Nyheder

Nyhed

Danske Ølentusiaster knapper op for ny ølguide

En ny ølguide skal gøre vejen til gode oplevelser med øl og mad kort. Et udvalgt hold af Danske Ølentusiaster besøger og anmelder landets spisesteder, hvor det gode øl er en del af den gastronomiske oplevelse og første indslag i den nye ølguide sætter Barr’en højt.


Del nyhed :

Det gode øl kan skabe samme store gastronomiske oplevelser, som vinen kan. Men mens restauranter landet over har lange og nøje udvalgte vinkort, er der langt imellem de spændende ølkort. Den afstand skal et nyt tiltag fra Danske Ølentusiaster gøre kortere med en ølguide, som bliver fyldt med anmeldelser af gode øl- og madoplevelser, leveret af et udvalgt hold ølentusiaster.

 

“I Danske Ølentusiaster mener vi, at det gode øl fylder for lidt i det gastronomiske øjebliksbillede. Med tanke på, at Danmark er et land, hvor øllet har en lang og stolt tradition og den danske gastronomi er anerkendt blandt verdens bedste, er det skuffende, at øllet ikke får den opmærksomhed på landets restauranter, som det fortjener”, siger Kasper Mundt-Nielsen, landsbestyrelsesmedlem i Danske Ølentusiaster.

 

“Lige så umiddelbart en øl kan fremstå, lige så kompleks kan den være, og der findes mere end 100 forskellige stilarter inden for øl, så der vil altid være en øl, der passer til den ret, der bliver serveret. Det er uanset, om man laver en ret af resterne i køleskabet eller man spiser på en tre-stjernet Michelinrestaurant. Det kræver blot, at man som restaurant tager et aktivt valg om hvilke øl, der skal på menukortet. Dem, der tager det valg og derved giver ølinteresserede de gode øloplevelser, som de efterspørger, vil vi hylde i vores nye ølguide”, uddyber Kasper Mundt-Nielsen.

 

Ølguiden vil være et levende produkt, der i første omgang præsenteres for Danske Ølentusiasters cirka 8.000 medlemmer i deres foreningsblad ØlentusiasteN.

 

Den første restaurant, der optages i Danske Ølentusiasters ølguide er netop blevet offentliggjort i ØlentusiasteN. Det drejer sig om Restaurant Barr i København, der ifølge Kasper Mundt-Nielsen er et af flagskibene blandt de restauranter, der tager det gode øl seriøst:

 

“Restaurant Barr har ikke bare et ølkort, som kan hamle op med de fleste højt specialiserede ølbarer, de formår samtidig også at skabe uforglemmelige oplevelser, når de sætter fabelagtige øl til deres smagseksplosion af en fireretters menu, der er kraftigt inspireret af landene fra Nordsøregionen – lande, der ligesom Danmark har en lang og stolt øltradition. Barr’s køkken og serveringspersonale leverer en fremragende oplevelse med øl og mad, og landets restauranter skal præstere stort, hvis de skal overgå Restaurant Barr. Med andre ord, Danske Ølentusiasters Ølguide sætter Barr’en højt, helt fra begyndelsen.”

 

På Restaurant Barr er de stolte over at modtage Danske Ølentusiasters hædersanprisning for deres store arbejde med øl og mad. Restaurant Barrs ansvarlige for øl, Iain Foss udtaler:

 

”Med prisen håber vi at se flere ølentusiaster i restauranten fremover, for det er deres interesse for øl, der sikrer et større øludvalg på landets restauranter. Kort sagt, stil krav til restauranterne og køb mere øl.”

 

Iain Foss fortæller videre, at øllet åbner op for en umiddelbar kulturel fortælling i en branche, der nogle gange godt kan være en smule prætentiøs og sikrer, at man kan servicere et bredere publikum:

 

”Hvis man kun serverer vin, begrænser man den oplevelse man præsenterer for sine gæster. Det er værd at investere i en ølkælder, hvis man sætter sig ordentlig ind i øllets verden. At holde en ølkælder er lige så krævende, som en vinkælder, men hvis man fører en række forskellige øltyper, kan man virkelig skræddersy restaurantoplevelsen for den enkelte gæst.”

 

LÆS OGSÅ:

 

øl

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere