Nyheder

Nyhed

Sort smagning 2023

Så blev det tid til den årlige sorte smagning, hvor vi sædvanen tro plejer at have fulde huse.


Del nyhed :

Vi nåede ikke helt at have røde lamper i år men vi nåede op på 39 tilmeldinger og efter et par afbud på dagen grundet sygdom sad 35 medlemmer klar kl. 19 til at blive ledt igennem, hvad vi i bestyrelsen selv kalder for den bedste af vores sorte smagninger.

Vi havde udvalgt 4 bryggerier, som alle på et tidspunkt er blevet udnævnt til årets bryggeri af de danske øl entusiaster og planen var at vi skulle finde en øl fra hvert bryggeri, hvor vi tog en original øl og derefter tog den samme øl efter at den havde lagret på fad og her er hvad der blev udvalgt:

 • Thisted Bryghus                      
  • Limfjordsporter og den der har stået med egestave
 • Fanø Bryghus                          
  • Gorm the Old som havde lagret på rum fad
 • Det Lille Bryggeri/Ghost Brew  
  • The Longest Nightmare lagret på Woodford bourbon
 • Amager Bryghus                      
  • Black Mash Double også lagret på bourbon

Så vi var ude i 1 porter og 3 imperial stout og lidt overraskende var det ikke en fadlagret men en original øl der vandt.

Thomas bød velkommen og fortalte alle at skulle sætte x i kalenderen ud for den 17. juni 2023, hvor der er Øl på torvet (tidligere Røv) ud for Skema og igen fra 11-17.

Herefter var der debut til Jens Michael, der havde fået udstukket de første 2 bryggerier Thisted og Fanø og Jens havde virkelig lagt sig i selen og fortalte vidt og bredt om bryggeriernes historie, øllenes historie og kom virkelig dybt ind i både bryggeri og øl – godt gået Michael.

Smagningen foregik på den måde at først fik man den originale og så blev der fortalt lidt og ca. 5 min. senere fik man den fadlagrede, så man kunne smage de 2 øl op imod hinanden og det skal lige her nævnes at aftenens vinder lå blandt de første 2 bryggerier.

Så kom Thomas kort på banen og gjorde klar til at smage øllene fra Det Lille Bryggeri/Ghost Brew men overlod hurtigt depechen til René, som talte os igennem udfordringerne med fadlagring, det at få fat i fadene og hvordan øllene udvikler sig forskelligt alt efter hvilket fad det og hvor friskt fadet er.

Så blev det tid til Amager Bryghus og Skjold, som også ledte os igennem deres historie og især, hvad de har haft af betydning for fadlagring af øl, som i dag er rigtig stor del af det at brygge øl.

Stemningen var under hele aftenen god og høj og alle var imponerede over det høje niveau, som øllene havde, dog kunne man godt have tænkt sig at de fadlagrede øl havde været lidt længere på flaske end de reelt var, så de havde haft mulighed for at sætte sig lidt.

Den ene øl blev tappet på flaske så sent som i sidste uge og jeg er sikker på, at hvis der blev holdt den samme smagning om et år, så ville afstemningsresultatet være noget helt andet.

Her er afstemningen var stemmerne til den originale nævnes først:

 • Limfjordsporter                         14 og 2
 • Gorm The Old                           44 og 31
 • The Longest Nightmare            17 og 30
 • Double Black Mash                   33 og 39

Dette betyder, at Gorm The Old original løb af med sejren foran de 2 øl fra Amager Bryghus.

Det er absolut ikke sidste gang at vi prøver denne type smagning – det behøves ikke at være sort øl – der er også andre typer øl, der fadlagres.

Højt skum og tak til alle de fremmødte

Husk Den belgiske smagning i februar – formanden har fundet noget godt

Arrangementer

Emne

År

Gem og luk

Emne

Gem og luk

År

Gem og luk

Sorter efter: Nyeste

0 Resultater
Ingen Nyheder På Denne Filtrering
Indlæs Flere