To Øl flytter produktionen til Danmark - Danske Ølentusiaster

To Øl flytter produktionen til Danmark

16.11.2018 10:13

To Øl og grundlægger, Tore Gynther, har købt Beauvais’ gamle fabrik i Svinninge på Vestsjælland. Her skal Anders Busse Rasmussen, tidligere direktør hos Indslev Bryggeri, stå for den daglige drift.

Bryggeriet overtager en tidligere fødevarefabrik i Svinninge på Vestsjælland. Anders Busse Rasmussen, tidligere direktør hos Indslev Bryggeri, skal lede den daglige drift.

To Øl har siden grundlæggelsen i 2010 levet som et fantombryggeri, der har brygget øl på andre bryggeriers tanke, primært i Belgien, men det ændrer sig ved årsskiftet. Her rykker grundlægger Tore Gynther og bryggeriet To Øl ind i Beauvais’ gamle fabrik i Svinninge på Vestsjælland. 

- Med den gamle Beauvais-fabrik kommer vi til at overtage hele vores egen produktion, og selv få fuld kontrol over den, hvilket har været en drøm fra starten, forklarer Tore Gynther til fodevarewatch.dk (link til betalingsartikel). 

To Øl får i samme omgang tilgang af et kendt ansigt i den danske bryggeribranche. Anders Busse Rasmussen, tidligere direktør hos Indslev Bryggeri, skal stå for driften af det nye To Øl-bryggeri. Anders Busse Rasmussen var manden bag relanceringen af Indslev Bryggeri for 12 år siden. I august gik Indslev-bryggeriet konkurs og blev senere overtaget af Bryggeriet Vestfyen

De nye fabriksbygninger i Svinninge er 26.000 kvadratmeter og er dermed en markant opgradering af To Øls nuværende faciliteter på Nørrebro i København. Her åbnede Tore Gynther og To Øl i maj 2016 brygpubben BRUS; en 750 kvadratmeter bar, butik og restaurant med tilhørende bryggeri.

I dag brygger To Øl cirka 1,4 millioner liter øl om året. Tore Gynther forklarer til fodevarewatch.dk, at de planlægger, at det nye bryggeri skal producere mellem otte og ti millioner liter øl om året. Det betyder, at To Øl får en større produktion end for eksempel Thisted Bryghus. 

Det er endnu uvis, om To Øl, ligesom Indslev Bryghus, også vil satse på øl til de danske dagligvarebutikker og kontraktbrygge for fantombryggere. 

Bag den markante udvidelse og købet af de nye ejendommen står en gruppe af private investorer med rødder i Asien og Europa. To Øl sætter ikke tal på, hvor mange penge der investeres, men Tore Gynther forklarer, at det er "et godt sted mellem et tocifret og et trecifret millionbeløb”. Alene de nye bygninger i Svinninge har kostet i omegnen af 14 millioner kroner. 

To Øl sælger deres øl på 50 forskellige markeder i hele verden, og i fremtiden bliver øllet altså produceret i Svinninge på Vestsjælland.