Øllets Dag 2020

Landsbestyrelsen er blevet stillet nogle gode og meget relevante spørgsmål om afholdelsen af Øllets Dag til september, som jeg gerne vil kommentere på.

Danske Ølentusiasters arrangement har været en mangeårig tradition, som med tiden er vokset i størrelse og antal. Men i år er vi måske nødt til at gå nye veje.

Med regeringens mere langsigtede plan vil vi som landsbestyrelse ikke anbefale, at man begynder at planlægge større arrangementer i forbindelse med Øllets Dag. Men det betyder ikke, at dagen ikke skal fejres. En fødselsdag kan være en stor fejring eller en lille intim sammenkomst.

Vi håber derfor, at I på dagen vil have fokus på at udbrede kendskabet til det gode øl i mindre grupper. Det kan for eksempel være at møde op på jeres lokale gode ølsteder eller stå i den lokale købmand.

Landsbestyrelsen kan ikke og vil ikke diktere, hvilken type arrangementer, I laver i lokalforeningerne. Og vi har fuld forståelse for, hvis I ser jer nødsaget til at aflyse. Vi håber dog, at I stadig vil markere Øllets Dag, for det er vores fødselsdag – mange gæster eller ej. Der er mange måder at gøre det på, og vi håber på, at vi i den næste tid kan hjælpe jer med støtte og gode idéer.

Og nu til noget mere lavpraktisk. Ved de foregående års store arrangementer er der ofte blevet bestilt et stort antal glas og T-shirts. Vi håber, at vi i år kan gøre det lidt anderledes. Vi ligger inde med et parti ølfestivalglas uden årstal. I stedet for at bestille et stort parti glas, der er specifikke for dagen, som også vil blive forholdsmæssigt dyrt så anbefaler vi, at man kun bestiller det nødvendige antal. Samtidig er glassene mere generelle, så de også kan bruges ved arrangementer senere på sæsonen.

Vi vil i næste Inderkredsmail komme med flere oplysninger omkring muligheder for arrangementer, og vi vil selvfølgelig holde jer opdateret, hvis der skulle komme yderligere retningslinjer fra regeringen.

Jeg er sikker på, at jeg på hele bestyrelsens vegne kan sige, at vi glæder os inderligt til at se jer alle igen.

Indtil da:

Højt Skum

Klaus Rehkopff

Formand, Danske Ølentusiaster

Øl og Mad

Kære alle

I Aalborg er vi ligesom alle andre steder ramt af corona-restriktioner. Derfor har vi valgt at udskyde vort Øllets Dag arrangement til 2021. Og det er vi ikke de eneste i regionen, der har. Men Nordjysk Mad & Turisme, hvor Gert Svanborg Sloth fra Aalborg skal i praktik i forbindelse med sin uddannelse, har bedt os indgå i et samarbejde omkring ølsmagning ved Nordjysk Madfestival 2020. Der øjnede vi en chance for at lave et alternativ til Øllets Dag – så det har vi kastet os over. Projektet kalder vi ”Virtuel Ølsmagning – Nordjylland Rundt”. Det foregår onsdag 26/8 fra 19-21. https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/53/

 

Vi har valgt 7 bryghuse med den hensigt at komme godt rundt i hele Nordjylland. Nogen vil mene at vi er lidt konservative i vort valg. Men det har været vigtigt, at der ikke kun er fokus på øllet – men også på mad og turisme. Derfor har vi valgt følgende 7 Bryggerier/Bryghuse: Nibe Bryghus, Thisted Bryghus, Løkken Bryghus, Sæby Bryghus, Søgaards Bryghus, Frederikshavn Bryghus og Ålbæk Håndbryggeri. Vi er i samarbejde med dem i fuld gang med at udvælge de 7 øl der skal smages.

Smagningen sendes live via Zoom fra Spritfabrikkerne i Aalborg, og der er live-indslag fra de 7 deltagende bryggerier. Vi har strikket det sådan sammen, at øllet kan hentes – i smagekasser med øl nok til minimum 3 personer – hos de 7 bryghuse som er med. Og vi håber, at vi på den måde at få ølglade folk med fra hele Nordjylland, og ikke kun fra Aalborg-området. Vi har opfordret bryggerierne/bryghusene til (indenfor rammer som kun Corona kan diktere) at lave en smagning på stedet – således at der er lidt liv i baggrunden, når de er live igennem.

Det har fået os til at fundere over at der også kan laves lokale smagninger hos ølentusiast-afdelingerne i hele Nordjylland. Vil I være med til at få sådan noget op at stå? Det kunne være en fantastisk måde at vise, at vi står sammen om en fælles sag. Og samtidigt er det en god måde at støtte op om de bryggerier, vi har heroppe. Det hele handler jo om at få udbredt kendskabet til det gode øl samt vise vor skønne landsdels mange kvaliteter frem – og her tænker vi at mad og turisme er en vigtig brik. Hvis nogen skulle være i tvivl, så synes vi, at øl er en vigtig del når vi taler gastronomi...

 

Vi vil også meget gerne have jeres hjælp til at få spredt budskabet om arrangementet. Det kunne være fedt, hvis I vil hjælpe med det via jeres nyhedsbreve og i jeres lokale FB-grupper...

Én af de tanker, vi har gjort, er, det kunne være supert, hvis I og de andre lokalafdelinger i regionen udover at promovere arrangementet også kunne trække flere deltagere til, ved at I laver jeres eget arrangement i arrangementet. Forstået på den måde, at I sidder sammen, hvor I normalt holder jeres ølsmagninger,  og deltager i ølsmagningen.    

 

Her kan I læse lidt mere om arrangementet som vi har slået op på FB ølletsdag.aalborg: https://www.facebook.com/events/319986925839388/

 

 

 

Den Regionale Ølpris 2019 gik til Nordic Brew Festival i Frederikshavn. Se overrækkelsen og læs begrundelsen ved at klikke på linket herunder:

Den Regionale Ølpris

Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores 51 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

 

 

 

Bestyrelsesseminar i Thisted

 Det har i lang tid været et ønske om at lave et arrangement på Thisted Bryghus. I week-enden den 5.6.oktober blev det til virkelighed. Det blev arrangeret med overnatning, skete i campinghytter, som er placeret aldeles pragtfuld ned til Limfjorden.

Der var mødt 22 bestyrelsesmedlemmer fra hele regionen, og der var en ret omfattende dagsorden vi skulle igennem, en kopi kan ses her: 

4.      Kl. 11.30 Dagsorden emner og erfa udveksling.  

 

a.       Erfa udveksling mellem afdelingerne. Gode / dårlige erfaring med arrangementer, noget til fælles inspiration og gavn. 

b.      Hvad kan vi bruge hinanden til / hvordan kan vi hjælpe hinanden. 

c.       Hvad vil vi med Region Nord 

d.      Hvordan får vi de unge med? 

e.       Hvordan fastholder vi medlemmerne? 

f.        Hvordan får vi flere medlemmer? 

g.      Typ03 i Regionen 

h.      Det kommende stormøde, er der noget specifikt Nordjysk vi skal være fællesmødet-

 

 

 

 

Svært for de små bryggerier

Corona kan gå hårdt ud over små bryggerier

13.03.2020 17:17

Når Danmark lukker ned, så risikerer de små bryggerier også at måtte gøre det

Det er hårdt at være restaurationsbranche for øjeblikket. Coronavirussen får gæsterne til at holde sig væk, og det får mange udskænkningssteder til at lukke helt ned i en periode. Men det kan få store konsekvenser for især de mindre bryggerier.

En tredjedel af alle øl, læskedrikke og kildevand, som produceres af danske bryggerier og tapperier bliver solgt uden for detailhandlen – nemlig på hoteller, restauranter og caféer samt ved eksempelvis sportsarrangementer og koncerter. For mange mindre bryggerier er det endda mere end halvdelen og i visse tilfælde op imod 80% af deres produkter, der sælges her. Disse bryggerier rammes derfor næsten lige så hårdt som deres kunder, og konsekvenserne for dem – og dermed også for deres ansatte – kan blive yderst alvorlige.

”Jeg frygter, at flere af bryggerierne må dreje nøglen om. De kan jo akkurat ligesom eksempelvis restaurationerne ikke hente den tabte omsætning hjem igen, når Danmark atter kommer i normaltilstand, og flere af dem kan komme i likviditetsproblemer allerede inden da”, siger Niels Hald, der er direktør for Bryggeriforeningen.

Niels Hald understreger, at de danske bryggerier og tapperier sætter stor pris på regeringens foreløbige initiativer for at afbøde de økonomiske konsekvenser af Corona-udbruddet over for erhvervslivet, men mener ”at regeringen også bør udskyde betalingerne af punktafgifter, da det vil hjælpe de små bryggere i denne svære tid. Et typisk mindre mikrobryggeri betaler hver måned 50-70.000 kr. i ølafgift. En midlertidig udskydelse vil indebære en særdeles tiltrængt hjælp til bryggerierne”, siger han og henviser til, at den britiske regering netop har indefrosset ølafgiften for i år.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele. Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet er hvert år med til at få ølfestivaL® til at fungere som det skal. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri.

Måske var det noget for dig at blive medlem? Læs mere HER.

 

 

 

 

 

 

Kort konklusion af referat fra møde i Thisted

 

Manglende tilslutning er nogle steder et problem. Aalborg laver en spørgeskemaundersøgelse, for at finde ud af hvad folk ønsker. Vigtigt at lægge vægt på hygge og socialt samvær. Flere har problemer med at finde gode steder at holde møder. Øllets dag går fint, i Thisted overmåde fint. Bruge hinanden lidt mere, besøge hinandens arrangementer.

Enighed om ikke at bruge en masse energi på at fange de unge, de vil hellere mødes mere uformelt, og kommunikere på Facebook og Snapchat mm.

Utilfredshed med IT, flere har problemer med aliasadresserne, derfor er der lavet en ny gruppe med folks private mail, men det var da ikke meningen! Dette er også utilfredsstillende at afdelingerne ikke selv kan ændre på gode ølsteder og indkøbssteder.

Undren over at der er medlemmer vi aldrig ser, hvorfor?

Diskussion om fordele og ulemper ved §14 forening.

Region Nordjylland

Regionen er Danske Ølentusiasters nordligst beliggende og den fungerer som paraply for de 7 lokalafdelinger 

AALBORG, BRØNDERSLEV, FJERRITSLEV, FREDERIKSHAVN, HJØRRING, SKAGEN og THISTED.

Alle lokalafdelinger er selvstændige enheder under landsorganisationen. Men Regionen fungerer som samlende paraply med erfaringsudveksling som et vigtigt element.

Nordjyderne i lokalafdelingerne i DØE er aktive og det sociale samvær omkring øllet vægtes højt - derfor er elementer som fyraftensmøder, fester og ture samt temasmagninger, hvor man risikerer at gå klogere hjem, blandt de ting der arrangeres i lokalafdelingerne i Nordjylland.

Hele fire gange er en nordjysk lokalafdeling kåret som Årets Lokalafdeling. Aalborg 2009, Frederikshavn 2012, Skagen 2015 og i 2016 blev det Thisted - så det er altså ikke kun os selv som synes at vi gør det godt heroppe nordpå... 

 

 

 

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er samlet tilkommet 342 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske på næsten 3 år.

DØE Nordjylland er aktuelt blandt de regioner som har plustal og er med i toppen i forhold til at have de bedste tal i foreningen og samtidig har vi flest husstandsmedlemmer og flest kvinder. I 2019 er det indtil videre blevet til 75 nye nordjyske medlemmer. I 2018 blev det samlet til 134 nye medlemmer i det nordjyske. I 2017 kom der 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i Nordjylland.

Der er altid plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her.

Fra 2015 til og med 2019 har Regionen arrangeret TOPmøde i samarbejde med Erling Christensen, hvor ølentusiaster fra hele regionen og især de 5 øverste lokalafdelinger har haft mulighed for at mødes og hygge sig. Se mere om TOPmødet.

 

 

 

 

 

Se alt der er lagt i arrangementskalenderen samt webredaktørens opsamling i højrespalten, hvor meget der egentlig sker i Nordjylland.

Blandt højtiderne i øllets verden er naturligvis Øllets Dag den første lørdag i september. I 2019 var der aktivitet i 6 ud af 7 lokalafdelinger i Nordjylland. Kun Fjerritslev havde ikke arrangement. Men både i Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Skagen og Thisted var der aktivitet i forbindelse med Øllets Dag.

En anden - vel mere regulær og almindelig - højtid der også har fungeret som platform for aktivitet i de fleste nordjyske lokalafdelinger er julen, da mange lokalafdelinger har valgt at lade medlemmerne drikke julen ind sammen og smage juleøl og julemad i skøn forening.

Hvert år uddeles Den Regionale Ølpris til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden.

 

 

 

 

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

Så er der kun få måneder til året rinder på hæld - årsmøderne er ved at blive afviklet og som sædvanligt er der planer om at smage på juleøllet i lokalafdelingerne i november eller december. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mange flere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi har plusvækst, hvilket ser ud til at være en generel tendens i foreningen lige nu. Der er aktuelt 1010 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland, hvilket er hundrede og tre flere end på samme tid i fjor. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 11,36% plusvækst det seneste år. 59,21% personlige medlemmer og 20,40% husstandsmedlemmer og det procenttal burde jo have været 100 (så der er vist et eller andet der er gået galt i forbindelse med implementeringen af det nye medlemssystem). 23,76% kvinder og 76,24% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger... SKÅL & Højt Skum!

 

 

 

Der er i øjeblikket plus-tal i alle 7 nordjyske lokalafdelinger. Men det formodes at der fra centralt hold er lidt rod med tallene - det kan skyldes overgang til nyt medlemssystem...  

 

I Skagen er der plusvækst på 18,60%. Der er 99 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 40% kvinder og 60% mænd.

I Brønderslev er der plusvækst på 14,29%. Der er 46 lokale medlemmer og 2 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 19% kvinder og 81% mænd.

I Thisted er der aktuelt 12,15% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 277 lokale medlemmer og 6 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 26% kvinder og 74% mænd.

I Frederikshavn er der er der plusvækst på 11,0%. Der er 98 lokale medlemmer og 13 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Fjerritslev er der plusvækst på 9,09%. Der er 65 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 14% kvinder og 86% mænd.

I Hjørring er der plusvækst på 8,22%. De har 74 medlemmer og 5 der har tilvalgt. Cirka 14% kvinder og 86% mænd.

I Aalborg er der plusvækst på 7,80%. Der er 348 lokale medlemmer og 25 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 20% kvinder og 80% mænd.

 

 

Det ser ud til at der er lidt rod i tallene fra centralt hold, det formodes at det kan være overgang til nyt medlemssystem, men det må fremtiden vise. Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...


Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

342 nye medlemmer i DØE Nordjylland på næsten 3 år

Det går fortsat godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er samlet tilkommet 342 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske på næsten 3 år.

I 2019 er det indtil videre blevet til 75 nye medlemmer. 25 i Aalborg, 21 i Thisted, 10 i Skagen, 6 i Hjørring, 6 i Frederikshavn, 5 i Brønderslev og 4 i Fjerritslev...

I 2018 blev det samlet til 134 nye medlemmer i det nordjyske. 46 til Aalborg. 44 til Thisted. 13 til Hjørring (som dermed har fået næsten tre gange så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 11 til Frederikshavn. 8 til Skagen, 5 til Fjerritslev og 4 til Brønderslev. (De 3 du mangler i regnestykket er medlemmer bosat udenfor regionen, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland).  

I 2017 kom der 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i Nordjylland: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Der er altid plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her.

 

 

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Der er blevet åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen. # 111 bør være landet i medlemmernes postkasser. Produktionen af # 112 er slut og Ole og kompagni er i fuld gang med # 113.

GODE ØLSTEDER.DK hjælper dig til at finde flere gode øloplevelser i Danmark.

Rigtig god fornøjelse rundt i landet...

 

 

Du kan også læse om landsdelens UDSKÆNKNINGSSTEDER og INDKØBSSTEDER på ale.dk

 

 

Regionens formål og rolle

 

ERFARINGSUDVEKSLING OG FORDELING AF LANDSMIDLER

Regionens hovedformål er erfaringsudveksling i mellem lokalafdelingerne samt fordele de midler, der stilles til rådighed fra Landsforeningen. Regionen har en infostand som kan lånes af de enkelte afdelinger, når der er behov.   

  

DEN REGIONALE ØLPRIS

Regionsbestyrelsen har også ansvaret for at finde en passende kandidat til Den Regionale Ølpris, der uddeles på Øllets dag, den første lørdag i september. Formelt set er det Landsbestyrelsen, der vælger hvem der skal have den, men det sker efter indstilling fra regionsbestyrelsen. Se hvem prisen foreløbigt er uddelt til...

FORMAND OG NÆSTFORMAND I REGIONSRÅD

Et tredie formål er at regionsformand og regionsnæstformand indgår i det såkaldte Regionsråd, der fungerer som sparringspartner for landsbestyrelsen i forskellige sammenhænge.

INDSTILLING TIL ÅRETS LOKALAFDELING

Desuden kan regionsbestyrelsen pege på en kandidat til Årets Lokalafdeling som indstilles til Regionsrådet - der træffer den endelige beslutning om hvilken lokalafdeling som kåres.

OPRETTELSE AF NYE LOKALAFDELINGER

Det er også regionsbestyrelsen der tager stilling til oprettelse af nye lokalafdelinger. Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang og give dig kontakt til andre medlemmer i dit område.

OVERBLIK OVER AKTIVITET I REGIONEN 

Se aktivitetskalenderen under menupunktet Arrangementer for et samlet overblik over arrangementer i Regionen.

Er du interesseret i at se hvad der foregår i regionens lokalafdelinger kan du klikke på navnet på hver lokalafdeling øverst. På lokalafdelingernes egne sider kan du læse mere om hvad der sker og er sket i de forskellige lokalafdelinger.  

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 943
Antal medlemmer for et år siden: 869
Vækst det seneste år: 8.52%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.20%
Kvinder: 22.80%
Personlige medlemmer: 60.13%
Husstandsmedlemmer: 19.94%
Klubmedlemmer: 0.21%

Velkommen...

 ...indenfor i Danske Ølentusiasters Region Nordjyllands lille hjørne af ale.dk - læs mere om foreningen i toppen under menuerne, og nærstuder hele siden, hvis du vil have mere at vide om hvad der sker i Nordjylland.

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken login og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger og du har adgang til at rette dine medlemoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

Nye folk i toppen

På det konstituerende regionsbestyrelsesmøde 21-11-2018 blev nedenstående tre "nye" valgt til top-arbejdet.

Regionsformand

Jørn Leander Skou Jensen
Gyvelvej 10
9300 Sæby
joern.skou.jensen@remove-this.ale.dk
Regionsnæstformand

Jørn Leander Skou Jensen
Gyvelvej 10
9300 Sæby
joern.skou.jensen@remove-this.ale.dk
Regionsredaktør

Arnold Simonsen
Silkehalevej 9
9800 Hjørring
98911741
40611701
arnold.simonsen@remove-this.ale.dk

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

 

Thisted:
Kjeld Vang Lauritsen
Claus Nørgaard

 

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Tim Sørensen

 

Aalborg:
?
Anne Kettunen

 

Brønderslev:
Leo Kristensen
Karen Grete Nørgaard

 

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Arnold Simonsen

 

Frederikshavn:
Kim Christensen
Jørn Leander Skou Jensen

 

Skagen:
Christian Bruun
Jeppe Josiassen

 

 

 

Arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling foregår i marts 2020.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår fra torsdag den 14. til og med lørdag den 16. maj 2020.

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

VIGTIGE DATOER

 

2020

Brønderslev

 Sted:

Det Bette Ølhus

9982 ÅlbækTur til Vera i Ålbæk

13 juni 2020 - 15:00 til 19:00

Vi tager toget

 

Sted:

Basement Beer Bar

Løkkegade 18

9000 Aalborg Tur til Basement Beer Bar

18 juli 2020 - 00:00 til 00:00

Vi tager toget til Aalborg

Lokalafdeling Brønderslev

Sted:

9700 Brønderslev Sur/sød ølsmagning

22 august 2020 - 15:00 til 19:00

Vi skal smage sure og søde øl, og have noget tilsvarende mad.

Lokalafdeling Brønderslev

Sted:

Brønderslev Bibliotek

9700 Brønderslev Årsmøde

10 oktober 2020 - 14:30 til 19:00

Efter årsmødet skal vi smage franske øl.

 Lokalafdeling Brønderslev

Sted:

9700 Brønderslev Julefrokost

12 december 2020 - 15:00 til 19:00

 Frederikshavn

Lokalafdeling Frederikshavn

Sted:

Bull

9900 Frederikshavn Fredags øl / pop møde.

20 marts 2020 - 16:16 til 17:17

Fredag d. 20. marts kl 16.16 – (17.17), Bull

Vi mødes til en uformel  fredags øl.  Vi ser om der er kommet ny øl i baren, måske påskeharen har været forbi.  Dette er et nyt tiltag hvor vi lige kan mødes og udveksler ”løgn historier” og fortælle om hvad vi evt lige har oplevet af nye spændende øl, eller bare hygge.

Der er ingen tilmelding, man møder bare op, og man betaler selv det øl man drikker.

Lokalafdeling Frederikshavn

 

Frederikshavn

Sted:

Freddy´s Bar

Havnegade 9B,

9900 Frederikshavn Fredags øl / pop møde.

15 maj 2020 - 16:16 til 17:17

Fredag d. 15. maj kl 16.16 – (17.17), Freddys bar

Vi mødes til en uformel  fredags øl.  Vi ser om der er kommet ny øl i baren.  Dette er et nyt tiltag hvor vi lige kan mødes og udveksle ”løgn historier” og fortælle om hvad vi evt lige har oplevet af nye spændene øl, eller bare hygge.

Der er ingen tilmelding, man møder bare op, og de betaler selv det øl du drikker.

Sted:

9900 Frederikshavn Bad Seed Brewing

20 juni 2020 - 16:00 til 19:00

Medlems møde.

Lørdag d. 20 juni kl. 16.00 - ? , sted ?

Vi for besøg af Bad Seed Brewing

Mere info følger, men det bliver helt sikker godt :-)

Lokalafdeling Frederikshavn

Sted:

Jerrys restaurant og bryghus

Amaliegade 2

9900 Frederikshavn Fredags øl / ferie øl?

3 juli 2020 - 16:15 til 17:15

Fredag d. 03. juli kl 16.16 – (17.17), Jerrys restaurant og bryghus.

Vi mødes til en uformel  fredags øl .

Ferie tiden og sommeren er forhåbentlig over os, hvad er så mere logisk end at mødes til en kold øl på Jerry`s solbeskinnede terrasse.

Der er ingen tilmelding, man møder bare op, og du betaler selv det øl du drikker.

 Lokalafdeling Frederikshavn

Sted:

 

9900 Frederikshavn Medlems møde.

22 august 2020 - 16:00 til 19:00

Medlems møde.

Lørdag d. 22.  august  kl. 16.00 - ? , sted ?

Der arbejdes med flere ideer, mere info kommer lige så snart vi er klar med det.

Input til et arrangement er også velkommen.

 Lokalafdeling Frederikshavn

Sted:

Øllets dag

5 september 2020 - 00:00 til 00:00

Øllets dag

Mere info kommer.

 Lokalafdeling Frederikshavn

Sted:

9900 Frederikshavn Årsmøde + Nordic Brew Festival

23 oktober 2020 - 16:00 til 24 oktober 2020 - 23:00

Nordic Brew Festival

23. – 24. oktober 2020

Info kommer senere

Årsmøde, DØE Frederikshavn

lørdag d. 24. okober 2020 kl. ?, sted Arena Nord.

Mer info kommer.

 Lokalafdeling Frederikshavn

Sted:

 

9900 Frederikshavn Jule kalender smagning

5 december 2020 - 16:00 til 23:55

Jule kalender

Lørdag d. 05. december  2020 kl ?,  sted ?

Vi har lades inspirere af Natholdes julekalender. Vi vil finde 24 øl nogle fra året der gik, nogen kendte nogen mere ukendte. Ideen spire stadig og hvad det udvikler sig til er endnu lidt uklart, men vi kan garantere det bliver sjovt. Så sæt kryds i kalenderen.

Mere info kommer

Hjørring 

Lokalafdeling Hjørring

Sted:

Supervin

Supervin Skagensvej 201 9800 Hjørring Tlf. 98921853 info@supervin.dk

9800 Hjørring

www.ale.dk/hjoerring/

Tema om øl

25 april 2020 - 13:00 til 17:00

TEMA om øl

Samarbejde mellem Danske Ølentusiaster - HJørring og Supervin

Kom og smag på en masse godt øl, en del fra lokale bryggerier. Vi forventer at have øl fra

8 - 10 Lokale bryggere og bryggerier

Der er folk tilstede fra flere af dem, samt folk fra Danske Ølentusiaster og Supervin

Prisen er kr. 75,00 incl. øl og diverse snacks.

Ingen tilmelding, bare mød op

Se vores Facebook. 

Sted:

Danmarksgade 37

9870 Sindal

https//www.ale.dk/hjoerring/

Kontakt:

Flemming Starcke-Jensen

Tlf.: 40 14 30 12

fstarcke@gmail.com

Trappist ølsmagning 2020

5 juni 2020 - 19:00 til 23:55

 Stor trappistølsmagning med 13 øl !!

Sandsynligvis den mest eksklusive trappistølsmagning jeg har holdt. Vi skal smage 13 trappistøl, og nej, der er stadig kun 12 trappistklostre som er godkendt. Men når to af dem pludselig laver øl sammen. Det er Tre Fontane, Italien og Spencer, USA som har lavet en spændende IPA. Den skulle naturligvis også med. Dette sammen med to fadøl fra Chimay og La Trappe samt nyhed fra Stift Engelzell, Østrig fuldender smagningen med 13 trappistøl vi skal smage. Som sædvanlig serveres med godt brød fra Ingeborgs Bageri, gode belgiske og franske oste samt belgisk pate. 

Prisen er 350 kr. som skal betales ved tilmelding:

MobilePay til 40143012

Eller bankoverførsel til

Reg. Nr. 1551

Konto. 1795368

Kun 18 ekslusive pladser!!!

(Dog overvejes ved stor tilmelding at gennemføre arrangementet endnu en gang på en anden dato)

Thisted 

Lokalafdeling Thisted

Sted:

Thisted Bryghus

7700 Thisted

Kontakt:

Jens Munk

Tlf.: 42602103

jens.munk@ale.dk

Aflyst p.g.a. Coronavirus - Øl Tema

27 marts 2020 - 19:00 til 23:00

Afholdes senere

Lokalafdeling Thisted

Sted:

Thisted Bryghus

7700 Thisted

Kontakt:

Jens Munk

Tlf.: 42602103

jens.munk@ale.dk

Sort øl

24 april 2020 - 19:00 til 23:00

Flytte fra 27/3 hertil indtil videre

Lokalafdeling Thisted

Sted:

Thisted Bryghus

7700 Thisted

Kontakt:

Jens Munk

Tlf.: 42602103

jens.munk@ale.dk

Sommerfest

12 juni 2020 - 18:00 til 23:00

 Lokalafdeling Thisted

Sted:

Thisted Bryghus

7700 Thisted

Kontakt:

Jens Munk

Tlf.: 42602103

jens.munk@ale.dk

Ølfestival

5 september 2020 - 11:00 til 17:00

Lokalafdeling Thisted

Sted:

Thisted Bryghus

7700 Thisted

Kontakt:

Jens Munk

Tlf.: 42602103

jens.munk@ale.dk

Årsmøde

2 oktober 2020 - 18:00 til 23:00

Årsmøde i følge dagsordnen

Lokalafdeling Thisted

Sted:

Thisted Bryghus

7700 Thisted

Kontakt:

Jens Munk

Tlf.: 42602103

jens.munk@ale.dk

Tema smagning

30 oktober 2020 - 19:00 til 23:00

Tema fastlægges senere

Aalborg

Lokalafdeling Aalborg

Sted:

Kommer senere

9000 Aalborg

Kontakt:

Flemming Højsgaard Ølmærkeuddeling

28 marts 2020 - 00:00 til 00:00

Vi skal rundt og dele ølmærkediplomer ud - 9 i alt.

Der kommer snart information om programmet m.m.

 Lokalafdeling Aalborg

Sted:

Foreningshuset

Torvet 5

9400 Nørresundby

Kontakt:

Lone Gregersen 8-banden afholder arrangement

28 august 2020 - 00:00 til 00:00

8-banden vil denne aften stå for afholdelse af et arrangement for DØE Aalborg med spisning og udvalgte øl.

Endeligt program for aftenen følger senere på foråret.

 Lokalafdeling Aalborg

Sted:

Foreningshuset

Torvet 5

9400 Nørresundby

Kontakt:

Anne Kettunen

Tlf.: 21717375

anne.kettunen@ale.dk

Årmøde

24 oktober 2020 - 13:00 til 15:00

Årsmøde afholdes med dagsorden jf. vedtægterne

Lokalafdeling Aalborg

Sted:

Foreningshuset

Torvet 5

9400 Nørresundby

Kontakt:

Anne Kettunen

Tlf.: 21717375

anne.kettunen@ale.dk

Julefætter

14 november 2020 - 15:00 til 19:00

Året julearrangement. Vi skal have juleøl og -mad, samt lotteri. Mere information følger.

Skagen

Foredrag med Carsten Berthelsen

UDSOLGT-UDSOLGT-UDSOLGT-UDSOLGT-UDSOLGT

Skagen afdelingen afholder foredrag med Carsten Berthelsen

Fredag d. 24. april kl 18.30 i Kulturhus KAPPELBORGs foreningslokale

Udgangspunktet for smagningen er Belgisk øl - Tradition møder fornyelse - dog ikke "surt øl"

Dette fantastiske arrangement kan lade sig gøre for kun kr 300.00 - arrangementet inkluderer Tapas efter smagningen.( såfremt man ikke ønsker Tapas er prisen kr 225,00) - Der er mulighed for ølkøb til fornuftige priser

Som sædvanligt er man tilmeldt når indbetaling er REGISTRERET på konto 7530 1101798 - HUSK jeres navne i "besked til modtager"

 

Det er med tilmelding efter " først til mølle" så skynd jer at få jer tilmeldt/ indbetalt !!.

Sidste tilmelding d 6. april bl.a. af hensyn til levering af øllet fra Carsten Berthelsen

Vi glæder os, og håber mange vil bakke op om dette  fantastiske arrangement.

Læs mere på vores facebookside "Danske ølentusiaster-Skagen"

Højt Skum

Bestyrelsen

 

NORDIC BREW FESTIVAL

Læs mere HER

Nordic Brew Festival afholdes for 6. gang i år og vi har skruet ekstra op for bryggerblusset og kræset for detaljen, så I kan få en helt forrygende øloplevelse.

Bryggerierne tager deres bedste varer med, så der bliver rig mulighed for at få smagt på en masse lækker og interessant øl, brygget på naturens skattekammer. Så tag vennerne med til årets hyggeligste ølfestival og smag jer igennem humleuniverset!

Nordic Brew Festival er et arrangement, der har fokus på at introducere øl i alle afskygninger, og hvor der kan smages og hygges med vennerne i tilbagelænede omgivelser med god musik, lækker mad og et hav af vidunderlige øl.

Arena Nord har sat rammerne for en forrygende weekend, hvor der bliver nippet til de våde varer, smagt på specialiteter og talt om øl i en uformel atmosfære med masser af passionerede mennesker.

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil


Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted