Nyheder

Nyhed

Pebernødder med øl – og på gammeldags facon

Lav dine egne pebernødder med øl.


Del nyhed :

Giver ca. 900 – 1.100 stk.

 

500 gram sukker

250 gram smør (stuetemperatur)

2 dl piskefløde

1 dl julebryg efter eget valg – dog ikke for bitter

125 gram lys sirup

125 gram mørk sirup

40 gram bagepulver

10 gram stødt ingefær

10 gram stødt kanel

4 gram stødt sort peber

10 gram stødt kardemomme

12 g kakaopulver

Cirka 1 kilo hvedemel (dejen skal slippe og være sammenhængende, men må ikke blive hård)

 


Smør og sukker røres let og luftigt, hvorefter fløden tilsættes.

 

De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres sammen.

 

Ælt mel i dejen, indtil dejen er til at forme og ikke hænger fast i bordet – ikke mere. Hvor meget mel, du skal bruge, afhænger typisk af hvilken type mel, du bruger.

 

Dejen vil være blød, indtil den har været i køleskab.

Lad dejen hvile i køleskabet natten over.

 

Til dejen til pølser, som skæres ud i ensartede små stykker, der herefter trilles til kugler.

 

BEMÆRK: Pebernødderne hæver til dobbelt størrelse, når de bliver bagt.

 

Bag pebernødderne ved 175 grader i 12-14 minutter til de er lysebrune. De må ikke blive for mørke for så bliver de bitre.


TIP: Dejen kan holde sig cirka to uger i køleskabet, så du skal ikke lave alle pebernødderne på en gang.

 

Opskrift udviklet af Anne-Mette Meyer Pedersen, efter inspiration fra Camilla Plum.

Juleøl
mad&øl

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere