Svendborg kigger mod sundet

Nyhed

Fem indstillinger til Observatoriet

Observatoriets øl er innovative og nyskabende, mener lokalafdelingerne og indstiller dem til Årets Danske Bryggeri 2023


Del nyhed :

De første indstillinger til Årets Danske Bryggeri 2023 er ved at tikke ind hos Danske Ølentusiaster, og det første bryggeri, der er med i opløbet om at blive Årets Danske Bryggeri, er Observatoriet. Det er Lokalafdeling Varde og Lokalafdeling Ribe, der har indstillet surølsbryggeriet fra Skanderborg.

 

Fra Varde lyder motivationen:

“Vi mener at Observatoriet fortjener at blive årets bryggeri 2023 for deres innovative og nyskabende øl der skiller sig ud på det danske marked.”

 

Og Lokalafdeling Ribe stemmer i:

"Observatoriets ejer og brygger Simon bruger den tid og energi, det kræver at brygge vildgærede øl, og fadlagrer dem herefter i op til fire år, for derefter at tørhumle flere af dem. Det er flot at turde, når man tænker på risikoen for, at øllet kan blive for bittert og derved besk sammen med deres syrlige karakter.

Observatoriet er desuden fantastisk til at bruge naturen i sine øl, hvor de eksempelvis brugte porse i Rakel i stedet for tørhumle, og Lotus i Oberon. Oberon, mener vi, er årets øl 2023.”

 

“De spændende øl og den 'moderne' måde at gære dem på, for at lade dem få den tid, det tager for vildgæren at udvikle sig til noget (virkelig) drikkeligt. De fadlagrede øl, som så får et skud tørhumle til sidst, kræver stort mod og kendskab til processen,” lyder det fra Lokalafdeling Ribe.

 

Lokalafdeling Fredericia indstiller også Observatoriet med begrundelsen, at bryggeren Simon Hansen brygger kompromisløst øl, "der har stor fokus på drinkabillity, selv om han brygger syrlige øl. Der er fokus på, at øllet kan drikkes og ikke rates efter en lille slurk, som derefter gør øllet trættende og svært at drikke i større mængder. Senest har han tappet Tableau, som er i pilsnerstyrke, men som også kan spille med og mod en bred vifte af mad, både på det kolde og det varme bord."

 

"Udover der ovennævnte, så er det særligt, at alt øl gæres på træ, og så er der iværksat et helt anderledes samarbejde, hvor tre at de bedste danske bryggerier har leveret et bryg hver, som Simon så blender og lagrer, fremfor det sædvanlige collab, hvor bryggerierne møder og brygger en øl."

 

Lokalafdeling Silkeborg indstiller også Observatoriet og fremhæver især en smagning som en af årets store øloplevelser:

 

"Simon besøgte vores afdeling til en ølsmagning, der blev en af vores mest mindeværdige og succesfulde smagninger. Kvaliteten og smagen af hans øl overraskede og imponerede mange af deltagerne – endda dem, der normalt ikke er til syrlige øl. Det står klart efter vores smagning, at selvom Simon driver Observatoriet som en enkeltmands operation, er hans øl begyndt at sprede sig i hele landet og er stille og roligt også begyndt at vække opmærksomhed i udlandet."

 

"Observatoriet har gentagne gange formået at skabe vildtgæret øl, der står som en unik præstation i dansk bryggekunst. Simon Hansen har ikke blot forsøgt, men mestrer kunsten at overføre sin dybfølte passion for øl til selve smagsoplevelsen. Dette resulterer i en fuldstændig enestående øloplevelse."

 

"Brygningen af vildtgæret øl er en form for kunst, der kræver tid og dygtighed at beherske, og hvor fejltrin kan forekomme hurtigt. Simon har formået at mestre denne komplekse proces og kombinerer med stor succes nye og gamle bryggemetoder. Resultatet er en række øl, der overrasker positivt, og derved formår at fange interessen hos en bred vifte af mennesker, lige fra store ølentusiaster til dem, der er nye i ølverdenen."

 

"Observatoriets unikke tilgang til brygningen af vildtgæret øl, og Simons evne til at fusionere passion med smagsoplevelsen, skaber et bryggeri, der skiller sig ud som en sand mester i det danske ølunivers."

 

"Det er ikke til at overse den stigende popularitet af hans øl, da de ikke blot når ud til lokale smagsløg, men også bliver hyldet som nogle af årets bedste øl. Simons dedikation og håndværk har gjort Observatoriet til en lokal favorit, og vi ser frem til at følge Observatoriets fortsatte succes og smagfulde rejse i ølverdenen," slutter lokalafdeling Silkeborg.

 

Fra Holstebro lyder indstillingen:

"Simon laver spændende øl, for dem der er til den stilart. Han er passioneret omkring sit øl og hvordan han brygger det."

 

Årets danske Bryggeri 2023 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 49 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Årets Danske Bryggeri
Årets Danske Bryggeri 2023
Observatoriet
DØE Varde
DØE Ribe
DØE Silkeborg
DØE Fredericia

Relaterede nyheder

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere