”Årets Ølnyhed”, og senere på ølfestivalen i Valbyhallen samme år fik familien Rasmussen overrakt ”Den Danske Ølpris”.  I 2008 ved European Beer Festival blev bryggeriets Finns Jul kåret som den bedste julebryg, og John havnede på forsiden af ØLentusiasteN nr. 46.

Ingen tvivl om at den altid udadvendte John fik sat Refsvindinge Bryggeri godt og grundigt på Danmarkskortet. I Johns tid blev bryggeriet og malteriet moderniseret flere gange, og er der noget bryggeriet især er kendt for, så er det deres unikke røgmalt, som bl.a. bruges i Limfjordsporteren.

Refsvindinge Bryggeri er nok også det første bryghus i Danmark med dørsalg. Og er der noget, som John er blevet kendt for, så er det, at han altid gav to kørebajer, når man kørte derfra.

Den gæstfrie brygger og hans familie har altid haft åbne døre og f.eks. Øllets Dag er altid en festlig dag på bryggeriet. I 2011 etablerede man syv hytter bag bryggeriet, og fra 2012 blev konceptet Brewery, Bed & Breakfast lanceret, og helt i Johns ånd kan hytterne kun lejes i forbindelse med ølsmagning, ligesom der kun er mulighed for én overnatning.

Ingen tvivl om at brygger og bryggeriejer John Rasmussen vil blive savnet.

Æret være hans minde.