Julesmagning (referat)

Nyhed

Augustnyt og RØV referat

I dette nyhedsbrev kan du læse om BeerBattle - Slaget om Ringsted, Årsmøde og finalesmagning, RØV: Ringsteds Øl Valg og Kommende arrangementer.


Del nyhed :

BeerBattle - Slaget om Ringsted!

Kampen om Ringsted er i gang!

Birgers Bryghus satser stort i Ringsted med nyt bryggeri i nye lokaler, så derfor har DØE Ringsted udfordret til en beerbattle, hvor der udfordres i smage, typer, bryggerier. Battlen vil være mellem vores formand Skjold Haxgart og Birgers Bryghus og vi kommer til at battle på norsk, polsk. Der vil endvidere foregå fight på forskningsniveau, udenlandsk bygvin samt imperialistiske øltyper.

Undervejs serveres en let anretning.

Så skynd jer at tilmelde jer Øl-battlen om Ringsted, da der vil være et begrænset antal billetter.

Slaget skal slåes d. 10. september fra 18.30 til 23 på SKEMA.

Billetter købes her: https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/72/

Årsmøde og Finalesmagning

Traditionen tro, skal vi efter årsmødet, smage de øl som har vundet i de forskellige smagninger vi har haft i løbet af året.

Vi skal bl.a. smage øl fra, Sverige, People Like Us, Polen og vinderen fra RØV.

Det sker onsdag d. 6. oktober fra 19 til 22, på SKEMA.

Skynd jer at tilmelde jer her: https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/73/

RØV: Ringsteds Øl Valg

Den Sorte Dulle sparkede RØV

Efter sigende var hun nøgen, da hun optrådte ved RØV (Ringsted Øl Valg) i 2019, og måske har det derfor været svært for nogle at fokusere på hendes indre skønhed.

I 2021 var hendes ypperlige fortrin dækket af det lange hår, og ærbarhed kan åbenbart betale sig, så Den Sorte Dulle fra Birgers Bryghus blev lørdag eftermiddag kåret som vinder af RØV 2021 og dermed kan kalde sig Årets Øl i Ringsted.

”Dulle, dulle, dulle, dulle …..” råbte folk taktfast, da formand for Danske Ølentusiaster i Ringsted og medarrangør af RØV, Skjold Haxgart, havde udråbt vinderen i det, der viste sig at være et tæt løb blandt flere bryggerier.

B(l)ack To Basic

Det er undertitlen på Den Sorte Dulle, der er en mørk stout med en alkoholprocent på 7,4. Malten, der er brugt, er Pilsner, Hvede, Cara Gold og Chokolade Malt. Humle er EKG og Cascade og der er tilsat lakrids, kaffe og engelsk ale gær.

Birgers Bryghus består af de fire bryggere Frank Larsen, Karsten Hvidesten, Lars Birger Mikkelsen og Christian Asferg.

”Det er jo et lille mikrobryggeri, vi har gang i, men om 14 dage åbner vi faktisk en brewpup i Sct. Hansgade 27” fortalte Frank Larsen og slog fast, at det ikke er ment som en konkurrent til andre, men som et supplement til alt det, der sker i Ringsted.

Der vil blive importeret diverse øl, specielt fra Belgien.

”Det er meget Belgien-inspireret øl” sagde Frank Larsen og fortalte desuden, at der vil være 12 haner med belgisk øl, blandt andet fra Det Lille Bryggeri.

People Like Us vandt bedste stand

I år valgte arrangørerne af RØV at kåre den bedste stand, og vinderen blev People Like Us.

”People Like Us er en vækstvirksomhed, der integrerer en masse mennesker, som er på kanten af samfundet og arbejdsmarkedet” fortalte Ulrik fra People Like Us, da han modtog diplomet.

Inden corona var de omkring 70 ansatte, hvoraf mere end 85% af dem har diagnoser som ADHD, OCD, autisme, PTSD osv. 

Lars Carlsen startede People Like Us i 2016, fordi han gennem arbejde med børn og unge med diagnoser vidste, at der findes mennesker, der aldrig vil kunne fungere i et 8-16 job. De har nogle udfordringer der gør, at de ikke passer ind i vores samfunds ’normale kasser’. People Like Us er en rummelig arbejdsplads med plads til alle og det, de selv betegner som kaos i kontrollerede rammer.

Tilbage efter sidste års aflysning

Da RØV debuterede i 2019 var det meningen, at det skulle afholdes hvert år den tredje lørdag i august. Desværre måtte arrangementet jo aflyses sidste år, så både arrangører og ølentusiaster havde glædet sig til at vende tilbage.

Selvom de knapt 200 solgte billetter ved dette års RØV ikke helt står mål med debutårets 350 solgte billetter, var arrangørerne meget tilfredse.

”Vi har jo været fanget i corona-boblen, og der er stadig nogle, der ikke helt tør komme ud af den” fortalte Skjold Haxgart og fortsatte:

”Til gengæld er det tydeligt, at dem, der er mødt op, har trængt til at komme ud og nyde noget god øl og socialt samvær.”

Den gode stemning fornægtede sig absolut ikke, selvom samtalerne forekom en anelse mere snøvlede sidst på dagen, end da ølfesten startede kl. 11. 

Arrangørerne glæder sig allerede til tredje weekend i august i 2022. Men indtil da, kan Den Sorte Dulle bryste sig af titlen som Ringsteds Øl.

For det oprindelige opslag se: https://www.facebook.com/OplevRingsted/

Kommende arrangementer

Vi holder stadigvæk fast i følgende program for resten af 2021:

  • 10. september - Beerbattle (Udsat fra sidste år)
  • 6. oktober - Årsmøde og Finalesmagning
  • 9. november - Bryggeribesøg
  • 8. december - Julens øl (udsat fra sidste år)

Der tages selvfølgelig forbehold for eventuelle ændringer grundet Corona-restriktioner, og vi vil løbende melde ud om tilmelding med videre.

Vi håber, vi ses.
Højt Skum.
Referat

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere