People Like Us indstillet for deres sociale profil

Nyhed

Ørbæk Bryggeri er indstillet af Odense

"På Ørbæk Bryggeri har de også fat i noget, som er en ret god nyhed for de små og mellemstore bryggerier. Og for klimaet."


Del nyhed :

"Alle kender Ørbæk Bryggeri, for Ørbæk har været der næsten lige så længe som Danske Ølentusiaster har eksisteret. Det er dog ikke alle, der kender det værdigrundlag, Ørbæk Bryggeri har, og de favner bredt. Ud over øl fremstiller de også læskedrikke og er tillige ejere af Nyborg Destilleri."

 

"I Naturfrisk gruppen er natur, miljø og mennesker i højsædet. Alle deres drikkevarer er økologiske, og deres restaurant har økologisk guldmærke. Du spørger måske dig selv, hvorfor de brygger og producerer økologisk? Svaret er ganske enkelt: De mener, at der for vores børns og efterkommeres skyld er al mulig grund til at tænke og handle økologisk for at bevare balancen i naturen."

 

"Deres overordnede bevæggrund er deres overbevisning om, at det vi putter i munden, skal være af den bedste kvalitet. Der skal ikke være rester af pesticider eller andre kemikalier, og produkterne skal laves så naturligt som muligt. De vil ikke anvende råvarer, som måske er dyrket på bekostning af rene søer, åer og have, rent drikkevand, biodiversiteten i vores natur og menneskers velvære."

 

"De ønsker den bedste kvalitet. De brygger og producerer ud fra den overbevisning, at den bedste smag fås ved at benytte de bedste råvarer – og de er økologiske. Deres produkter er under løbende kontrol af Det Danske Fødevareministerium samt udenlandske kontrolinstanser. De råvarer, de anvender, er blandt andet byg, spelt, humle, frugt og juice. Ved at producere alle deres produkter økologisk sikres det, at der kun anvendes råvarer, som er dyrket i samklang med naturen uden brug af kemikalier, pesticider, kunstgødning, genmodificering og så videre."

 

"På Ørbæk Bryggeri har de også fat i noget, som er en ret god nyhed for de små og mellemstore bryggerier. Og for klimaet. Virksomheden har sammen med Dalum Beverage Equipment sat et nyt apparat i produktion, som kan opsamle CO2-boblerne fra ølproduktionen og bruge dem i deres egne sodavand."

 

"De har hele tiden været et økologisk bryggeri, som kun bruger økologiske råvarer, men nu sparer de endnu mere på naturen og luften og også på økonomien. Det er lidt af en bedrift. Der er faktisk ikke noget minus ved det her. Det er en rigtig god deal. På Ørbæk Bryggeri har de hidtil indkøbt 100 tons CO2 om året til at lave bobler i primært sodavands- men også ølproduktionen. Det er ikke specielt bæredygtigt, fordi den CO2 man har indkøbt, typisk kommer fra Norge eller Nordsverige, hvor den er et produkt fra produktionen af kunstgødning. Men der har ikke været mange andre muligheder hverken for Ørbæk Bryggeri eller andre små- og mellemstore bryggerier. For der fandtes ikke noget CO2 genanvendelsesanlæg i mindre skala, før samarbejdet med Dalum Beverage Equipment opstod for nogle år siden. Faktisk er teknologien bredt ud til flere bryggerier efterfølgende."

 

Odense indstiller Ørbæk bryggeri pga.:

  • Solid kvalitet, hele vejen igennem
  • Miljøbevidsthed, langvarig fokus på det økologiske
  • Innovation, genindvinding af CO2
  • Fynsk Forår, en af de bedst kendte fynske øl, på landsplan
  • Etableringen af Nyborg Destilleri
  • Symbiose mellem destilleriet og bryggeriet – flere øl er lagret på fade derfra. Senest med deres samarbejdsbryg med Ærø Bryggeri, Fadlagret Valnød Stout

"Vi synes Ørbæk Bryggeri fortjener hæder og ære og er derfor en oplagt kandidat til prisen."

Lokalafdeling Odense anbefaler

Ørbæk Bryggeri & Ærø Bryggeri: Fadlagret Valnød Stout

Årets danske Bryggeri 2023 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 49 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Årets Danske Bryggeri 2023
Ørbæk Bryggeri
DØE Odense

Relaterede nyheder

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere